Gin-Basil Smash

Gin-Basil Smash

Del med andre ginteresserte:

Gin-Basil Smash ble en hit da den ble lansert i 2008. Årsaken er enkel: Ikke bare ser den annerledes og fristende ut, den både dufter og smaker himmelsk. Den er heller ikke så veldig komplisert å lage.

Slik lager du den

Den originale oppskriften benytter Hendricks Gin. Mange anbefaler Berkley Square Gin. Selv har vi med hell forsøkt Knut Hansen Dry Gin fordi vi vet at det er basilikum i denne.

For å lage en Gin-Basil Smash trenger du bare fire ingredienser. Disse er gin, basilikum, sitronsaft og sukkerlake. Du starter med å mudle basilikum sammen med en halv sitron. Allerede her er det to utfordringer: Du vet ikke hvor mye saft du får ut av en halv sitron, og du vet ikke hvor sur den er. Begge disse elementene vil påvirke mengden av sukkerlake. Med andre ord så må du, i motsetning til i de fleste andre cocktails, justere mengden av ingredienser underveis – og det er aldri likt fra gang til gang.

Noe annet du bør være litt oppmerksom på er at du ikke får mer enn 2-3 drinker ut av en basilikumplante. Her må du altså kjøpe halve gartneriet hvis du har mange gjester.

Og tro meg; når du først har servert én, så vi alle ha.

Gin-Basil Smash

Nøkkelord: Generisk

Beskrivelse

Ingredienser

 • 5 cl Gin
 • 1 neve Basilikum
 • 2,5 cl Sukkerlake Smak til og balanser med sitronen
 • 2 cl Sitronsaft Bruk en halv sitron og muddle den med basilikum

Slik går du frem

 • Finn frem glasset du skal bruke og sett det klart med is og litt vann så det blir kaldt.
 • Ha basilikum i shakeren (Du trenger mer enn du tror, kanskje 1/4 plante blader,) sammen med en halv sitron. Muddle dette godt. Det er dette som lager fargen på cocktailen, så det er viktig for resultatet. Du stamper omtrent som en potetmos, men hardt.
  Dersom du allerede har ferdig presset frisk sitron kan du bruke 2 cl av dette i stedet, men det er vanskeligere å få drinken ordentlig grønn da. Du må bare holde på litt lenger.
 • Ha i sukkerlaken og gin.
 • Shake med is til det har blitt skikkelig kaldt i ca 20 sekunder. Det sies det er lettere å få denne grønn om du bruker en shaker med to halvdeler i metall. (Altså en Boston, men uten glassdelen.)
 • Tøm ut vannet og isen av glasset du skal sile over i – og ha i ny is. Dobbeltsil over i glasset så du får ut alle basilikum biter og evt små isbiter som vanner ut drinken. Dette betyr at du bruker en liten sil i tillegg til den som er på shakeren din.
 • Rør rundt så isen fordeler seg godt. Fyll evt opp med mer is om nødvendig.
Skriv ut
Forberedelser: 5 minutes
Tilbredning: 10 minutes

Her kan du lese Gin-Basil smash – Historien om en cocktail.

Våre oppskrifter med Gin-Basil Smash

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
15
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.