favorittoppskrifter populære gin

Våre favorittoppskrifter med de 10 mest populære gin

Her har du våre favorittoppskrifter på de 10 mest populære gin på Vinmonopolet. Her finner du alt fra Gin og Tonic til Tom Collins og Dry Martini.

Gordons London Dry Gin

Hva er mer klassisk enn Gordons London Dry Gin, Schweppes Indian Tonic og sitron? Hvis du er forsiktig med tonic, og bruker sitronskall – ikke skive eller båt, så er det til og med godt.

Gin og Tonic med Gordons London Dry Gin

Gin og Tonic med Gordons London Dry Gin

Gordons er en gin de fleste har et forhold til. Dette er en klassisk Gin og Tonic med rimelige og velkjente ingredienser.

Klassisk Gin og Tonic med Gordons London Dry Gin

Nøkkelord: GT

Slik går du frem

  • Vask og tørk frukten du skal bruke som garnityr
  • Skrell av ca 5cm med skall fra den frukten du vil bruke og legg det i glasset
  • Mål opp gin og tonic. Hell dette i glasset
  • Fyll opp med isbiter til isbitene stikker opp over væsken
  • Rydd opp etter deg. I løpet av den tiden det tar har din Gin og Tonic blitt kald
  • Prøvesmak og juster eventuelt mengden tonic og garnityr
Skriv ut
Tilberedning: 5 minutes
Total tid: 5 minutes

Bombay Sapphire London Dry Gin

Bombay Sapphire London Dry Gin er en annen klassiker som “alle” kjenner. Denne egner seg til mye, en av mine favoritter er en Not so dry Martini.

Dry Martini med Bombay Sapphire og Martini Bianco

Dry Martini med Bombay Sapphire og Martini Bianco

En Dry Martini med Bombay Sapphire og Martini Bianco høres kanskje ikke så dry ut. Imidlertid sier Dry i denne sammenheng noe om hvor mye vermut man har i forhold til gin, og denne er definitivt tørr i det henseende – om ikke så mye på smak.

Denne Martinien var min absolutte favoritt Dry Martini da jeg fikk helt dilla for en del år siden. Jeg brukte blandingsforholdet 6 deler gin til 1 del Martini Bianco. Etter en test nå tror jeg nok min smak har vridd seg noe mot det tørrere. Jeg ville nå selv lage denne med noe mindre Martini Bianco, men fremdeles med den søte varianten, ikke Martini Extra Dry. Dette passer utrolig godt til sushi og sashimi.

Jeg bruker ikke nødvendigvis sitron eller oliven i denne til mat, men ville gjort det ellers. I så fall er sitron et godt tips.

Dry Martini med Bombay Sapphire og Martini Bianco

Nøkkelord: Dry Martini

Slik går du frem

  • Sett martiniglasset til kjøling ved å legge en isbit i glasset og fylle det med kaldt vann.
  • Mål opp gin og vermut. Hell dette i røreglasset.
  • Rør i 30 sekunder.
  • Tøm martiniglasset. Rist ut vannet.
  • Sil væsken over i martiniglasset.
  • Skjær av 2-3 cm av skallet med en zester dersom du ønsker å ha i garnityr.
  • Vri skallet over glasset for å få ut oljene.
Skriv ut
Forberedelser: 5 minutes
Tilberedning: 5 minutes
Total tid: 10 minutes
En Dry Martini med Bombay Sapphire og Martini Bianco høres kanskje ikke så dry ut.  Denne er utrolig god til Sushi og Sashimi.
Hvordan-lage-en-Dry-Martini

Hvordan lage en Dry Martini – Alt du trenger å vite

Her er alt du trenger å vite for å lage en Dry Martini. Ingen drink er så lett å lage, og så vanskelig å få til perfekt. Det er ikke ... Les mer

Tanqueray London Dry Gin

Tanqueray London Dry Gin er for mange selve gullstandarden innen klassisk London Dry Gin. Her er en Gin og Tonic som virkelig får frem det beste i denne ginen.

Gin Tonic Tanqueray London Dry Gin Mediterranean

Gin Tonic med Tanqueray London Dry Gin

Gin Tonic med Tanqueray London Dry Gin og Fever-Tree Mediterranean Tonic og grapefruktskall kan absolutt anbefales. Det er mye grapefrukt i Tanqueray og det gjør at dette passer aldeles utmerket.

Tanqueray Gin passer selvsagt også med andre mange tonic, det kan du se mer om her dersom det er en annen tonic du har. Du kan lese mer om begge produktene Tanqueray Gin og Mediterranean Tonic på linkene i teksten over.

