Nye gin på Vinmonopolet juli 2021

Nye gin på Vinmonopolet – juli 2021

Del med andre ginteresserte:

Den 7. juli 2021 kom det hele 28 nye gin på Vinmonopolet. Her er det mye spennende, både i form av Norske og utenlandske gin. Her finner du kort omtale av alle, bilder av dem og det vi har klart å grave frem av informasjon.

Artikkelen er sist oppdatert: 8/7-2021 kl. 22:40

Produkter i tilleggsutvalget kommer ikke til syne på Vinmonopolets sider før en butikk tar de inn, men du kan kontakte ditt lokale utsalg og overtale de til å ta den inn. Du kan lese mer om dette her.

Som vanlig kan det være endringer i siste liten, nye gin som kommer til, noe som ikke kom frem til landet i tide, og noe som endelig kom frem som vi har skrevet om før… just sayin. Vi oppdaterer så fort det er informasjon å finne. Vet du noe vi ikke har fått med oss – gi oss beskjed og vi oppdaterer.

* Produkter merket med * har vært tilgjengelig tidligere, men har skiftet utvalg i forbindelse med dette slippet.

Rekkefølgen er alfabetisk.

Arctic Distilled Dry Gin Italian Citrus

Arctic Distilled Dry Gin Italian Citrus
Arctic Distilled Dry Gin Italian Citrus (Bilde: Produsenten)

Arctic er Finsk. Her er nok hovedfokuset pris. Arctic sin vanlige gin smaker som om det engang var et einerbær i lokalet ginen ble destillert. Kan denne være likedan?

Råstoff: Vann, etanol fra bygg, einebær, korianderfrø, bergamottskall, sitronskall, rosmarinblader og appelsinblomst. Urtene destilleres med nøytral etanol og suppleres med italiensk fersk sitronekstrakt.

Denne kommer i basisutvalget. Flasken er av plast og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 40%. Pris ved lansering er 249,90. Kommer på panteflaske.

Atlungstad Crown Old Tom Gin

Atlungstad Crown Old Tom Gin
Atlungstad Crown Old Tom Gin (Bilde: Produsenten)

Atlungstad Håndveksdestilleri ligger på Stange og har lang tradisjon innen spritproduksjon. Nå er de mest kjent for sine mange akevitter, men hadde i tidligere år en større portefølje Siden gin nå har blitt så populært tenkte de det kunne være en ide å bruke sin spritkompetanse på å lage gin under eget navn også. Atlungstad Crown Old Tom Gin har håndplukkede granskudd fra Stange.

Duft: Distinkt einerbærpreg med noter av koriander, anis, kvann, pors og sitrus.
Smak: God fylde og komplekst krydderpreg. God lengde.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 40%. Pris ved lansering er 495,00.

Atlungstad Min Gin

Atlungstad Min Gin
Atlungstad Min Gin (Bilde: Produsenten)

Dette er gin nr to fra Atlungstad i dette slippet. Det ser ut til at dette er en mer tradisjonell klassisk gin. Den skal være en enerbærpreget gin med fine sitrustoner. Toner av koriander og anis.

Det helt unike med Min Gin er at du kan gjøre den til din egen! Man kjøper flasken og går så inn på www.atlungstad.com/my-own. Der kan man lage sin egen etikett til flasken. Jeg kan vanskelig se for meg en morsommere gave til en gin-elsker.

Man bestiller altså flasken på vinmonopolet, og den ankommer uten front-etikett. Frontetiketten lager du selv akkurat slik du vil ha den og får den i posten.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 43%. Pris ved lansering er 495,00.

Les vår omtale av Atlungstad Min Gin her.

Bimber Da Hong Pao Roasted Ooolong Tea Gin*

Bimber Da Hong Pao Roasted Ooolong Tea Gin
Bimber Da Hong Pao Roasted Ooolong Tea Gin (Bilde: Produsenten)

Denne flyttes nå fra tilleggsutvalget til bestillingsutvalget og blir dermed synlig på vinmonopolets nettsider.

