Clarendons Gin er, for å si det forsiktig, en gin utenom det vanlige. Det som gjør den så spesiell er ikke bare det at den er laget med eplemost, noe som selvfølgelig gjør den til en sesong-gin.
Med bare tre ingredienser, inkludert einebær, sier det seg selv at eplemosten står for mye av smaksbildet. Produksjonen starter med en base av potetsprit. Her tilsettes koriander og eplemost før destillering.
Resultatet er en eple-gin i særklasse. Den kommer ikke i nærheten av noe annet jeg har smakt. Helt siden jeg smakte den første gangen har Williams Elegant 48 Gin vært min favoritt eple-gin. Det varte helt til jeg fikk smake Clarendons Gin.
Navnet Clarendons kommer fra destillatørens tippoldefar, som kjøpte gården på Storsand i Asker kommune der hvor ginen i dag produseres. Her kommer det siste som gjør denne ginen til noe utenom det vanlige: Vil du ha tak i en flaske har du tre alternativer. Du kan oppsøke Vinmonopolet i enten Slemmestad, Sætre eller Tofte der den er en del av tilleggsutvalget.
Du kan lese mer om eplevelser og bakgrunnen for denne ginen i vår artikkel om Eplegården.