Verden rundt på 18 gin

Verden rundt på 22 gin

Del med andre ginteresserte:

Her har vi valgt ut 22 forskjellige gin fra hele verden. Vårt eneste kriterium var at alle skulle være tilgjengelige i Norge. La deg inspirere. Her er det mange godbiter.

Klikk på bildene eller på Les mer for å se omtale av hver enkelt gin. Her finner du også oppskrifter med hver enkelt gin.

Australia

Først ute er en gin som kanskje er blant de mest smakfulle navy-gin på markedet. Noen vil kanskje tenke at en gin med så mye krydder passer best til jul. Jeg mener den kan nytes hele året.

Granddad Jack’s 65 Miles Gin
Granddad Jack's 65 Miles Gin er en gin med mye smak, tydelig einer, kraftige krydder og 57% alkohol. Du vil elske den med og uten tonic.
Les mer…

Beligia

Belgiske Copperhead kommer i flere smakfulle utgaver. Den sorte varianten passer like bra alene som i en Gin og Tonic.

Copperhead Black Batch Gin
Copperhead Black Batch Gin er belgisk og en videreutvikling av deres gyldne kobberfargede flaske med Copperhead London Dry Gin.
Les mer…

Canada

Dette er en gin med et maritimt preg. Her kan du leke deg med både appelsinskall og oliven som garnityr. Denne passer bra til både Gin og Tonic og Dry Martini.

Sheringham Distillery Seaside Gin
Sheringham Distillery Seaside Gin produseres på et destilleri på Vancouver Island, Canada. Tydelige noter av einer og florale noter på en bakgrunn av sitrus og sjø.
Les mer…

Danmark

Fra Danmark har vi valgt Rammstein Sloe Gin. Dette er en slåpegin med mengder av smak. Det er tydelig at bandmedlemmene har sans for gin.

Rammstein Sloe Gin
Rammstein Sloe Gin dufter av røde skogsbær og smaker faktisk nesten som barndommens sommer. En eksplosjon av sødmefulle bær og nydelige krydder.
Les mer…

England

Sipsmith sin Very Juniper Over Proof gin har mengder av einer og alkohol. Resultatet er en nydelig gin som kan nytes på mange måter.

Sipsmith V.J.O.P. London Dry Gin
Sipsmith V.J.O.P. London Dry Gin er beviset på at man aldri kan få for mye av det gode. Ekstra einer og 57,7% alkohol gir en gin-eksplosjon.
Les mer…

Finland

Kyrö Distillery Company ble startet av en kameratgjeng som fikk en crazy idé i badstuen. Kyrö har også helt crazy sprø reklamer. Du kan se en av de på Youtube her.

Kyrö Dark Gin
Kyrö Dark Gin, tidligere kjent som Kyrö Koskue Gin, er en nydelig fatlagret gin fra finske Kyrö Distillery Company. Basen er Kyrö Gin uten tindved. I tillegg har de brukt appelsinskall og pepper. Resultatet er en fatlagret gin med et deilig preg av vanilje og appelsin.
Les mer…

Frankrike

Pink Pepper Gin er en morsom gin. Den er nydelig i en Gin og Tonic. Dette er en gin som endrer smak over tid etter at du har åpnet flasken.

Pink Pepper Gin
Pink Pepper Gin er rett og slett en herlig gin! Gitt at du liker rosepepper, selvfølgelig. Denne ginnen fikk dobbelt gull i San Fransisco World Spirits Competition i 2017.
Les mer…

India

Hapusa er indisk for einebær. Er du på en smaking der de har med seg einebærene sine – be om å få smake de! Skinnsykt forskjellig. Denne er absolutt supergod i Espresso Martini!

Hapusa Himalayan Dry Gin
Hapusa Himalayan Dry Gin er noe for seg selv. Det er en eksplosjon av krydder og smak – eksotisk og spennende. Her kan du eksperimentere i evigheter, noe nytt vil dukke opp kontinuerlig.
Les mer…

Irland

Fra Irland har vi valgt ut en gin laget på et bær mange nordmenn har et forhold til: Multer. Sammen med varme kryddernoter blir det en fantastisk god gin.

Sixling Irish Gin
Sixling Irish Gin kan beskrives med ett enkelt ord: Wow! Dette var det første ordet jeg sa etter å ha smakt denne.
Les mer…

Island

Fra Island har du Himbrimi Winterbird London Dry Gin. Den har ikke de vanlige sitrus notene du forbinder med en London Dry Gin. Ingredienser som arktisk timian og kvann-blomster gjør at du sitter igjen med en lang urtepreget ettersmak.

Himbrimi Winterbird London Dry Gin
Himbrimi Winterbird London Dry Gin er en gin som både dufter og ser ut som en vanlig London Dry Gin. Etter å ha smakt på den skjønner du at dette er en gin utenom det vanlige.
Les mer…

Italia

Fra Italia velger vie en gin som er like sofistikert som etiketten.

