Edinburgh Gin er utgangspuktet for Edinburgh Rhubarb & Ginger Gin. Den er deretter infusert med vedluftende rabarbra og ingefær. Resultatet er en eksplosjon av nydelig smak og duft.
Om du elsker rabarbra og ingefær i kombinasjon er dette en gullgruve for deg. Inntrykket kan være søtlig om du forsøker den bar, og du bør være klar over at dette ikke er en einebærfokusert gin. Denne havner i kategorien smaksatt gin. Med en isbit i kan den absolutt nytes bar – kanskje med en liten rabarbrabit i.
Med en nøytral tonic forsvinner mye av sødmen, og du kan pynte med de åpenbare rabarbra eller ingefær, eller plukke opp litt av limen i ingrediensene.
Favoritten så langt er nok med ingefærøl. Da blir det rett og slett en nydelig og forfriskende smaksbombe. Bruk gjerne ingefær eller rabarbra som garnityr.
Jeg fant via produsenten en fristende Gin og Tonic som høres veldig bra ut: Fever-Tree Mediterranean Tonic Water med kaffir lime blad og rabarbra som garnityr. Den anbefales også i sommerlige drinker, små martinier eller sour cocktails. Jeg vil ikke bli overrasket om det også fungerer med litt prosecco i denne.
Som en kuriositet kan vi jo nevne at denne også finnes som Edinburgh Rhubarb and Ginger Liqueur – en likørvariant med 20 % alkohol om man skulle ønske et mer lavalkohol alternativ. Jeg antar man fint kan bruke den på tilsvarende måte.
Denne ginen kom på Vinmonopolet 1 september 2021.
Edinburgh Gin Rhubarb & Ginger
Beskrivelse
Kjente ingredienser
- Einer
- Sitrongress
- Lyng
- Mariatistel
- Lavendel
- Granskudd
- Lime
- Appelsinskall
- Morbær
- Cobnut
- Lime
- Kornbasert sprit
Duft
- Rabarbra
- Ingefær
- Krydder
Smak
- Sitrus
- Kaffir lime
- Ingefær
- Rabarbra
Ettersmak
- Vanilje
- Sødme
- Einer
- Krydder
- Ingefær
- Rabarbra
Anbefalt tonic
Anbefalt garnityr
- Appelsinskall
- Lyng
- Dehydrert appelsin
- Rabarbra
- Ingefær
Mer informasjon
Oppskrifter med Edinburgh Rhubarb & Ginger Gin
Andre gin fra samme produsent
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.