Dry Martini – Ingen drink er så lett å lage, og så vanskelig å få til perfekt. Kanskje er også dette verdens mest omdiskuterte cocktail.
Gå rett til oppskriften.Hva er en Dry Martini
Dette er en enkel cocktail, den består kun av to ingredienser: Gin og vermut. En dråpe eller to av en bitter er et frivillig alternativ. Noen gin er så gode at det egentlig er en synd å legge til noe annet enn litt garnityr. Hvis du vil bruke garnityr er det flere valg enn den tradisjonelle olivenen. Men husk: Drinken må serveres skikkelig kald.
Ingredienser
Listen over ingredienser er i grunnen kort: Gin og vermut.
Hvilken gin du velger er opp til deg selv, men siden vi er snakker om en tørr martini så har vi anbefalt London Dry Gin. Når det kommer til vermut så har du også flere valg. Hvit vermut er det som gjelder her. Her er det også forskjell på tørrhet. Italienske Martini Extra Dry er kanskje den tørreste av de alle. En som er litt mindre tørr er franske Noilly-Prat Original Dry. Dolin Vermouth de Chambéry Dry er også et godt alternativ.
Gå rett til oppskriften.Blandingsforholdet
Her er det mange diskusjoner. Den opprinnelige oppskriften er 50/50. Ettersom tiden har gått har den blitt tørrere og tørrere. Det vil si at mengden vermut har gått ned. Personlig liker jeg mellom 6:1 og 8:1 i forholdet gin til vermut, men det er ikke uvanlig med 16:1.
Den aller tørreste varianten heter In and Out Martini. Her bare skylder man isbitene i vermut. Den aller mest berømte Martini-oppskriften er kanskje Churchill Martini. Den består av gin som er rørt i en mikseglass med is for å avkjøles. Vermut flasken skal da bare stå ved siden av.
Garnityr
De to mest tradisjonelle er oliven eller sitronskall. Det går an å bruke begge deler også.
Skal du gå for noe annet vil jeg råde deg til å prøvesmake først da dette er veldig avhengig av hvilken gin du har brukt.

Hvordan og hvorfor bruke sitrusskall i drinker
Slik lager du en Dry Martini
Dry Martini
Beskrivelse
Ingredienser
- 4 cl London Dry Gin
- 0,5 cl Vermut
Dette trenger du
- Målebeger
- Martiniglass
- Røreglass
- Barskje
- Cocktailsil
- Potetskreller
- Isbiter
- Sitron
- Cocktailpinne Hvis du skal pynte med oliven
Pynt med
- Sitronskall og/eller
- 2-3 Oliven
Slik går du frem
- Sett martiniglasset til kjøling ved å legge en isbit i glasset og fylle det med kaldt vann.
- Mål opp gin og vermut. Hell dette i røreglasset.
- Rør i 20 sekunder.
- Tøm martiniglasset. Rist ut vannet.
- Sil væsken over i martiniglasset.
- Skjær av 5 cm av skallet du skal pynte med
- Vri skallet over glasset for å få ut oljene.
- Legg skallet i glasset
Våre anbefalte Dry Martini oppskrifter
Her er forslag på 10 veldig gode gin å bruke i en Martini