Dette er en Britisk gin som ser ut til å være brygget på Da Hong pao te. Dette er den mest kjente av de visstnok eksklusive Wuyi Rock teene, og i utgangspunktet kostbar. Vil anta denne må passe te-geeks ganske bra. Teen i seg selv sies å ha en unik duft av orkideer og en lang søt ettersmak. Interessant og uvanlig utgangspunkt for gin.

Duften skal være av kanel, eier, sandeltre og frukt. Smaken skal være av osmanthus, torv, sandeltre, einer, kirsebær og kanel.

Denne kommer nå i bestillingsutvalget. Flasken er av brunt glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 51,8%. Pris ved lansering er 677,40.

BrewDog Lone Wolf Gin

BrewDog Lone Wolf Gin
BrewDog Lone Wolf Gin ( Bilde: Produsenten )

Denne er laget med en maltet bygg base, og det kan jo være naturlig siden BrewDog er store på øl. Den har selvsagt einebær, men også sitrongress, limeblader, kvann, koriander, frisk sitron, kardemomme, rosa pepper, mandel, lavendel, muskattblomme, rosa grapefruktskall, og grannåler.

Det høres i det hele tatt ut som en god miks av ingredienser.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 40%. Pris ved lansering er 500,00.

Cadenhead Old Raj Spiced Gin

Old Ray Cadenhead's Spiced Gin
Old Ray Cadenhead’s Spiced Gin (Bilde: Produsenten)

Cadenhead Old Raj Spiced Gin ble lansert sent i 2017 og finnes i to alkoholstyrker. 46% og 55% Det er 55% varianten som kommer på Vinmonopolet i denne omgang.

Dette sies å være en typisk bartendergin eller cocktailgin. Det vil si at den har evnen til å beholde sin karakter nesten samme hva man blander den med. Den har en del ganske spennende ingredienser ut over de mer vanlige (appelsinkoriander, mandel, einer); pink pepper, Kubebapepper, røkt paprika, rognebær, spisskummen og safran. Må medgi det høres spennende ut når man leser om den!

Denne er fremdeles i spesialutvalget, og kommer opp som nyhet også nå. Det var totalt 40 flasker fordelt på spesialutsalgene. Om dette er endret, eller det er kun få igjen vites ikke. Flasken er av klart glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 55%. Pris ved lansering er 629,90.

Cantarelle Gin de Provence

Cantarelle Gin de Provence nye gin på vinmonopolet juli 2021
Cantarelle Gin de Provence (Bilde: Produsenten)

Cantarelle Gin de Provence er, som navnet antyder, Fransk. Produsenten lager vanligvis rosévin, og dette er den føreste ginen deres. Det skal være balansert aromatisk gin sier leverandøren. Det kan se ut som basespriten er av druer, med ingredienser som limetreblomster, grapefrukt, skall av lett bitter appelsin og koriander. Duften sies å være floral og fruktig. Smaken ren og aromatisk med balansert smak av einer og grapefrukt.

Cantarelle Gin de Provence fikk i 2020 gull i Bartenders Spirit Awards, og bronse i de tre konkurransene International Spirits Challenge, IWSC, og San Fransisco World Spirits Competition.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 40%. Pris ved lansering er 389,90.

Cruzloma Gin

Cruzloma Handcrafted Gin
Cruzloma Handcrafted Gin (Bilde: Produsenten)

Cruzloma Gin er en gin small batch London Dry Gin fra Equador laget av 15 naturlige botaniske ingredienser. To av de er importert, nemlig einebær, og lakrisrot. Resten av ingrediensene er plukket ut på lokale markeder. De to som er mest interessante fra produsentens perspektiv er guayusa og coca blader. Begge er brukt i århunder av de lokale urinnvånerne i Andes og Amazonas og er nå en del av deres Pre-Hispanic kultur. Denne kombinasjonen av frukt, urter, blader krydder og blomster gir visstnok Cruzloma Gin en unik og balansert duft og smak. Vannet som brukes kommer fra Cotopazi vulkanen som skal være den høyeste aktive vulkanen i verden.
Duften sies å være varm og krydret med en jordaktig tone. Smak oppgis å være av kanel, nellik, muskat, og sort pepper.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 44%. Pris ved lansering er 709,-.

