Monkey 47 Distillers Cut 2022

Hva passer til Monkey 47 Distillers Cut 2022

Monkey 47 Distillers Cut 2022 inneholder de vanlige 47 ingrediensene, mens den 48 ingrediensen er myske. Myske er en søt og bitter urt med lang tradisjon innen urtemedisin. Du kan lese mer om myske lenger ned.

Resultatet av Monkey 47 gjengen sine eksperimenter er, som vanlig, fantastisk.

Denne utgavens spesielle ingrediens – Myske

Myske - Galium odoratum spesiell ingreidens i Monkey 47 Distillers Cut 2022
Myske – galium odoratum, er den spesielle ingrediensen i Monkey 47 Distillers Cut 2022 (Bilde: Rolv.no)

Myske, eller galium odoratum som det står på flasken, kalles på engelsk sweetscented bedstraw eller woodruff. Den danner nesten et teppe der den vokser og er en flerårig urt som blir 20-40cm høy. Myske vokser vilt i hele Europa, Nord-Afrika og Nord-Asia, og dyrkes også faktisk i Nord-Amerika og Australia. I Norge vokser myske vilt helt nord til Lofoten. Du finner den på skyggefulle steder, gjerne i skogbunn under løvtrær som for eksempel lind og alm osv. På voksestedet er jordsmonnet gjerne godt, men steinete.

Myske har blitt brukt i urtemedisin helt fra middelalderen. Den ble brukt utvortes mot skader og kutt, og innvortes ved behandling av fordøyelses og leverproblemer. I folkemedisin ble den brukt mot hoste og andre halslidelser, og kokt i melk sammen med brunt sukker virket urten mot forkjølelse.

Monkey 47 er ikke først med å lage god drikke av myske. I år 854 opplyser en Benediktinermunk at det ble laget en god drikk ved å slå hvitvin over myske som var samlet inn like før blomstring. Den engelske botanikeren Gerard sa endog at vin som har ligget i myske gjør mennesket glad og lett til sinns! Man kan også bruke myske som værvarsel da en tørr myskekrans som henger over kakkelovnen visstnok skal dufte sterkere før det blir regn. Er du mer interessert i ingrediensen finner du masse informasjon her.

Dersom du vil plukke denne i vill tilstand, må du ta med saks. Den må klippes rett over bakken, for trekker du i den blir røttene med. Obs: Man bør ikke innta urten under graviditet eller bruke den sammen med antikoagulerende medisin.

Monkey 47 Distillers Cut 2022 faktaark
Monkey 47 Distillers Cut 2022 med eske og faktaark. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Duft- og smaksnotater

Her er det mye på en gang. Duften er einer og sitrus med florale, nesten litt søtlige undertoner. Smaken er typisk Monkey 47, men det er noe mer. Her finner du sitrus, vanilje, einer, krydder, og noe urtete som jeg tror må være myske. Ettersmaken er lang og kompleks, med urter og sitrus i hovedrollen.

Denne fantastiske ginen bør helst nytes bar, eller med en liten mengde nøytral tonic.

Monkey 47 Distillers Cut 2022 ble tilgjengelig på Vinmonopolet i Norge i januar 2022.

Monkey 47 Distillers Cut 2022

Nøkkelord: Gin
Land: Tyskland
Produsent: Black Forest Distillers
Alkoholstyrke: 47%
Farge: Klar

Beskrivelse

Kjente ingredienser

Duft

Smak

  • Sitrus
  • Vanilje
  • Tørket frukt
  • Myske
  • Urter
  • Einer

Ettersmak

  • Urter
  • Sitrus

Anbefalt garnityr

  • Ingen
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilberedning: 0 minutes
Monkey 47 Distillers Cut 2022 inneholder de vanlige 47 ingrediensene, mens den 48 ingrediensen er myske. Resultatet er fantastisk.

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med Monkey 47 Distillers Cut 2022

Gin fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.