hva passer til Canaima Gin

Hva passer til Canaima Gin

Canaima Gin er fra Venezuela, og smaker av urter, sitrus og krydder. Duft og smak er intens. Dette er en eksotisk gin med masse personlighet.

Canaima Gin har under 3 gram sukker, så den er ikke veldig søtlig. Ginen har, i tillegg til 8 tradisjonelle gin-ingredienser, også hele 11 forskjellige eksotiske, lokale ingredienser. En hel del av de tropiske fruktene har jeg ikke engang hørt navnet på tidligere. Cashew-frukt, også kjent som merey, acai, og uva de palma, som er en palmefrukt. Andre eksotiske navn er tupio, og seje. I tillegg brukes en annen palmefrukt; copazu. Denne frukten brukes til juice og marmelade, og frøene til sjokolade – jeg fant til slutt ut at det er en slektning av kakao.

De har spilt mye på fruktighet og motsetninger, både hvit og rosa grapefrukt, både bitter og søt appelsin. Jeg kjenner ikke de andre mer eksotiske ingrediensene slik at jeg kan vurdere de, men vil anta at det kan være noe av det samme der.

Ingrediensene er først badet i nøytral kornbasert sprit, og deretter destillert separat før de forskjellige destillatene blandes sammen for å skape en unik smaksprofil.

Duft og smaksnotater

Aromaen kan nok beskrives som ganske intens, fruktig og floral. Du kjenner pasjonsfrukt, noe som kanskje ligner lichi, grapefrukt og hint av sort pepper på et bakteppe av grønne noter fra Amazonas. Den har en søtlig undertone som kan være appelsin. Det med Amazonas må jeg ta litt med en klype salt, har ikke vært der, men det høres helt riktig ut ifra smaken. Eksotisk grønt bakteppe ville jeg sagt.

Smaken er ikke mindre markant. Dominert av tropiske sitrusnoter på en urtebase. Det kjennes balansert og kraftig, og du og sitter igjen med en ganske frisk smak. Litt pepret, med hint av urter og gress.

Serveringstips

Som alltid finner du tips i tabellen under. Vår foreløbige favoritt er The Headless Horseman orange blossom tonic water og tørket appelsin som garnityr. Et tips vi ikke har fått testet ennå og som høres veldig godt er grapefrukt soda.

Miljøprofil

Lokale ingredienser plukkes skånsomt for ikke å skade plantene. 10% av fortjenesten fra hver flaske går til igjenplanting i Amazonas og til å bevare kulturen og kulturarven til lokalbefolkningen.

Canaima Gin

Nøkkelord: Gin
Land: Venezuela
Produsent: Dusa ‘s Distillery
Alkoholstyrke: 47%
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilberedning: 0 minutes
Canaima Gin er fra Venezuela, og smaker av urter, sitrus og krydder. Duft og smak er intens. Dette er en eksotisk gin med masse personlighet.

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med Canaima Gin

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.