Passer til Elena Gin London Dry Gin

Hva passer til Elena Gin London Dry

Del med andre ginteresserte:

Elena Gin London Dry er en nydelig Italiensk eksplosjon av smak. Her finner du sitrus, urter, blomster, og krydder i tillegg til en tydelig einer. Kortversjon: Masse duft og smak.

Skaperen av Elena Gin er Elena Penna Curada. Sammen med sin mann Luca driver hun Vinhuset Vietti, og er dermed ikke ukjent med produksjon av drikkevarer. De er nå femte generasjon til å drive vinhuset.

I begges familie har det vært tradisjon for å lage og selge sprit, vermut og urtelikører – men på helt forskjellige måter. I Elenas familie har de laget og solgt sprit, vermut og likører som del av sine yrker innen hospitality-bransjen. Luca’s far, Alfredo Currado, arbeidet på 50-tallet som vinmaker med lokale kjente produsenter av amaro og vermut før han og hans kone Luciana Vietti overtok driften av hennes families vinhus.

Det er derfor ganske naturlig av Elena og Luca fikk lyst til å se i gamle oppskrifter og finne en kombinasjon de kunne bygge videre på. Det er disse Elena har jobbet videre med i sin søken etter en gin hun ville ta på markedet. I tre år ble det testet og justert, og testet igjen.

Det er kun brukt lokale ingredienser, og dette er da fra Piemonte og Liguria. Einerbærene og kvannblomster er fra Alpene, Langa Timian, vill fjellmint, vill kamille. Urtene er håndplukket, og det er ikke brukt noen syntetisk tilsetninger eller essenser. Ginen er kaldfiltrert manuelt gjennom papir, og har derfor en lett gultone etter de botaniske ingrediensene.

Destillasjonen foregår i små batcher på to restaurerte, vedfyrte destillasjonsapparat fra 1800-tallet.

Duft og smaksnotater

Duften er av einer, sitrus og krydder. Jeg synes at jeg finner mint, koriander, og kanel.
Smaken er intenst nydelig; krydder og urter, røtter, einer – i en eksplosjon av smak. Munnfølelsen er nydelig – rund, nesten oljet. Lang ettersmak av einer, masse krydder, og antydning til pepper.

Elena Gin London Dry

Nøkkelord: Gin
Land: Italia
Produsent: Elena Penna Spirits
Alkoholstyrke: 42%
Farge: Lys gul
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes
Elena Gin London Dry er en nydelig Italiensk eksplosjon av smak. Her finner du sitrus, urter, blomster, og krydder i tillegg til en tydelig einer. Kortversjon: Masse duft og smak.

Oppskrifter med Elena Gin London Dry

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.