Jeg var så heldig at jeg nylig hadde muligheten til å få et innblikk i Stig Barkekstens vidunderlige univers. Det var to og en halv time med foredrag og smaking av noe av det Bareksten for øyeblikket produserer.
Du kan ikke ha unngått å få med deg merkenavnet Bareksten. Stig Bareksten lanserte sin egen gin i 2016. Nå, tre år senere, er det klart at det norske gin markedet hadde vært en skygge av seg selv uten det Stig Bareksten har tilført, både i form av sine produkter og sin kunnskap. Suksessen i USA er en god illustrasjon. Det verdenskjente hotellet Cesar’s Palace i Las Vegas har kun fem gin, Bareksten Botanical Gin er en av dem.
Foredrag og smaking
Vi var rundt 50 mennesker samlet i Pakkhuset i Oslo. På menyen stod foredrag og smaksprøver av Bareksten sin gin, akevitt, rom, og absint. Det skulle bli to og en halv time med en stille forsamling som slukte alt.
Stig Bareksten er utdannet Bartender i London. Han vant NM for bartendere i 2000 og i 2003. Når sjansen bød seg til å være med på å sprenge det gamle monopolet for brennevinsproduksjon i Norge sa han ikke nei. Etter en periode hos Det Norske Brenneri i Grimstad takket han for seg og startet OSS Crafts Destillery i 2015. Året etter lanserte han sin Bareksten Botanical Gin.
Jeg skal ikke si så mye om innholdet i foredraget annet enn at man i tillegg til å smake Bareksten produktene også får ett innblikk i den norske faunaen, samt utfordringene med destillasjon og kommersiell spritproduksjon. Alt dette er vevd sammen med Barekstens erfaringer og personlige historie. Innimellom alt annet han driver med, reiser han rundt og holder foredrag og smakinger i litt forskjellige formater. Lik Facebook-siden hans for å holde deg oppdatert om hvor og når.
Det er også anledning til å kjøpe boken hans, Min Gin. Denne selges ikke andre steder.
Har du lyst til å finne ut mer om Bareksten kan du gjøre det på Barekstenspirits.com.
Gå ikke glipp av vår omtale av Bareksten Botanical Gin og tilhørende oppskrifter.