Hapusa Himalayan Dry Gin er noe for seg selv. Det er en eksplosjon av krydder og smak – eksotisk og spennende. Her kan du eksperimentere i evigheter, noe nytt vil dukke opp kontinuerlig.
Einer heter Hapusa på Sanskrit, og slik fikk ginen ikke bare sitt navn, men også unike smak og aroma. Himalayisk einer er mye brukt i Ayurvedisk medisin, og dette var en av grunnene til at de absolutt ønsket disse som et utgangspunkt.
Bakgrunnen til Hapusa Dry Gin
Gin og India hører liksom litt sammen om man tenker på historien bakover. Historisk sett har vi med krig og malaria egentlig hele bakgrunnen til en Gin & Tonic som bakteppe. Likevel er det ikke noen overflod av Indiske gin.
De tre gründerne bak Hapusa Gin ville lage en gin med Indiske ingredienser. Dermed gjorde de absolutt ingenting enkelt for seg selv. Som base og utgangspunkt fant de lokale einerbær fra høyt opp i Himalayafjellene, helt i kanten av snølinjen. Disse bærene er saktevoksende, større og mer aromatiske enn einer som vanligvis brukes i gin. Faktisk er de så annerledes i smaks- og duft opplevelse at man for å sikre at ginen faktisk ville godkjennes som en gin har tilsatt 3 vanlige einerbær i hver batch før destillasjon.
Rundt de håndplukkede Himalayiske einerbærene bygget de så opp en base av andre Indiske smaker, dufter, og ingredienser. Samlet fra hele landet, fra forskjellige kjøkken og kulturer. Fra skogene i Himalaya tas smaksløkene med på en reise langs Hooghly elven, gjennom monsun skogene i det Tamilske Nadu og ender sin reise ved de frodige krydderfarmene i Goa.
Hapusa Gin vant gull i IWSC 2021
Her er begrunnelsen fra dommerpanelet: “A powerful and wonderfully fragrant gin, with pronounced and complex juniper on the nose. The palate is smooth with citrus and Himalayan juniper working together to create a stunning end-product. A delicious saline character runs seamlessly through the mouthfeel giving a long, incredibly satisfying length.”
De har også flere andre gull; Sip Awards 2021 og 2020. Consumer Shoice Awards 2021, Barteder Spirits Awards 2020.
Serveringsforslag fra gründerne
De to destillatørene har flere forslag. Servert frossen, ren uten noe. Frossen med is. Frossen med basilikum eller mint. Hapusa i en Negroni er et hett forslag. Et annet veldig utradisjonelt forslag er med is og tonic, og toppet opp med 15ml av mørkbrent kaldbrygget kaffe.
Duft og smaksnotater
Duften er som en mystisk mosekledd skog, med aromatisk einer, og hint av sitrus. Jeg synes at jeg kjenner lime, og granbar i bakgrunnen. Smaken er noe for seg selv. Her er ingefær, et snerpet hint av mango sammen med sitrus, koriander, og einer mot slutten, som gir litt varme. Avslutning er krydret med et hint av kardemomme.
Hapusa Himalayan Dry Gin
Beskrivelse
Kjente ingredienser
- Himalaya Einer
- Einer
- Koriander
- Gurkemeie
- Ingefær
- Gondhoraj-lime
- Kardemomme
- Tørket Mango
- Mandel
Duft
- Gurkemeie
- Einer
- Kardemomme
Ettersmak
- Einer
- Krydder
Anbefalt tonic
Anbefalt garnityr
Mer informasjon
Oppskrifter med Hapusa Himalayan Dry Gin
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.