Dry Martini med Bombay Sapphire og Noilly Prat er Bombays egen signature serve av denne klassiske cocktailen – men med en forandring. Bombay foretrekker sitronzest, vi har brukt oliven. Du velger selv.
I denne oppskriften bruker vi Bombay sine prefererte mål. Personlig ville jeg halvert mengden Noilly Prat, men jeg liker Dry Martini tørrere.
En variasjon over denne er også Jamie Olivers favoritt – han legger gjerne til en dash Orange bitters. Prøv deg frem.
Dry Martini med Bombay Sapphire og Noilly Prat
Beskrivelse
Ingredienser
Dette trenger du
Pynt med
- Oliven
Slik går du frem
- Sett martiniglasset til kjøling ved å legge en isbit i glasset og fylle det med kaldt vann.
- Mål opp gin og vermut. Hell dette i røreglasset.
- Rør i 30 sekunder.
- Tøm martiniglasset. Rist ut vannet.
- Sil væsken over i martiniglasset.
- Tre oliven på cocktailpinnen og legg i glasset
- Dersom du heller ønsker å bruke sitronskall bruker du en zester og tar av en bit på 2-3 cm. Skjær eller vri skallet over glasset så du får oljene spredd på toppen.
1