Gibson med Monkey 47 Gin er en nydelig utgave av den klassiske cocktailen Gibson. Opphavet er, som med så mange andre cocktails, litt uklart. Det vi vet er at oppskriften dukket for første gang opp i boken The World’s Drinks And How To Mix Them utgitt av William Boothby i 1908. I oppskriften var det oppgitt like deler Fransk Vermut og Engelsk gin.
Martini cocktails har blitt litt tørrere siden den gang, men vi vi har i alle fall valgt en Fransk vermut.
De som kjenner Monkey 47 vet at de aldri gjør noe halvhjertet. Slik er det også når de bestemmer seg for å lage sin egen syltede løk. Dette er ikke vanlige sølvløk, men en løksort som heter “Stuttgarter Stubel.” Disse ligger i en lake som inneholder mange av ingrediensene i Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin, deriblant einer og paradiskorn.
Jeg plukket med meg en boks under et besøk i Tyskland. Om du søker på «Funky Monkey Pickled Onions» vil du finne et utvalg av nettbutikker som kanskje kan sende til Norge.
Dette trenger du kanskje
*Hvis du handler noe ved bruk av disse linkene er du med på å dekke kostnadene ved å drive denne nettsiden, uten at det koster deg noe ekstra.
Gibson med Monkey 47 Gin
Beskrivelse
Ingredienser
- 6 cl Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin
- 1 cl Dolin Vermouth de Chambéry Dry
- Sølvløk
Dette trenger du
Pynt med
- Sølvløk
Slik går du frem
- Sett martiniglasset til kjøling ved å legge en isbit i glasset og fylle det med kaldt vann.
- Tre sølvløk på en cocktailpinne og legg klar.
- Mål opp gin og vermut. Hell dette i røreglasset.
- Rør i 20 sekunder, eller til røreglasset er iskaldt og dugger.
- Tøm martiniglasset. Rist ut vannet.
- Sil væsken over i martiniglasset.
- Legg i cocktailpinnen, eller legg den over glasset som pynt.
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.