Elena Gin London Dry Gin

Elena Gin London Dry Gin
Elena Gin London Dry Gin (Bilde: Produsenten)

Dette er en small batch gin. Kun 2640 flasker er laget. Dette er en botanisk gin fra Piemonte i Italia. Den inneholder einer, vill kamille, mint, og kvann-blomster plukket i alpene. I tillegg inneholder den også skall fra bitter appelsin, og blomster fra diverse sitrusfrukter, kassia, mandler, timian, og koriander. Det sies at det er bare lokale ingredienser. Smaken skal være en lett sitrus med finish av urter og røtter. Produsert på 2 vedfyrte 1800-talls stills som ble restaurert for å lage denne ginen. Ginen er lett filtrert bare gjennom et papirfilter, så den har beholdt en lett gultone fra de botaniske ingrediensene. Her står det en ekte entusiast bak, mistenker at denne er verdt å teste.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 42%. Pris ved lansering er 700,30.

Les vår omtale av Elena Gin London Dry Gin

Finsbury Wild Strawberry Pink Gin

Finsbury Wild Strawberry Gin ny gin på vinmonopolet 7. juli 2021
Finsbury Wild Strawberry Pink Gin (Bilde: Produsenten)

Tyske Finsbury er et rimelig gin-merke. Personlig må jeg si at dersom man er på jakt etter en rimelig vanlig “hverdags” London Dry Gin, er vanlig Finsbury det beste kjøpet du kan gjøre (ut i fra hva jeg har smakt og vinmonopolets utvalg selvsagt). Derfor er jeg ganske så interessert i hvordan denne smaker og dufter.

Den oppgis å ha duft av friske jordbær med hint av einebær, samt smak av jordbær og hint av einer. Siden de oppgir “gin” som ingrediens antar jeg dette må være Finsburys vanlige gin som er utgangspunktet og deretter tilsatt egnede ingredienser.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 37,5%. Pris ved lansering er 334,90.

Du kan lese vår omtale av Finsbury Wild Strawberry Pink Gin her.

Forged In Wakefield Cherry Blossom

Forged in Wakefield Cherry Blossom Gin nye gin på Vinmonopolet 5. mai 2021
Forged in Wakefield Cherry Blossom Gin (Bilde: Produsenten)

Denne sies å ha et friskt preg av kirsebær, mandler og tropisk frukt. Søt kirsebær og frisk snerpethet er de ledende inntrykkene sies det, men følges fort av en myk mandel og etterlater sødme. Anbefales servert med lemonade eller tonic og med bringebær som garnityr.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 37,5%. Pris ved lansering er 618,40.

Forged In Wakefield Passion Fruit Gin

Forged In Wakefield Passion Fruit Gin
Forged In Wakefield Passion Fruit Gin (Bilde: Produsenten)

Smak av tropisk frukt, mango og pasjonsfrukt. Sies å være veldig “fruktig”. Anbefales forsøkt i en Pornstar gintini – som faktisk kan være grunnen til at denne er utviklet. Produsenten anbefaler den servert bare med en isbit til frukt f.eks. Eller med tonic, da med ananas eller kiwi som garnityr. Smaken skal være søt og snerpet pasjonsfrukt sammen med en pepret og urtepreget bakgrunn.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 37,5%. Pris ved lansering er 618,40.

Forged In Wakefield Rhubarb & Ginger Gin

Forged In Wakefield Rhubarb & Ginger Gin
Forged In Wakefield Rhubarb & Ginger Gin (Bilde: Produsenten)

En ting man har litt lett for å glemme er at England har et digert område som kalles Rabarbra triangelet, og det er i Yorkshire dette finnes. Rabarbraen er dermed nesten å betrakte som en lokal ingrediens. Denne sies å være strålende med tonic, eller å nye med ingefærøl. Gjerne med en kanelstang som garnityr. Smaken skal være frisk og snerpete rabarbra balansert med varmende krydret ingefær og lett einer.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 37,5%. Pris ved lansering er 618,40.