Gin Tonic med Tanqueray London Dry Gin

Nøkkelord: GT

Slik går du frem

  • Vask og tørk frukten du skal bruke som garnityr
  • Skrell av ca 5cm med skall fra den frukten du vil bruke og legg det i glasset
  • Mål opp gin og tonic. Hell dette i glasset
  • Fyll opp med isbiter til isbitene stikker opp over væsken
  • Rydd opp etter deg. I løpet av den tiden det tar har din Gin og Tonic blitt kald
  • Prøvesmak og juster eventuelt mengden tonic og garnityr
Skriv ut
Tilberedning: 5 minutes
Total tid: 5 minutes

Beefeater London Dry Gin

Beefeater London Dry Gin er en kjær klassiker som det går an å strekke i flere retninger. Her er en oppskrift som garantert gir gjestene noe å snakke om.

GT med Beefeater London Dry

GT med Beefeater London Dry Gin servert i en grapefrukt

Dette er en GT servert i en grapefrukt – det gir nydelig smak, ser veldig kult ut, og det er spesielt godt med Beefeater London Dry Gin. Det blir heller ikke mer Britisk enn Beefeater og Schweppes!

Jeg synes det blir best når jeg bruker blodgrapefrukt, men det er en smakssak. Den er litt søtere, så heller smaken din mot søte ting ville jeg anbefale den. Ellers kan du godt bruke en vanlig grapefrukt.

GT med Beefeater London Dry Gin servert i en grapefrukt

Nøkkelord: GT

Slik går du frem

  • Vask og tørk frukten du skal bruke.
  • Hul ut blodgrapefrukten. Det letteste er å bruke en skarp kniv. Skjær først et “lokk” av frukten. Stikk så en skarp kniv ned langs åpningen og skjær ned så du får et fint rundt hull i frukten. Bruk evt en skje for å ta ut fruktkjøttet. Vær forsiktig så du ikke skjærer deg, eller lager hull helt gjennom fruktskallet. (-:
  • Mål opp gin og tonic. Hell dette i grapefrukten.
    OBS: Om ikke grapefrukten du bruker er veldig stor er det mulig du må lage kun halv porsjon.
  • Fyll opp med isbiter til isbitene stikker opp over væsken. Pynt med en kvist rosmarin.
  • Rydd opp etter deg. I løpet av den tiden det tar har din Gin og Tonic blitt kald
  • Prøvesmak og juster eventuelt mengden tonic og garnityr
Skriv ut
Forberedelser: 10 minutes
Tilberedning: 0 minutes

Finsbury London Dry Gin

Finsbury London Dry Gin er en veldig god basic London Dry Gin. Her får du mye for pengene. Denne klassiske oppskriften får frem sitrusen i ginen på en veldig god måte.

Gin og Tonic med Finsbury London Dry Gin

Gin og Tonic med Finsbury London Dry Gin

Dette er en Gin og Tonic med sitruspreg.

Gin og Tonic med Finsbury London Dry Gin

Nøkkelord: GT

Slik går du frem

  • Vask og tørk frukten du skal bruke som garnityr
  • Skrell av ca 5cm med skall fra den frukten du vil bruke og legg det i glasset
  • Mål opp gin og tonic. Hell dette i glasset
  • Fyll opp med isbiter til isbitene stikker opp over væsken
  • Rydd opp etter deg. I løpet av den tiden det tar har din Gin og Tonic blitt kald
  • Prøvesmak og juster eventuelt mengden tonic og garnityr
Skriv ut
Tilberedning: 5 minutes
Total tid: 5 minutes

Harahorn Gin

Harahorn Gin er den første norske gin på listen. Her har vi valgt noe litt utenom det vanlige, nemlig en Gin Sour.

Gin Sour med Harahorn Gin

Gin Sour med Harahorn Gin

Gin Sour med Harahorn Gin er syrlig og godt, og ser dessuten veldig lekkert ut. Harahorn gir deilig duft og spennende smak til denne klassiske cocktailen.

Gin Sour med Harahorn Gin

Nøkkelord: Gin Sour

Beskrivelse

Ingredienser

Dette trenger du

Garnityr

  • Oxalis Tok et blad grønn Oxalis denne gangen. Det er ytterst frivillig og trenges ikke.
  • Sitronskive

