hva passer til Beccaris Dry Gin Boglietto

Hva passer til Beccaris Dry Gin Boglietto

Del med andre ginteresserte:

Beccaris Dry Gin Boglietto er frisk og kraftig, velbalansert og fløyelsmyk, tørr og krydret. Den er floral, men har samtidig en tydelig og veldig god gin-karakter.

Beccaris Dry Gin Boglietto er en gin infusert med einebær, hylleblomst, mandarinskall, akasieblomster og rosa pepper. Jeg ble svært interessert da jeg leste om denne før lanseringen på Vinmonopolet i mai 2021, og det jeg nå kan si er at dette er en gin som raskt raser oppover favorittlisten.

Produsenten

Produsenten Beccaris Distilleria er et familiedrevet destilleri i Piedmont-området i Italia. Selve historien bak destilleriet er ganske morsom. Da grunnleggeren Elio Beccaris i 1951 hadde fått for seg at han ville begynne for seg selv, hadde han flere valgmuligheter. Skulle han satse på et destilleri, en fabrikk for eksklusive eddiker, eller en vinbar? Han kunne ikke bestemme seg. Til slutt skrev han alternativene på en lapp og la lappene i en hatt. Han lot sønnen Carlo som da var noen få måneder gammel trekke, og heldigvis for oss var det destilleriet som vant.

Destilleriet har tradisjonelt sett laget grappa, og har i årenes løp utvidet til en hel del andre spritvarianter, hermetisert frukt på sprit, drueolje – og til og med hudpleie med drue olje. Gin later til å være en av de senere produktene. Det er nå sønnen Carlo som driver Destilleriet som i 2021 har 70 års jubileum, og hans 2 sønner er med i firmaet. Rent personlig kan jeg tenke meg at det er den yngre generasjonen som har kommet på ideen med gin. De har forresten et besøkssenter som får strålende kritikk på Tripadvisor. Det er noe å tenke på så snart vi kan reise en tur igjen.

Duft og smaksnotater

Duften er rund og intens. Det er blomster, tydelig einer, sitrus, og krydder.
Smaken er intens, du kjenner einer, blomster, rund sitrus, og en lett sødme Munnfølelsen er himmelsk! Det er mye krydder, og rosa pepper. Smaken henger lenge. Den høye alkoholprosenten har nok noe med intensiteten å gjøre. Dette er en gin som vil holde koken i cocktails og som definitivt gir en strålende Gin & Tonic. Den er helt nydelig bar, men vi har ikke funnet en vermut som funker med den i Dry Martini.

Beccaris Dry Gin Boglietto

Nøkkelord: Gin
Land: Italia
Produsent: Beccaris Distilleria
Alkoholstyrke: 45%
Farge: Klar
Kalorier pr 4cl: 88kcal

Beskrivelse

Kjente ingredienser

Duft

 • Einer
 • Blomster
 • Sitrus
 • Krydder

Smak

 • Blomster
 • Krydder
 • Sitrus
 • Einer
 • Pepper

Ettersmak

 • Krydder
 • Sitrus

Anbefalt garnityr

Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med Beccaris Dry Gin Boglietto

Flere produkter fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.