Bijou med Monkey 47 Gin

Bijou med Monkey 47 Dry Gin

Bijou med Monkey 47 Dry Gin er vår utgave av en klassisk cocktail fra før forbudstiden i USA. Dersom du liker negroni vil jeg bli svært forundret om du ikke liker denne.

Bijou består opprinnelig av like deler søt vermut, gin og grønn Chartreuse samt en dash cocktail bitters. Garnityret er appelsinskall. For enkelhets skyld kan man si at forskjellen på en negroni og en bijou er at man bytter ut Campari med grønn Chartreuse.

Her har man alle ingrediensene i et røreglass og kjøler de ned ved å røre og blande i røreglasset. Deretter siler man over i et lowball-glass med eller uten is etter smak. Jeg valgte uten da jeg synes smakene kommer mer til sin rett når drikken ikke er så kald.

Variasjon over Bijou med Monkey 47 Dry Gin

Dersom man liker en cocktail med mer bitterhet finnes det varianter også for Bijou. Andelen av grønn Chartreuse minskes med en 1/3 del og byttes ut med Campari. Og motsatt; om man vil vri drinken mot det litt mildere/søtere kan man bruke appelsinbitters i stedet for f.eks angostura bitters.

Bijou med Monkey 47 Dry Gin

Nøkkelord: Bijou

Slik går du frem

  • Ha alle ingrediensene i et røreglass sammen med isbiter
  • Rør i ca 20 sekunder
  • Ha noen isbiter i et rocks-glass dersom du ønsker drinken kald. Sil over i glasset
  • Fyll evt opp med is til du synes det er passende.
  • Pynt med appelsinskall
Skriv ut
Tilberedning: 5 minutes
Total tid: 5 minutes
Bijou med Monkey 47 Dry Gin er vår utgave av en klassisk cocktail fra før forbudstiden i USA. Liker du negroni vil du like denne.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.