Gibson med Monkey 47 Gin

Gibson med Monkey 47 Gin

Del med andre ginteresserte:

Gibson med Monkey 47 Gin er en nydelig utgave av den klassiske cocktailen Gibson. Opphavet er, som med så mange andre cocktails, litt uklart. Det vi vet er at oppskriften dukket for første gang opp i boken The World’s Drinks And How To Mix Them utgitt av William Boothby i 1908. I oppskriften var det oppgitt like deler Fransk Vermut og Engelsk gin.

Martini cocktails har blitt litt tørrere siden den gang, men vi vi har i alle fall valgt en Fransk vermut.

Gibson Funky Monkey 47 Pickled Onions
Gibson med Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin og Funky Monkey Pickled Onions. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

De som kjenner Monkey 47 vet at de aldri gjør noe halvhjertet. Slik er det også når de bestemmer seg for å lage sin egen syltede løk. Dette er ikke vanlige sølvløk, men en løksort som heter “Stuttgarter Stubel.” Disse ligger i en lake som inneholder mange av ingrediensene i Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin, deriblant einer og paradiskorn.

Jeg plukket med meg en boks under et besøk i Tyskland. Om du søker på «Funky Monkey Pickled Onions» vil du finne et utvalg av nettbutikker som kanskje kan sende til Norge.

Dette trenger du kanskje

*Hvis du handler noe ved bruk av disse linkene er du med på å dekke kostnadene ved å drive denne nettsiden, uten at det koster deg noe ekstra.

Gibson med Monkey 47 Gin

Nøkkelord: Gibson

Slik går du frem

  • Sett martiniglasset til kjøling ved å legge en isbit i glasset og fylle det med kaldt vann.
  • Tre sølvløk på en cocktailpinne og legg klar.
  • Mål opp gin og vermut. Hell dette i røreglasset.
  • Rør i 20 sekunder, eller til røreglasset er iskaldt og dugger.
  • Tøm martiniglasset. Rist ut vannet.
  • Sil væsken over i martiniglasset.
  • Legg i cocktailpinnen, eller legg den over glasset som pynt.
Skriv ut
Forberedelser: 5 minutes
Tilbredning: 5 minutes
Total tid: 10 minutes
Gibson med Monkey 47 Gin er en nydelig utgave av den klassiske cocktailen Gibson. Opphavet er, som med så mange andre cocktails, litt uklart.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.