Forged In Wakefield Sherbert Lemon

Forged in Wakefield Sherbet Lemon Gin en av mange nye gin på Vinmonopolet 5. mai 2021
Forged in Wakefield Sherbet Lemon Gin en av mange nye gin på Vinmonopolet 5. mai 2021. (Bilde: Produsenten)

Her sies det å våre et friskt preg av sitron og lime. Produsenten sier at å drikke denne er som å spise barndommens godteri mens du spaserer gjennom en sitronlund. De har tatt utgangspunkt i den originale ginen sin og fremhevet den fruktige og likevel søte profilen. Den anbefales servet med tonic og en skive dehydrert sitron og lime.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 37,5%. Pris ved lansering er 618,40.

Forged In Wakefield Spiced Orange Gin

Forged In Wakefield Spiced-Orange Gin
Forged In Wakefield Spiced-Orange Gin (Bilde: Produsenten)

Duft av appelsin og urter, smak av appelsin, ingefær, kanel, muskat, nellik og urter. Smaken skal være lett og fruktig appelsin med krydder vi her i Norge lett forbinder med jul. Det hintes om at den er nydelig i en G&T ved peisen. Smaken skal være krydret kanel og nellik med et friskt einer- og sitruspreg.
Duft av appelsin, ingefær, kanel, muskat, nellik og urter.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 37,5%. Pris ved lansering er 618,40.

Forged In Wakefield Strawberry & Cinnamon Gin

Forged In Wakefield Strawberry & Cinnamon Gin en av mange nye gin Vinmonopolet mai 2021
Forged In Wakefield Strawberry & Cinnamon Gin (Bilde: Produsenten)

Smak av jordbær og kanel. Det skal visstnok være en ganske kraftig jordbærfriskhet først, som overtas av en tørr pepret einer og kanel. Den er visstnok strålende i en GT eller med prosecco om man føler for en fancy dag.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 37,5%. Pris ved lansering er 618,40.

Forged In Wakefield The Original

Forged in Wakefield the Original nye gin på Vinmonoploet 5. mai 2021
Forged in Wakefield the Original (Bilde: Produsenten)

Forged in Wakefield har hele syv gin på slippet denne gangen. Alle er helt ukjente for oss, men vi ser definitivt noen her som må være morsomme å leke med. Firmaet ser ut til å få gode tilbakemeldinger, og produktet over, deres Forged in Wakefield the Original, fikk gullmedalje på London Spirit Competition i 2020.

Forged in Wakefield sin originale gin er laget av einer, korianderfrø, kvann, bitre mandler, appelsinskall, og paradiskorn sies det på nett. Vinmonopolet sier kardemomme, kanel, nellik, sitrus. Produsenten nevner i alle fall kardemomme og paradiskorn. Da vil jeg vel tippe alle disse ingrediensene er med. Smaken sies å være myk og tørr med en krydret avslutning.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 37,5%. Pris ved lansering er 618,40.

Gibson’s Exception London Dry Gin

Gibsons Exeption London Dry Gin
Gibsons Exeption London Dry Gin (Bilde: Produsenten)

Gibson’s Exception London Dry Gin er luksusutgaven av Gibson Gin. De opprinnelige ingrediensene i Gibson London Dry Gin er einer, koriander, kvann, og appelsinskall. Her er det i tillegg tilsatt kassiabark, kanel, og muskat.

Duften er preget av milde blomsternoter og spiller på appelsinzest, koriander, kvann, einer og roser. Smaken er krydret med en tydelig preg av einerbær, sitrus, friske urter, pepper, koriander og roser.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 41%. Pris ved lansering er 399,90.