Slik går du frem

  • Eggehviten bør ikke være kald, da er det vanskelig å få eggehviten stiv. Ha eggehviten og alle de andre ingrediensene i shakeren og rist som en gal i ca 30. sekunder. Dersom du bruker en Boston shaker hvor den ene delen er av glass kan du se når eggehviten blir stiv.
  • Når eggehviten har blitt stiv har du i 3-4 isbiter og rister til drinken blir helt kald.
  • Sil cocktailen over i glasset. Om ikke nok /all eggehviten blir med ut legger du den på toppen etterpå. Bruk eventuelt noe å skrape ut eggehviten med fra shakeren – og legg den pent på toppen.
  • Dersom du ønsker kan du legge på et dekorativt garnityr som plukker opp duftene du kjenner fra ginnen du bruker. Her valgte jeg et blad fra urten Oxalis, fordi den smaker syrlig og plukker opp rosatonene i drinken og gav en helhet.
Skriv ut
Forberedelser: 5 minutes
Tilberedning: 5 minutes

Hendrick’s Gin

“Alle” har drukket en Gin og Tonic med Hendrick’s Gin og agurk, derfor kommer det en litt annen vri her.

Gin-Tonic med Hendricks

Gin og Tonic med Hendrick’s Gin

Denne Gin og Tonic med Hendrick’s Gin og Fever-Tree Elderflower Tonic Water spiller naturlig på ingrediensene i denne deilige ginen. Pynt gjerne med rosenblader.

Vi er så vant til at Hendrick’s Gin alltid må ha agurk. Den må slett ikke det! Du kan blande med mye annet også. Den største overraskelsen kommer oftest når man plukker opp en smak fra en gin – og akkurat i Hendricks er det agurk og rosenblader som gir en størst aha-opplevelse slik. Du kan dog godt lage en GT og bruke koriander eller sitronskall som garnityr med Hendrick’s Gin, og du vil i alle fall få en god GT.

Gin og Tonic med Hendrick’s Gin

Nøkkelord: GT

Beskrivelse

Ingredienser

Slik går du frem

  • Mål opp gin og tonic. Hell dette i glasset
  • Fyll opp med isbiter til isbitene stikker opp over væsken
  • Rydd opp etter deg. I løpet av den tiden det tar har din Gin og Tonic blitt kald
  • Legg noen rosenblad på toppen
  • Prøvesmak og juster eventuelt mengden tonic og garnityr
Skriv ut
Forberedelser: 5 minutes
Tilberedning: 0 minutes
Total tid: 5 minutes

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Bareksten Botanical Gin

Bareksten Botanical Gin er en av de aller mest spennende norske gin på markedet. Spennvidden i denne er synlig i oppskriften under.

Bareksten-GT-med-Fever-Tree-Indian-Tonic,-Cherry-tomater-og-korianderBareksten-GT-med-Fever-Tree-Indian-Tonic,-Cherry-tomater-og-koriander

Bareksten Gin og Tonic med cherrytomat og koriander

Bareksten Gin og Tonic med cherrytomat og koriander overrasket meg. Jeg forventet en litt “for sunn” smak liksom, men dette er rett og slett utrolig godt!

Tomatene og korianderen plukker opp noter fra ginen, og det hele er så nær perfekt du kan komme. Fever-Tree Premium Indian Tonic Water binder det hele sammen. Også ser det jo utrolig lekker ut da.

GT med Bareksten Gin, Fever-Tree Tonic Water, cherrytomater og koriander

Nøkkelord: GT

Beskrivelse

Dette trenger du

Pynt med

Slik går du frem

  • Mål opp gin og tonic. Hell dette i glasset
  • Fyll opp med isbiter til isbitene stikker opp over væsken
  • Del cherrytomatene i to, spar eventuelt en å ha på kanten av glasset som pynt. Klipp av noen blader koriander. Fordel tomat og koriander litt rundt isen og noe på toppen. For mye blir for overveldende. Prøv deg frem. 
  • Rydd opp etter deg. I løpet av den tiden det tar har din Gin og Tonic blitt kald
  • Prøvesmak og juster eventuelt mengden tonic og garnityr
Skriv ut
Tilberedning: 5 minutes
Total tid: 5 minutes
Bareksten Gin og Tonic med cherrytomat og koriander overrasket meg – jeg forventet en litt "for sunn" smak liksom, men dette er rett og slett utrolig godt!

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Elsker Dry Pink Gin

Dette er en Pink Gin slik jeg mener den bør være. Den smaker både bringebær og einebær. Her har vi tatt dette med bær helt ut.

Gin og Tonic med Elsker Dry Pink Gin

Gin og Tonic med Elsker Dry Pink Gin

Gin og Tonic med Elsker Dry Pink Gin og skogsbærblanding er utrolig frisk og godt! Nesten som en tur i skogen. Søtt og leskende, men fortsatt med smak av gin.

Her brukte vi en iskule med bringebær frosset inn. Nydelig på alle måter sammen med skogsbærene, både smak, fruktighet og utseende.

