Hva passer til Hendricks Midsummer Solstice Gin

Hva passer til Hendricks Midsummer Solstice Gin

Hendricks Midsummer Solstice Gin er Hendricks første sesong-gin. Det sies denne vil gå ut etter 2019 sesongen. Den er så god at vi straks bestilte en flaske til etter å ha smakt den første gang! Her er det bare å løpe å kjøpe mens det ennå er tid.

Hendricks er i utgangspunktet en gin som ikke har et veldig tydelig einerpreg, for Midsummer Solstice er det ennå mer slik. Den er bygget nesten som er parfyme, på den måten at du får opplevelsen av en blomstereksplosjon uten å kunne skille ut én spesiell duft.

Hendrik’s bruker naturlige essenser i oppskriftene sine, hva nå det betyr. Det kan derfor antas at selv om de gjør produktutvikling og har drivhus og alt det der – at det er essenser som setter smakene i ginen. Dette er en smallbatch gin – men ikke nødvendigvis en håndlaget organisk gin.

Hendricks er eiet av William Grant & Sons som nylig bygget et “gin palace” til sine ginner, hvor hele produksjonen destilleres under ett. Det er imidlertid veldig få som har fått se innsiden av dette. Det hele er et vakkert sted som spiller på samme ikoniske steampunk stil som Hendricks gjør i hele sin markedsføring. Jeg faller litt for slikt – så jeg synes det er skikkelig lekkert.
På dette stedet kan du kanskje se for deg en spe liten dame som tusler rundt med en vakker kurv og plukker blomster i drivhusene sine. Det jeg er litt usikker på er om de så deretter legges i destilasjonapparatet – eller om det lages essenser der lokalt av disse ingrediensene.

At det eksperimenteres og lages oppskrifter som er ekstremt gode er det liten tvil om. At det så lages essenser utifra de oppskriftene tror jeg også. Totalt sett er iallefall produktet svært så drikkendes – så om smak er viktig – da er det bare å nyte!

Tips: du liker også denne dersom du liker pink gin

Dersom man liker pink gin kan dette være en fin måte å komme et skritt videre på. Smaken på denne er like lite gin, men den har ikke rosafargen. En del mener denne ligger farlig nær diskusjonen om “er nå dette egentlig en gin”. Jeg overlater den diskusjonen til andre – jeg elsker klassisk London Dry gin, og jeg elsker denne. Et annet bruksområde, en annen nytelse.
Om planen var å fange sommeren på en flaske er du farlig nær her!

Opplevelsen av Hendricks Midsummer Solstice

Det er lite åpenhet rundt innholdet i Midsummer Solstice så her blir det føleri og personlig smak som gjelder.

Duften; bær, rose/nype, blomstereksplosjon uten egentlig å kunne definere hvilke blomster. Du kan kjenne lavendel om du vet den er der, men jeg ville ikke nødvendigvis kjent det uten kunnskapen.

Smaken; floral/fruktig, du kan kjenne mild einer. Lavendel, jordbær, nype kjennes tidlig. Mild sitrus, særlig søt appelsin. Så kommer litt krydder til syne, sandeltre/einer/gran hint. Fruktnotene går over i mindre bæraktig og blir tørrere, over mot spissere frukt, pære kanskje?

Avslutningen har milde kryddere, mild gran/einer og en frisk følelse som nok kommer fra agurk. Du kjenner du sitter igjen med frisk pust omtrent som om du nylig ble ferdig med et mintdrops.

Anbefalinger for bruk

I en gin og tonic er Midsummer Solstice vidunderlig med Fever-Tree Mediterranean Tonic. Du kan bruke f.eks appelsinskall. Den er også helt ekstasisk god med Ekobryggeriets Rabarbra tonic. Vil anta det går an å prøve andre rabarbra tonics med den også.

Den egner seg godt i cocktails som Tom Collins, Gimlet eller Gin Bramble.

Hendrick’s Midsummer Solstice Gin

Nøkkelord: Gin
Land: Skottland
Produsent: Girvan Distillery
Alkoholstyrke: 43,4%
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes

Oppskrifter med Hendricks Midsummer Solstice Gin

Produkter fra samme produsent

Les mer om produsenten

hendrick's gin

Hendrick’s Gin – en moderne gin i gammel innpakning

Hendrick's Gin så godt som symboliserer starten på den moderne gin-bølgen. Det var Hendrick's som beviste at gin kan smake noe annet enn granbar. Det er ikke lenge siden en ... Les mer

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.