Bareksten Lyset Gin

Hva passer til Bareksten Lyset Gin

Del med andre ginteresserte:

Historien om Bareksten Lyset Gin starter i 2018. På årets korteste natt høster Stig Bareksten Ingrediensene til Bareksten Mørket Gin. Allerede da legges planene for hans neste limited edition.

«I begynnelsen skapte Gud himmelen og jorden. Og jorden var øde og tom, og det var mørke over det store dyp, og Guds Ånd svevet over vannene. Og Gud sa: Bli lys! Og det ble lys. Og Gud så at lyset var godt, og Gud skilte lyset fra mørket.»

– Første Mosebok 1:1-13.

Vårt inntrykk av Bareksten Lyset Gin

Ifølge det kjente sitatet over så startet det med Mørket. Videre vet vi at Lyset er godt, det kan vi gå gode for etter å ha smakt Stigs nye gin. Denne ginen er, naturlig nok, den rake motsetning av Mørket. Der Mørket var full av urter og «tunge» smaker, er Lyset full av sitrus og einer. Det er, ganske enkelt sagt, en mer klassisk gin. Det er allikevel en kjerne av Bareksten her, det som skiller hans gin fra alle andre gin.

I munnen starter det med einer og krydder før en overraskende floral fase, som ender i sitrus. På veien hit er du innom både hylleblomst og jordbær. Sistnevnte får meg til å tro at jordbær er et utmerket garnityr til denne.

Dette er en gin som tåler tre gangeren med de fleste tonicer. De som har fulgt oss en stund vet at dette er noe vi ikke vanligvis skriver. Faktisk tror jeg at det er første gangen.

Som med mørket er det også denne gangen laget kun 1.000 flasker. Den første leveransen til Vinmonopolet tror jeg egentlig aldri nådde lagerhyllene, de ble revet bort på et par dager.

Bareksten Lyset Gin
Bareksten Lyset Gin. Bilde: Produsenten)

Uten å si for mye kan vi røpe at sagaen vil fortsette. Vi ser frem til 2021.

Bareksten Lyset Gin

Nøkkelord: Gin
Type: Moderne gin
Land: Norge
Produsent: OSS Craft Distillery
Alkoholstyrke: 47,2%
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med Bareksten Lyset Gin

Andre gin fra samme produsent

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.