passer til Hapusa Himalayan Dry Gin

Hva passer til Hapusa Himalayan Dry Gin

Del med andre ginteresserte:

Hapusa Himalayan Dry Gin er noe for seg selv. Det er en eksplosjon av krydder og smak – eksotisk og spennende. Her kan du eksperimentere i evigheter, noe nytt vil dukke opp kontinuerlig.

Einer heter Hapusa på Sanskrit, og slik fikk ginen ikke bare sitt navn, men også unike smak og aroma. Himalayisk einer er mye brukt i Ayurvedisk medisin, og dette var en av grunnene til at de absolutt ønsket disse som et utgangspunkt.

Bakgrunnen til Hapusa Dry Gin

Gin og India hører liksom litt sammen om man tenker på historien bakover. Historisk sett har vi med krig og malaria egentlig hele bakgrunnen til en Gin & Tonic som bakteppe. Likevel er det ikke noen overflod av Indiske gin.

De tre gründerne bak Hapusa Gin ville lage en gin med Indiske ingredienser. Dermed gjorde de absolutt ingenting enkelt for seg selv. Som base og utgangspunkt fant de lokale einerbær fra høyt opp i Himalayafjellene, helt i kanten av snølinjen. Disse bærene er saktevoksende, større og mer aromatiske enn einer som vanligvis brukes i gin. Faktisk er de så annerledes i smaks- og duft opplevelse at man for å sikre at ginen faktisk ville godkjennes som en gin har tilsatt 3 vanlige einerbær i hver batch før destillasjon.

Rundt de håndplukkede Himalayiske einerbærene bygget de så opp en base av andre Indiske smaker, dufter, og ingredienser. Samlet fra hele landet, fra forskjellige kjøkken og kulturer. Fra skogene i Himalaya tas smaksløkene med på en reise langs Hooghly elven, gjennom monsun skogene i det Tamilske Nadu og ender sin reise ved de frodige krydderfarmene i Goa.

Hapusa Gin vant gull i IWSC 2021

Her er begrunnelsen fra dommerpanelet: “A powerful and wonderfully fragrant gin, with pronounced and complex juniper on the nose. The palate is smooth with citrus and Himalayan juniper working together to create a stunning end-product. A delicious saline character runs seamlessly through the mouthfeel giving a long, incredibly satisfying length.”

De har også flere andre gull; Sip Awards 2021 og 2020. Consumer Shoice Awards 2021, Barteder Spirits Awards 2020.

Serveringsforslag fra gründerne

De to destillatørene har flere forslag. Servert frossen, ren uten noe. Frossen med is. Frossen med basilikum eller mint. Hapusa i en Negroni er et hett forslag. Et annet veldig utradisjonelt forslag er med is og tonic, og toppet opp med 15ml av mørkbrent kaldbrygget kaffe.

Duft og smaksnotater

Duften er som en mystisk mosekledd skog, med aromatisk einer, og hint av sitrus. Jeg synes at jeg kjenner lime, og granbar i bakgrunnen. Smaken er noe for seg selv. Her er ingefær, et snerpet hint av mango sammen med sitrus, koriander, og einer mot slutten, som gir litt varme. Avslutning er krydret med et hint av kardemomme.

Hapusa Himalayan Dry Gin

Nøkkelord: Gin
Land: India
Produsent: Nao Spirits and Beveraged PVT
Alkoholstyrke: 43,0%
Farge: Klar
Kalorier pr 4cl: 88kcal

Beskrivelse

Kjente ingredienser

Duft

Smak

Ettersmak

Anbefalt garnityr

Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes
Hapusa Himalayan Dry Gin er noe for seg selv. Det er en eksplosjon av krydder og smak – eksotisk og spennende. Her kan du eksperimentere i evigheter, noe nytt vil dukke opp kontinuerlig.

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med Hapusa Himalayan Dry Gin

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.