Gin Sour med Harahorn Gin er syrlig og godt, og ser dessuten veldig lekkert ut. Harahorn gir deilig duft og spennende smak til denne klassiske cocktailen.
Gin Sour med Harahorn Gin
Beskrivelse
Ingredienser
- 2 cl Harahorn Gin
- 1 cl Sukkerlake
- 1 cl Sitronsaft
- 1 Eggehvite
Dette trenger du
- Harahorn Gin
- Sukkerlake
- Sitron
- Eggehvite Egget bør være lunkent, ellers blir ikke eggehviten stiv
- Cocktailglass
- Målebeger
- Isbiter
Garnityr
- Oxalis Tok et blad grønn Oxalis denne gangen. Det er ytterst frivillig og trenges ikke.
- Sitronskive
Slik går du frem
- Eggehviten bør ikke være kald, da er det vanskelig å få eggehviten stiv. Ha eggehviten og alle de andre ingrediensene i shakeren og rist som en gal i ca 30. sekunder. Dersom du bruker en Boston shaker hvor den ene delen er av glass kan du se når eggehviten blir stiv.
- Når eggehviten har blitt stiv har du i 3-4 isbiter og rister til drinken blir helt kald.
- Sil cocktailen over i glasset. Om ikke nok /all eggehviten blir med ut legger du den på toppen etterpå. Bruk eventuelt noe å skrape ut eggehviten med fra shakeren – og legg den pent på toppen.
- Dersom du ønsker kan du legge på et dekorativt garnityr som plukker opp duftene du kjenner fra ginnen du bruker. Her valgte jeg et blad fra urten Oxalis, fordi den smaker syrlig og plukker opp rosatonene i drinken og gav en helhet.
1