Kubebapepper ingrediens i gin

Kubebapepper

Kubebapepper er en klatrende busk i pepperfamilien, som nå vokser mest på Java. Kubebapepper har vært kjent som krydder helt siden oldtiden.

Kubebapepper

Nøkkelord: Ingrediens
Norsk navn: Kubebapepper
Dansk navn: Cubeberpeber, Kubeber, Kubeber-Peber
Svensk navn: Kubebapeppar
Engelsk navn: Cubeb pepper, Java pepper, tailed pepper
Latinsk navn: Piper Cubeba
Bruk i gin: Knuste bær, Tørkede bær
Som garnityr: Tørkede bær
Skriv ut

Kubebapepper – ofte kalt Cubeb bær som ingrediens i gin

Det er oftest tørkede bær som er knust som brukes som ingrediens i gin. De høstes oftest grønne før de er modne og tørkes i solen til skallet er nesten sort. I gin setter den smak som ligner pepper men har hint av sitrus, aukalyptus, urter og mynte. Noen sier hint av annanas, slik har ikke jeg opplevet det. Pepperstinget er diskret, det er mer en bittersøt, jordete smak.

Jeg vil anta at smaken også her påvirkes noe av hvor og hvordan planten vokser.

Som garnityr i gin

Jeg er ikke kjent med at disse brukes som garnityr i utstrakt grad, men om man skulle det måtte det være tørkede bær.

Tilgjengelighet og oppbevaring

Kubebapepper kan kjøpes som krydder fra netthandler. Jeg har personlig ikke sett det i Norge, men sett at det finnes i norske netthandler.

Kubebapepper i vanlig bruk

Kubebapepper plante og frø ingrediens i gin
Kubebapepper plante – og oversikt. (Bilde: Wikipedia)

Som så mange ingredienser i gin har også denne planten et opprinnelig bruk innen gammel folkemedisin. På grunn av innholdet av alkoloider har de fra gammelt av vært brukt mot blandt annet betennelser i underlivet og f.eks gonoré.

Det er ganske kjent i Indonesiske krydderblandinger og i ayurvedisk mat. Det sies å være nydelig til fiskeretter, ost, sjømat og chutneys.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.