Les vår omtale av Gibson’s Exception London Dry Gin.

Gingery Poolside Gin

Gingery Poolside Gin nye gin på Vinmonopolet juli 2021
Gingery Poolside Gin (Bilde: Produsenten)

Gingery Poolside Gin er en nederlandsk gin. Den sies å være balansert med rene toner av einer, sitrus og ingefær. Duften skal være ingefær med hint av sitrus og einebær.

Gingery Poolside Gin vant gull i IWSC i 2020 med 95 av 100 mulige poeng. Tror den må på listen gitt. Det er bruk ingefær fra Peru. De sies denne er best når du nyter den nær vann (poolside?) med din favoritt tonic og med ingefær og lime som garnityr.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 40%. Pris ved lansering er 399,90.

Les vår omtale av Gingery Poolside Gin.

Hiernagla Værbitt Havbris Gin

Hiernagla Værbitt Havbris Gin nye gin på Vinmonopolet juli 2021
Hiernagla Værbitt Havbris Gin (Bilde: Produsenten)

Beskrivelsen er kort: Nøytralt kornbrennevin, einer, krydder, og urter. Produsenten sier dette er en smaksrik og frisk gin med en fin balanse mellom einebær, friske granskudd, sitrus og urter. Den skal passe perfekt i friske sommerdrinker, og også i en klassisk GT. Jeg blir litt nysgjerrig på om sitrussmaken er fra granskuddene, eller eventuelt hvilke andre sitrusnoter det er.

Du kan lese våre omtale av Hiernagla Værbitt Havbris gin her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 43%. Pris ved lansering er 439,40.

McQueen Scottish Gin Citron

McQueen Scottish Gin Citron
McQueen Scottish Gin Citron (Bilde: Produsenten)

Dette er som navnet sier en skotsk gin. Den er en destillert gin med essens av sitron og andre urter. Blir skeptisk av ordet essens. Jeg ser det er noe kommentarer på nett at den smaker intenst og er annerledes, men kanskje ikke så tydelig sitron. Produsenten sier den eksploderer med sitrus ved siden av lette einer-noter. Den skal ha ganske skarpe søte sitrusnoter balansert med einer og være en “gin like no other”. Så gjenstår det jo å se hva det betyr. Sies å passe bra med elderflowertonic og sol.

Denne kommer i basisutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 40%. Pris ved lansering er 489,90.

MG Gin

Gin MG
MG Gin (Bilde: Produsenten)

MG Gin er en spansk gin med preg av einer, furunål og litt sitrus. Det oppgis at den er Koscher. Den er en tradisjonell London Dry Gin. Extra-dry, og sies å være elegant med oljet einer og frisk sitron. Brilliant sies det til og med.

Det familiedrevne MG Destilerias har historie fra 1835 og var visstnok mest kjent for brandy, whisky og aromatiske cordials. Nå ser de ut til å ha fått kontroll på gin. De har fra før ginene Le Tribute, og tonicen som passer til, Masters Gin, og MG Gin som nå kommer til Norge.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 100cl. Alkoholinnholdet er 40%. Pris ved lansering er 500,00.

O.P. Anderson Distillery Organic Blood Orange Gin

O.P. Anderson Distillery Organic Blood Orange Gin
O.P. Anderson Distillery Organic Blood Orange Gin (Bilde: Produsenten)

Det ser ut som denne er basert på O.P Andersens Organic Dry Gin, som er laget med einer, koriander, kvann, og sitronskall, samt deres signatur krydder som er anis og fennikel. Her er det i tillegg tilsatt ekstrakt fra skall av blodappelsin. Det er dette som gir den kule fargen og en smak av varm sitrus med lett bitre noter. Den ser lovende ut, og annerledes enn mye annet. Prisen kan man vel heller ikke klage på? Jeg tror det er den rimeligste flasken blant nye gin i juli 2021 slippet på Vinmonopolet.

Denne kommer i basisutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 40%. Pris ved lansering er 279,90.

