Hva passer til Plymouth Navy Strength Gin

Hva passer til Plymouth Navy Strength Gin

Plymouth Navy Strength Gin er i seg selv er noe helt spesielt. Produsert av The Black Friars Distillery i det samme huset i havnebyen Plymouth siden 1793, representerer den et stykke engelsk historie, så vel som maritim historie.

Plymouth Gin er laget på eksakt samme måte som en London Dry Gin. Plymouth gin er mindre tørr enn en London Dry Gin, og har en rundere einebærsmak. Dette kommer av et større innslag av rotvekster enn det som er vanlig i andre gin-typer.

Navy Strength tar dette til nye høyder, nettopp på grunn av alkoholinnholdet på hele 57%. Det høye alkoholinnholdet er nettopp grunnen til at de kunne være med på seilskip uten å ødelegge kruttet – og selve smaken er rett og slett kraftigere.

Ingen annen gin har vel vært med på så mye som Plymouth Navy Strength Gin. Den har opplevd seilskutetiden på godt og vondt, og vært en del av utrolig mange store historiske begivenheter bare fordi den var med på marinens skip og en del av hverdagen over flere århundrer.

Jeg pleier alltid å si at ethvert barskap bør inneholde både Plymouth Gin og Plymouth Navy Strength Gin. Ikke bare på grunn av historien, men også fordi man da har muligheten til å kjenne forskjellen på en “vanlig” gin, og en Navy Strength Gin.

Tidligere har denne ginen bare vært tilgjengelig på spesialslippet hver høst i et lite antall, på tax-free eller i utenlandet. I november 2021 ble den endelig fast tilgjengelig på Vinmonopolet.

Smaks- og duftnotater

Duften er tydelig einer, avrundet med koriander og kardemomme. Hint av sitrus og noe floralt.

Smaken er tydelig einer, krydder, et hint av mentol og sitrus. Til tross for alkoholstyrken oppleves den ganske rund og med en viss sødme. Man vil nok sjelden drikke denne bar, men om man vil er det fult mulig.

Plymouth Navy Strength Gin

Nøkkelord: Gin
Type: Navy Strength gin, Plymouth gin
Land: England
Produsent: The Black Friars Distillery
Farge: Klar
Kalorier pr 4cl: 120kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilberedning: 0 minutes
Det høye alkoholinnholdet i Plymouth Navy Strength Gin er grunnen til at ginen kunne være med på seilskip uten å ødelegge kruttet.

Mer informasjon

Du kan lese mer om stilen Plymouth gin i denne artikkelen:

Hva er Plymouth Gin

Hva er Plymouth gin?

Hva er Plymouth gin? Plymouth gin er både en betegnelse på en egen gin-stil og et tradisjonsrikt gin-merke med en rik historie. Plymouth gin er også den definitive Navy Strength ... Les mer

Oppskrifter med Plymouth Navy Strength Gin

Andre gin fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.