I september 2020-slippet på Vinmonopolet kom det 13 nye gin. 3 norske i basisutvalget og 9 andre i bestillingsutvalget. Her er det en hel del spennende å velge mellom.
På Vinmonopolets sider mangler det i skrivende stund bilder på nesten alt og det kan også se ut som ikke all info er komplett. Her får du likevel et greit oppsett av det vi har klart å finne ut av.
Nye gin i basisutvalget
Her er det to helt nye gin, og en som skifter kategori. Det virkelig gledelige er at alle tre er norske.
Bareksten Double Distilled Gin
Bareksten Double Distilled Gin er både litt overraskende og litt annerledes. Det første jeg tenkte da jeg smakte den var: “Den smaker slik Bareksten Botanical gin dufter.” Om det gir noen mening? Det gjenstår ennå å teste ut alt dette, men det var mitt førsteinntrykk. Nå dufter jo Bareksten Botanical Gin vidunderlig.
Her kan du lese om hva som passer til Bareksten Double Distilled Gin
Lyng Norwegian Botanical Gin
Lyng Norwegian Botanical Gin er rett og slett en hyllest til turterrenget. Her finner du alt du ser rundt deg på tur, lyng, blåbær, hestehov, bjørk og en haug andre mer eller mindre kjente vekster fra norsk natur. Smak og duft henger i lenge, så her kan du ha mye moro med å leke med i cocktails. Denne gir full pinne fra start til slutt. Synes den ligner litt på en av mine store favoritter fra Det Norske Brenneri, nemlig Resept XVll Gin.
Her kan du lese som hva som passer til Lyng Norwegian Botanical Gin.
Skagerrak Nordic Dry Gin
Skagerrak Nordic Dry gin skifter over fra Bestillingsutvalget til Basisutvalget og blir dermed mye mer tilgjengelig. Det er gledelig at det nå blir lettere for folk å få tak i denne. Siden denne har vært i salg en god stund har vi allerede skrevet om den og du kan lese mer og finne mange oppskrifter med Skagerrak Gin her.
Nye gin i bestillingsutvalget
I bestillingsutvalget finner vi flere spennende nyheter. Det kan se ut som en eller annen på Vinmonopolet har fått for seg at de skal ta inn alle gin laget av verdens rockeband. Utvalget ser iallefall ganske spennende ut, og hvorfor ikke forsøke noe nytt!
Ghost Juniper Gin
Ghost Juniper Gin er fra Sverige og skal visstnok være utviklet av Black Metal bandet Ghost. Slik det også fremgår av navnet skal Ghost Juniper Gin være kraftig på einer, med sitruspreg og hint av koriander i avslutningen. En ganske klassisk gin i utforming med andre ord.
Bandet Ghost har stort sett skjult sine medlemmers identitet, og korset i antrekkene deres er snudd på hodet for å symbolisere støtte til satan. Når man ser på Ghost flasken er man jo ganske sikker på at det står Juniper, men kunne det kanskje være Lucifer? Hmmmm…
Du kan lese vår omtale av denne her.
Rammstein Gin
Rammstein Gin er utviklet av bandet Rammstein, som siden de ble grunnlagt i 1994 er et av verdens mest berømte Industrial band. Rammstein Gin inneholder klassiske gin ingredienser som einer, koriander, kvann og sitronskall og er en klassisk dry gin med søt og bløt ettersmak. På Vinmonopolets sider oppgis denne å være produsert i Danmark. I følge Systembolagets sider er den laget i Storbritannia. Her må vi gi Systembolaget rett. Den er nemlig destillert i Storbritannia for et dansk firma. Vi har allerede bestilt denne, så det kommer nok en omtale om ikke så lenge.
Du kan lese vår omtale av denne her.
Systembolaget har også en Navy Strength variant på 57% som ser veldig spennende ut. Umulig å få tak i nå med andre ord, men noe må man jo ha å glede seg til også.