Les vår omtale av O. P Anderson Distillery Organic Blood Orange Gin

Plymouth Gin Navy Strength*

Hva passer til Plymouth Navy Strength Gin

Denne kom i spesialutvalget i mai, og kommer fremdeles opp som nyhet. Flasken er av halvklart glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 57%. Pris ved lansering er 769,60.

Her er det MYE historie å lese om denne. Og jeg må vel nesten si at liker du gin bør du iallfall ha smakt den. Plymouth Gin er både historisk og en egen gintype. Du kan leser mer om historien her, og om gintypen Plymouth herVår omtale av Plymouth Navy Strength gin finner du her.

Poetic License Core Northern Dry Gin

Poetic License Core Northern Dry Gin - en av mange nye gin Vinmonopolet mai 2021
Poetic License Core Northern Dry Gin (Bilde: Produsenten)

Dette er en mer klassisk London Dry gin. Her er det så vidt jeg kan forstå ganske kraftig einerfokus, så en del kardemomme som gir en varmende smak. Undertoner av sitron og eukalyptus og persisk lime med en undertone av parfyme. Resten av ingrediensene holdes hemmelig. Duft av einer og kardemomme. Den kategoriseres som floral. Anbefalt servering er tonic og grapefrukt. Sies å være god i Negroni og Gin Sour.

Det ser ut som den kom ut i 2015, og har fått en god del medaljer. Sølv i 2016 og 17, Gull i LSC og 2 sølv i 2019. Det er i alle fall ingen grunn til å tro at man kaster bort pengene. Men, ennå usmakt. Bare litt spent.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 43,2%. Pris ved lansering er 603,30.

Poetic License Core Old Tom Gin

Poetic License Core Old Tom Gin
Poetic License Core Old Tom Gin (Bilde: Produsenten)

Poetic License Core Old Tom Gin har en søtere og mer pepret smak en deres Northern Dry gin. Den ser også ut til å være fatlagret slik at eikefat avgir farge og smak. Det er også tilsatt hibiscus og roseblader som gir noe sødme og et lett rosenglød til fargen. Duft av tropisk frukt og roseblader men mest einer. Det er ifølge reviews på nett mest i smaken man kjenner sødmen. Pepret einer og sukrede blader krangler om oppmerksomhet. Peppernotene varer lenge.

Denne fikk en Gin Master Award og en Gin of the Year Award i 2015, så det er i alle fall kvalitet over den.

Denne kommer nå i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 41,6%. Pris ved lansering er 591,90.

Poetic Licence Core Strawberry & Cream

Poetic Licence Core Strawberry & Cream
Poetic Licence Core Strawberry & Cream (Bilde: Produsenten)

Inntrykket her skal være friske jordbær og pepperaktig einer. Mild vanilje dukker opp, men det skal visstnok handle om frisk frukt. Duft av jordbær, einer, orrisrot og koriander.
Anbefales med elderflower tonic og garnityr friske jordbær. Jeg kan se for meg at prosecco ikke blir feil her heller. Produsenten sier dette er en piknik gin. Den nytes best på et rutete teppe i parken sammen med venner. Ingen av oss har vel noe imot det for tiden. Ellers sier de; tøm den gjerne over fruktsalaten!

Det er ikke være tilsatt sukker og er dermed ikke en søtlig bombe, men kan jo ha en del sødme. Ifølge beskrivelser jeg fant er fargen på ginen dyp rød, som blir til rosa når man mikser med tonic. De botaniske ingrediensene er både destillert med, og infusert med i tillegg for å få både intens farge og duft. Det er ikke tilsatt kunstig smak eller farge. Fordi ingen kunstig farge er tilsatt kan ginen endre farge over tid, men det vil ikke påvirke smaken.

Denne kommer i tilleggsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 37,5%. Pris ved lansering er 609,10.