Her har du også noe å servere de som sier de tror de ikke liker gin… denne går antagelig rett hjem.

Gin og Tonic med Elsker Dry Pink Gin

Nøkkelord: GT

Beskrivelse

Ingredienser

Pynt med

  • Frosne Skogsbær
  • Iskule med bringebær Om du vil

Slik går du frem

  • Mål opp gin og tonic. Hell dette i glasset
  • Fyll opp med isbiter til isbitene stikker opp over væsken.
  • Rydd opp etter deg. I løpet av den tiden det tar har din Gin og Tonic blitt kald
  • Prøvesmak og juster eventuelt mengden tonic
Skriv ut
Tilberedning: 5 minutes
Total tid: 5 minutes

Gordons Premium Pink Gin

Gordons Premium Distilled Pink Gin var den første i segmentet rosa gin. Med mye jordbær er dette en perfekt søt sommerdrink.

Gin og Tonic med Gordons Pink Gin

Gin og Tonic med Gordons Pink Gin

En Gin og Tonic med Gordons Pink Gin er for deg som liker søte drinker. Gordons Premium Pink Distilled Gin er kanskje den søteste pink gin som er å oppdrive.

Gin og Tonic med Gordons Pink Gin

Nøkkelord: GT

Beskrivelse

Ingredienser

Pynt med

  • Jordbær
  • Basilikum

Slik går du frem

  • Ta hamsen av to jordbær. Snitt deretter disse opp i tynne skiver og legg i glasset.
  • Mål opp gin og tonic. Hell dette i glasset.
  • Fyll opp med isbiter til isbitene stikker opp over væsken.
  • Lag et snitt i den siste jordbæren og sett den på kanten av glasset.
  • Gi baslikumbladet en dask så duftene frigjøres og legg dette også i glasset.
  • Rydd opp etter deg. I løpet av den tiden det tar har din Gin og Tonic blitt kald.
  • Prøvesmak og juster eventuelt mengden tonic og garnityr.
Skriv ut
Forberedelser: 5 minutes
Tilberedning: 5 minutes
Total tid: 10 minutes

Golden Cock

Golden Cock er en norsk klassiker. Det samme er drinken under.

Tom Collins

Tom Collins – en klassisk cocktail vi alle husker

Tom Collins med Old Tom Gin er en klassisk cocktail vi alle husker, først nedtegnet av Jerry Thomas i 1876. Siden det har den vært en populær cocktail både på Manhattan og her i Norge.

Tom Collins har tatt fornavnet sitt fra Old Tom Gin, som er den gin-typen som passer best til denne cocktailen, blant annet fordi Old Tom Gin er søtere og rundere enn f.eks London Dry Gin.

Jerry Thomas’ Bartenders Guide. (Bilde: Adlibris)

Jerry Thomas er kjent som den amerikanske miksologiens far, og det finnes mer enn en “cocktail-bibel” han har skrevet. Vil være skikkelig cocktailgeek kommer du egentlig ikke utenom å eie et eksemplar av Jerry Thomas’ Bartenders Guide.

Denne boken ble først utgitt under navnet How to Mix Drinks or the Bon Vivant’s Companion i 1862. Senere samme år skiftet den navn til Jerry Thomas’ Bartenders Guide. 25 år senere, i 1887, kom den i oppdatert utgave. Det er kun den oppdaterte utgave som inneholder oppskriftene på Tom Collins og Martinez.

Dessverre er det ikke mulig å få tak i en kopi av 1887-utgaven. Du kan kjøpe en reprint av utgaven fra 1862, under.

Jerry Thomas Bartenders Guide
169,00

Dette er en reproduksjon av boken som første gang ble utgitt i 1862. Her får du 144 sider med oppskrifter og teknikker. Denne er et must for enhver bar-entusiast.

Kjøp nå*
*Hvis du handler noe ved bruk av denne linken er du med på å dekke kostnadene ved å drive denne nettsiden, uten at det koster deg noe ekstra.

Tom Collins med Old Tom Gin

Nøkkelord: Tom Collins

Slik går du frem

  • Fyll et longdrinkglass – også kalt Collinsglass med is.
  • Ha i gin, sukker og sitronsaft. Rør med en lang skje. Legg en serviett over glasset så får du ikke søl overalt. Fyll opp med mer is, den synker gjerne litt sammen når du rører. Det blir best om du ikke får FOR mye Sodavann!
  • Fyll opp glasset med sodavann.
  • Pynt med en skive sitron og et cocktailbær
Skriv ut
Forberedelser: 5 minutes
Tilberedning: 5 minutes

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Det var våre favorittoppskrifter på Norges mest populære gin. Hvilke er dine favoritter?

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.