Sweden Rock spirits Distilled Gin
Sweden Rock spirits Gin er også et rocka produkt. Dette er utviklet av Sweden Rock Festival i samarbeid med Brands for Fans. Agurken som er en av ingrediensene til ginen vokser kun 1 km fra deres festivalområde i det lille samfunnet Norje der Sweden Rock Festival går av stabelen hvert år. Sweden Rock Festival har de siste 5 årene lansert en Whisky i begrenset opplag, men i år er det altså gin som gjelder.
Smaken beskrives slik noe a la dette; Sweden Rock Gin har en stor og tydelig duft av einer, sitrus og agurk. Smaken skal være ren, balansert og kompleks. Man oppmuntrer til å bruke den i sin favorittdrink, eller kun med en isbit mens man legger planene for neste festivalbesøk.
In Flames Ikon No 13
In Flames Ikon No 13 er ennå en Brands for Fans gin, men denne gang tatt frem i samarbeid med Anders Fridén, sangeren i In Flames. Han er kjent som litt av en Whiskey og øl kjenner. Denne gangen er det gin som lages. Fun fact: Destilleriet som har laget In Flames Ikon no 13 kun har laget en annen signature gin , og det er den de laget med Phil Collins.
Smaksnotater funnet rundt på nett; Dette skal være en gin med preg av pink pepper og lime. Vinmonopolet sier frisk smak av sitron med hint av kanel, kardemomme og blomster.
Du kan lese vår omtale av denne her.
De har også tatt frem en In Flames tonic, som er tappet av Ekobryggeriet. Det er vel uvisst om denne kommer til Norge.
Feddie Ocean Nine Sisters Gin
Feddie Ocean Nine Sisters Gin er en gin som lages på øya Fedje utenfor Bergen. Destillatøren er Therese Storebø Østervold som har 15 års erfaring som internasjonal bartender. Dette er en gin basert på noe lokale ingredienser og høres ganske spennende ut. Feddie Ocean Nine Sisters Gin skal være en gin med preg av sitrus, einer og rosepepper. Ingredienslisten inneholder også lakrisrot, geitrams, granskudd, koriander, angelica og orrisrot. I utgangspunktet en miks som fort kan være en favoritt for oss, men usmakt enn så lenge.
Du kan lese vår omtale av denne her.
Equipo Navazos La Bota 81 Gin
Equipo Navazos La Bota 81 Gin er en spansk gin. I utgangspunktet sies det å være en London Dry style gin med en markert aroma av sitrus og einer. Den er så lagret i nesten fire år på fat som tidligere er brukt til å lagre Fino Cherry fra Jerez. Det ser ut til å være et limited life produksjon på 600 flasker.
Monkey 47 Barrel Cut
Monkey 47 Barrel Cut er en fatlagret versjon av Monkey 47 Gin som sies å være en gin med smak av tørket frukt med noe fatpreg. For fans av Monkey 47 er den antagelig et must.
Du kan lese vår omtale av denne her.
Hiernagla Værbitt skogsbær gin
Hiernagla Værbitt skogsbær Gin kom som en overraskelse for oss, den var ikke på lanseringslistene til Vinmonopolet på forhånd, og ikke på Vinmonopolets side på fredag morgen da nye gin ble mulig å kjøpe. Nå derimot har den dukket opp – og det er jo også fint at en evt feil kan rettes opp.
Hiernagla Værbitt skogsbær gin sies å ha en fin balanse mellom einer og lokalt plukkede skogsbær. Den er ufiltrert og kan dermed få et blåskjær når du blander den med tonic eller isbiter.
Du kan lese vår omtale av denne her.
Alkoholfritt
Det er ikke så ofte man kommer over nye alkoholfrie gin på Vinmonopolet, slik sett er september 2020-slippet et unntak.
Ginish
Alkoholfri gin er jo populært for tiden. Det er vel ikke til å komme unna at de fleste av disse ikke smaker gin. Likevel, du kan lage en alkoholfri drink med det, uten at jeg vil si jeg synes det er konkurranse til en ekte gin. Det gjør at du kan lage en cocktail uten alkohol om det er det du vil.
Du kan lese vår omtale av Ginish her.
Med dette skulle oversikten over Vinmonopolet sitt slipp av nye gin i september 2020 være komplett.
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.
Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.