Stig Bareksten

Et blikk inn i Stig Bareksten sitt univers

Del med andre ginteresserte:

Jeg var så heldig at jeg nylig hadde muligheten til å få et innblikk i Stig Barkekstens vidunderlige univers. Det var to og en halv time med foredrag og smaking av noe av det Bareksten for øyeblikket produserer.

Bereksten Bothanical Gin.
Bareksten Bothanical Gin. (Bilde: Bareksten Spirits)

Du kan ikke ha unngått å få med deg merkenavnet Bareksten. Stig Bareksten lanserte sin egen gin i 2016. Nå, tre år senere, er det klart at det norske gin markedet hadde vært en skygge av seg selv uten det Stig Bareksten har tilført, både i form av sine produkter og sin kunnskap. Suksessen i USA er en god illustrasjon. Det verdenskjente hotellet Cesar’s Palace i Las Vegas har kun fem gin, Bareksten Botanical Gin er en av dem.

«Jeg gjør all produktutvikling om natten.»

Stig Bareksten

Foredrag og smaking

Vi var rundt 50 mennesker samlet i Pakkhuset i Oslo. På menyen stod foredrag og smaksprøver av Bareksten sin gin, akevitt, rom, og absint. Det skulle bli to og en halv time med en stille forsamling som slukte alt.

Stig Bareksten er utdannet Bartender i London. Han vant NM for bartendere i 2000 og i 2003. Når sjansen bød seg til å være med på å sprenge det gamle monopolet for brennevinsproduksjon i Norge sa han ikke nei. Etter en periode hos Det Norske Brenneri i Grimstad takket han for seg og startet OSS Crafts Destillery i 2015. Året etter lanserte han sin Bareksten Botanical Gin.

«Jeg finnes ikke skolert i det jeg holder på med.»

Stig Barksten
Stig Barekstens bok - Min Gin
Stig Barekstens bok – Min Gin. (Bilde: Anett Finbråten)

Jeg skal ikke si så mye om innholdet i foredraget annet enn at man i tillegg til å smake Bareksten produktene også får ett innblikk i den norske faunaen, samt utfordringene med destillasjon og kommersiell spritproduksjon. Alt dette er vevd sammen med Barekstens erfaringer og personlige historie. Innimellom alt annet han driver med, reiser han rundt og holder foredrag og smakinger i litt forskjellige formater. Lik Facebook-siden hans for å holde deg oppdatert om hvor og når.

Det er også anledning til å kjøpe boken hans, Min Gin. Denne selges ikke andre steder.

Har du lyst til å finne ut mer om Bareksten kan du gjøre det på Barekstenspirits.com.

Gå ikke glipp av vår omtale av Bareksten Botanical Gin og tilhørende oppskrifter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.