Hva kan gin blandes med

Hva kan gin blandes med?

Del med andre ginteresserte:

Hva kan gin blandes med? Finnes det noe alternativ til tonic? Hva kan jeg blande gin med for å lage noe som er litt mer spennende enn en vanlig Gin og Tonic? Her får du alle svarene.

Når det kommer til blandevann til gin, så er mulighetene mange. Alle er kjent med tonic, men allerede her er mangfoldet større enn mange er klar over. Klikk på bildene for å komme til oppskriftene.

Indian tonic

Indian tonic er det alle forbinder med tonic, men tro ikke at all Indian tonic smaker det samme. Den største forskjellen ligger i sødme og sitrussmak. Regelen er at jo mindre sødme og sitrus en tonic tilfører, jo flere gin vil du få et vellykket resultat med. Nedenfor har jeg forsøkt å sette opp en liste over de mest anvendelige Indian tonicene i rekkefølge. Vær oppmerksom på at mengden kinin også spiller en stor rolle. For mye kinin vil fullstendig dominere i mange gin.

Gin og Tonic med Volcano Etna Dry Gin
Gin og Tonic med Volcano Etna Dry Gin. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Smaksatt tonic

Tonic verdenen er mye større enn Indian Tonic. Du finner tonic som er smaksatt med alt fra agurk og eukalyptus til rosa pepper og salt og urter. Nedenfor har jeg listet opp de mest anvendelige smaksatte tonicene.

Visste du at det går an å blande forskjellige tonic? Her har du et forslag.

Hermit Gin med to tonic
Hermit Gin med to tonic (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Mixere uten kinin

Dersom du ikke liker tonic eller bitterheten fra kinin så har Double Dutch en del gode alternativer. I denne kategorien finner du også soda som er vann med en mineralsk smak som er tilsatt kullsyre.

Bartavelle Mediterranean Grapefruit & Rosmary Gin med GrapefruktsodaRos
Bartavelle Mediterranean Grapefruit & Rosmary Gin med Grapefruktsoda. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Ingefærøl

Denne kategorien inneholder to produkter; ginger beer (ingefærøl) og ginger ale (ingefærbrus). Sistnevnte er mye søtere og inneholder mindre ingefær. I gin med litt mer sødme, som for eksempel en Old Tom gin, kan ingefærbasert blandevann være et godt alternativ til tonic. Ginger beer kan også fungere veldig bra med mange smaksatte gin.

Gindome Old Tom Gin og ingefærøl
Gindome Old Tom Gin og ingefærøl. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Brus

Vi har laget en del påskedrinker ved å blande gin og Solo. 7-UP har vi også funnet ut at kan fungere bra med en del gin. Serien med Utopia-brus har mange smaker som er veldig godt egnet til gin. Mange rosagin fungerer veldig bra med bitter lemon, men her skal man være forsiktig med mengden.

Herbarium Dry Pink Gin med Utopia Nypebrus
Herbarium Dry Pink Gin med Utopia Nypebrus. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Eplemost

Eplemost egner seg også veldig bra til å blande en del forskjellige gin med. Her har Berentsen to spennende varianter med tilsatt kullsyre. Den ene er også tilsatt ingefær, noe som gjør den svært godt egnet til gin som passer med dette garnityret.

Brennevinsgrova Premium Gin med Eplemost
Brennevinsgrova Premium Gin med Eplemost (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Eplejuice

Eplejuice er også godt egnet til å blande med gin. Oppskriften under er ett eksempel på dette.

Bareksten Gin med ginger ale
Bareksten Botanical Gin, ginger ale, og eplejuice. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Likører og bittere

I den senere tiden har jeg fått øynene opp for gin og Aperol. Dette kan gjerne også kombineres med tonic eller soda. Campari og gin er to av tre ingredienser i en Negroni. Campari og gin er også en kombinasjon som egner seg bra med soda eller tonic.

Italicus og St Germain er også to søte likører som egner seg veldig bra som en ekstra smakstilsetning i en Gin og Tonic, eller sammen med soda.

Motbør Gin og Tonic med Aperol
Motbør Gin og Tonic med Aperol. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Vermut

Gin og vermut er som hånd i hanske. Ikke bare deler de mange av de samme ingrediensene, de utfyller også hverandre. Her kan man virkelig snakke om at helheten er større enn summen av delene.

Dry Martini med The Botanist Gin
Dry Martini med The Botanist Gin. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Coctail bitters

Cocktail bitters er disse små flaskene som du kanskje har sett rundt omkring på barer. Du har kanskje også en stående bakerst i skapet, som du ikke helt vet hva du skal gjøre med. Cocktail bitters er konsentrerte smakstilsetningen med høyt alkoholinnhold. Dette gjør sitt til at det ikke skal så mange dråpene til for virkelig å sette smak på en drink.

Negroni med Fjæra Gin
Negroni med Fjæra Gin. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Cocktail bitters kan deles i to kategorier; aromatiske og sitrus. Sødme og bitterhet kan variere veldig fra merke til merke. Noen dråper i din Gin og Tonic kan virkelig gjøre underverker.

Ble du inspirert nå? Sjekk ut alle våre ginbaserte oppskrifter.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.