Hva passer til Bareksten Mørket Darkness Gin

Hva passer til Bareksten Mørket / Darkness Gin

Del med andre ginteresserte:

Bareksten Mørket / Darkness Gin ble destillert på årets korteste natt, den 21/6 2018, og er ifølge Stig Bareksten selv essensen av norsk natur i full blomst.

Emballasjen informerer om at det er håndplukkede lokale blomster og urter som former basisen for den rene smaken til denne botaniske ginnen. Destillert på den lyseste dagen og korteste natten av året – nemlig 21/6 – markerer den overgangen fra lyst til mørkt.

Mørket inneholder en haug forskjellige urter plukket av Stig Bareksten den 20. juni 2018. Plukkingen fant sted rundt Lysekloster, ved Fanafjellet og i botanisk have i Bergen.

Hva vet vi om innholdet i Mørket?

Mørket har en klassisk Bareksten ryggrad, med det mener jeg en ganske lik base som hans to andre gin som vi kjenner. Maserasjonen er gjort på høyere alkohol enn med Bareksten gin, noe som gir en tradisjonell stil med frisk smak av furunål. Mørket inneholder 47,2 % alkohol – og det fungerer utmerket, både i en Gin og Tonic, en Dry Martini, eller helt bar.

Mørket/Darkness Gin er dermed, ifølge Bareksten, den perfekte spriten å nyte når lyset svinner og mørket sakte tar over. Nå er det slik at Bareksten vet hva han driver med, og det er vanskelig å ikke være enig etter å ha smakt denne.

Detaljer om kjente ingredienser finner du i listen under.

Vi har venner som sier denne vinner i en blindsmaking mot Bareksten Botanical Gin og Bareksten Navy Strength Gin. Jeg er ikke helt sikker ennå, men det skal testes. GODT er det.

Mørket produseres i et begrenset opplag, det er jo tross alt ikke så mye man får laget på en natt. Om Bareksten gjentar eksperimentet neste 21/6 vites ikke. Men med bakgrunn fra historien over hvor urtene er plukket av Stig Bareksten på EN dag – så får det jo neppe blitt helt likt om det blir noe av neste år! Hvis du ikke har fått det med deg ennå; Løp og kjøp.

Bareksten Mørket / Darkness Gin

Nøkkelord: Gin
Land: Norge
Produsent: OSS Craft Distillery
Alkoholstyrke: 47,2%
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes

Oppskrifter med Bareksten Mørket / Darkness Gin

Andre gin fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.