Sixling Irish Gin

Sixling Irish Gin
Sixling Irish Gin. (Bilde: Produsenten)

Sixling Irish Gin er som navnet sier en irsk gin, den er produsert etter London Dry metoden. Den er destillert i små satser og det brukes maserasjon og dampinfusjon. Duften sies å være fruktig med urteavslutning, smaken mer einer, hylleblomst og bær.

Det er brukt en nøytral kornsprit, og ingrediensene for øvrig høres ut til å kunne gi god smak. Enebær, multebær, grapefrukt, hylleblomst, koriander, Angelicarot, kardemomme, Orrisrot, cassiabark. Den vant Best Irish Distilled gin i 2019 og Gull i World Gin Awards i 2020. Denne kommer på listen min.

Som en kuriositet kan man nevne at multene kommer fra Skandinavia, så kanskje de kommer “hjem”?

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 41,7%. Pris ved lansering er 629,90.

Les vår omtale av Sixling Irish Gin.

Smögen Strane Oaked Gin

Smögen Strane Oaked Gin
Smögen Strane Oaked Gin (Bilde: Produsenten)

Smögen Strane Oaked Gin er Svensk, og sies å ha en kraftig smak med smøraktig eik, vanlije og appelsinsaft – samt et hint av røyk. Den er destillert i en liten pot still over åpen flamme. Råstoff er kornsprit, einer, koriander, kanel, lakris, søtmandel, lime, sitron, basilikum, salvie og mynte.

Denne kom først ut i 2016. Den er lagret 18 måneder på sherryfat som tidligere er brukt til modning av Smögen Whisky. Smögen Whisky er temmelig tungt røyket.

Smaksnotater funnet på nett sier einer er tydelig mot en tydelig fatbase, som kommer tydelig frem som vanilje, appelsin og noter av melkesjokolade. Hvit pepper og røyk er nevnt i duften.

Anbefalt bruk er som i en “whisky og soda”, eller bar. Tilsetning av vann fremhever sitrusen i duften, i smaken med blir røyk tydeligere.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 55%. Pris ved lansering er 865,-.

Valdespino Single Sherry Cask Dry Gin

Valdespino Single Sherry Cask Dry Gin
Valdespino Single Sherry Cask Dry Gin (Bilde: Produsenten)

Valdespino Dry Gin er Spansk, og lagret på fat som tidligere har inneholdt destilleriets “ikoniske” Inocente Single Vineyard Fino Sherry. Den er lagret på fatene i fire år. Fargen er gylden.

Duften her skal være ren og delikat med uttrykksfull aroma av eier, krydder, vanilje, sherry og blomster. Smaken sies å være samme anslag som i aromaen. Svært elegant og med lang avslutning.

En kuriositet er at Vinhuset Valdespino er av magasinet Wine & Spirit kåret til en av verdens 100 beste wineries. Deres Fino Inocente sherry hvis fat denne ginen er lagret på fikk gullmedalje i international Wine Challenge i London i 2021, og ble også kåret til den beste Fino i konkurransen (Fino Trophy).

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 41,3%. Pris ved lansering er 799,90.

Du kan lese vår omtale av Valdespino Single Sherry Cask Dry Gin her.

Det var hele listen over 28 nye gin på Vinmonopolet i juli 2021.

Andre nyheter en gin-nerd godt kan merke seg

Det kommer hele fem nye vermut på Vinmonopolet nå i juli. Personlig er jeg veldig spent på to nye vermut fra Destilleria Beccaris. Den enkle grunnen er rett og slett at jeg ble superbegeistret for Beccaris Dry Gin Boglietto som kom ut på Vinmonopolet i det store slippet i mai.

Edit: På grunn av en logistikk feil er lanseringen av vermutene fra Destilleria Beccaris utsatt til september.

Og med det har vi fått omtalt nye gin på Vinmonopolet i juli 2021. Vi er som vanlig veldig spent på om alle produktene som er lovet faktisk kommer, og i så fall hva som er endret. Oppdateringer følger kontinuerlig de første dagene etter lansering.

Vet du noe vi ikke vet – si ifra. Vi er alltid veldig glade for tilbakemeldinger.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.


Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.