Elena Gin London Dry
Elena Gin London Dry er en nydelig Italiensk eksplosjon av smak. Her finner du sitrus, urter, blomster, og krydder i tillegg til en tydelig einer. Kortversjon: Masse duft og smak.
Les mer…

Japan

Det er vanskelig å velge blant japanske gin. Vi landet på Etsu. Ikke bare fordi den er god, men også fordi at aromaene er noe vi forbinder med Japan.

Etsu Gin
Etsu Gin er en gin fra øya Hokkaido nord i Japan. Basen er av sukkerør, og det er mye av smakene man kjenner igjen fra andre japanske gin.
Les mer…

Nederland

Dette er en gin som er nydelig til østers. Den er også nydelig i en Gin og Tonic, og i en Dry Martini. Kan vi ikke bare si det enkelt? Den er nydelig!

Hermit Dutch Coastal Gin
Hermit Dutch Coastal Gin er en nederlandsk gin med nydelig duft, rund god ginsmak og et hint av salt. Smaker du lett blir forelsket i.
Les mer…

New Zealand

Dette er en svært fyldig og god gin. Det er brukt få, men gode ingredienser. Dette gir en gin du lett får et godt resultat med.

Thomson Victor Gin
Thomson Victor Gin er fra New Zealand og er en gin med god fylde. Den har preg av einer, sitrus, anis og urter. Smakene sitter i lenge.
Les mer…
Thomas Victor Gin

Norge

Du kan ikke snakke om norsk gin uten å nevne Stig Bareksten. Ja, det er mange gode norske gin, men når vi må velge bare én blir det denne.

Bareksten Navy Strength Gin
Bareksten Navy Strength Gin er en bombe av smak. Den inneholder 58% alkohol som også gjør sitt til at du får en eksplosjon av inntrykk ved første smak.
Les mer…

Scotland

Hendrick’s var med å starte den nyeste ginbølgen, og det er vel ingen som ikke har fått med seg at det er denne du skal ha agurk til. Selv om denne, og de andre Hendrick’s ginene, er veldig gode med en lang rekke andre garnityr også.

Hendrick’s Gin
Hendrick's Gin er en av pionerne bak den nye gin-bølgen. Hendrick's er mild, og lett å like. Prøv den gjerne med friske roseblader.
Les mer…
Hendricks Gin

Spania

Spanjolene lager mye god gin. Denne er beviset på at de også behersker fatlagret gin. Samme produsent har også en veldig god vermut og bitter – som sammen med denne lager en himmelsk Negroni.

Valdespino Single Sherry Cask Dry Gin
Valdespino Single Sherry Cask Dry Gin er en spansk gin lagret på sherryfat. Dette er en kompleks og spennende gin som helst nytes alene eller med litt tonic.
Les mer…

Sverige

Hernö fortjener en plass på listen. Deres versjon av en rosagin er ikke bare god, men samtidig også et modig sleivspark til de som satt i gang denne trenden.

Hernö Pink BTL Gin
Hernö Pink BTL Gin er en Pink Gin som også er en London Dry Gin. Det er en god Pink Gin som hverken er søt eller rosa. Det er en «no-bullshit» gin.
Les mer…

Sør-Afrika

Jeg våger å påstå at denne samler alle de fantastisk smakene som er så unike for Sør-Afrika. Bedøm gjerne selv.

Cape Fynbos Gin
Cape Fynbos Gin er en spennende Sør-Afrikansk small-batch gin. Her får du en eksplosjon av spennende smaker, med både runde og varme noter.
Les mer…

Tyskland

Monkey 47 er en fantastisk smaksbombe av en gin, men en like fantatstisk historie.

Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin
Monkey 47 Dry Gin har hele 47 botaniske ingredienser, og har 47% alkohol. Dette er en gin som er kraftig på smak og har mange undertoner.
Les mer…
Monkey-47-Schwartzwald-Dry-Gin

USA

Det finnes mange gode amerikanske gin. Av de få som er tilgjengelige her har vi valgt ut denne.

Greenhook American Dry Gin
Greenhook American Dry Gin dufter av blomster og lime med innslag av furu. Den har en lang og tørr smak med pent balansert alkohol og fint integrerte urter.
Les mer…
Hva-passer-til-Greenhook-Ginsmiths-Dry-Gin

Venezuela

Dette er en eksotisk gin som kan kombineres med eksotiske ingredienser.

Canaima Gin
Canaima Gin er fra Venezuela, og smaker av urter, sitrus og krydder. Duft og smak er intens. Dette er en eksotisk gin med masse personlighet.
Les mer…

Verden er full av god gin. Hva er din favoritt, og hvorfor? Bruk kommentarfeltet nedenfor.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.