Nye gin på Vinmonopolet 4 mai 2022

Nye gin på Vinmonopolet 4 mai 2022

Del med andre ginteresserte:

I listen over nye gin på Vinmonopolet i mai 2022 er det denne gang ca 35 stk. Her tror jeg faktisk det må være noe for enhver. Her får du bilde og den kortfattede informasjonen vi har klart å grave frem om de enkelte.

I kommende dager og uker vil du finne mer detaljert omtale og pairing med tonic og garnityr med mange av disse ginene her på altomgin.no. De omtalene vil linkes tilbake hit etter hvert.

Ginene er gjengitt i alfabetisk rekkefølge. Det er veldig mye spennende, både av norsk, irsk, brittisk, japansk og mye mer. Følg oss gjerne på sosiale medier eller registrer deg på nyhetsbrev for å få beskjed når de kommer ut.

*Det kan bli endringer i listen, derfor oppdaterer vi straks vi vet mer. Oppdatert 21. mai 22 kl 06:20
En del av ginene som er merket som nyheter på Vinmonopolet nå i mai 2022 har vært i et annet utvalg før og er derfor omtalt i våre tidligere artikler. De finner du her.

Akayane Haru Crafted Gin

Akayane Haru Crafted Gin Nye gin Vinmonopolet mai 2022
Akayane Haru Crafted Gin (Bilde: Produsenten)

Produsenten sier den første duften som treffer deg er de tydelige einer-aroamene, sammen med duften fra den første te-høsten. Kompleks smak av yuzu, sansho og kirsebær. De sier det er preg av matcha te, kirsebærblomst og løv, samt juzu-sitron sammen med salthet fra kysten (tare). De foreslår å lage en gin og tonic og bruk kirsebærblomster som garnityr for å kjenne den japanske våren. Vi har ikke smakt denne.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 46%. Pris ved lansering er 728,60.

Aqva Lvce Gin

Aqva Lvce Gin Nye gin Vinmonopolet mai 2022
Aqva Lvce Gin (Bilde: Produsenten)

I denne italienske ginen blir einer macerert i romtemperatur i 15 dager. Etter dette begynner første destillasjon i en 100 liters kobber-still fra 1947. Ginen blir deretter rektifisert tre ganger for å få intensiteten i smakene riktig. Ginen inneholder foruten einer; urter, appelsinblomst og sitrusskall. Ifølge andre notater jeg fant skal den også inneholde humle, laurbær og spisskummen. Den har visstnok lang ettersmak. Lekker flaske! Importøren hadde ikke denne med på siste smaking vi var på så vi har ingen råd å komme med her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 47%. Pris ved lansering er 819,90.

Astobiza Gin

Astobiza Gin Nye gin Vinmonopolet mai 2022
Astobiza Gin (Bilde: Produsenten)

Denne er Spansk. Her finner du blant annet hvite blomster, sitrus, og eukalyptus. Dette er en Terroir gin, det vil si at den speiler området på og rundt vinmarkene til produsenten Bodega Astobiza. De holder til rett sør for Bilbao, helt nord i Spania. Det skal visstnok være 11 botaniske ingredienser.

Fra vingården har de hentet blant annet blomster, løv, druer, slåpebær og bjørnebær. Fra området rundt har de hentet sitroner, grapefrukt og jordbær. Smaken sier de skal være rund og behagelig med elegante noter av einebær og sitrus, og urteaktig preg som speiler vingården med en lang og rund finish.

Anbefales av produsenten servert i en GT med sitron eller grapefruktskall.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 40%. Pris ved lansering er 626,90.

Beefeater Zesty Lemon

Beefeater Zesty Lemon Nye gin Vinmonopolet mai 2022
Beefeater Zesty Lemon (Bilde: Produsenten)

Her har Beefeater tatt inspirasjon fra sin grunnlegger James Burrogh, som bare valgte de friskeste sitronene fra markedet i Londons Covent Garden til sine gin. De har brukt sin klassiske Beefeater London Dry Base og laget en ny twist. Desmond Payne har lagt til naturlige smaker og ikke lagt til noe sukker. Det er fokusert på en av de ni ingredienser de allerede har for å skape en ny tolkning av Beefeater.
Denne har smak av ren sitron, med kompleks einerbær og noter av appelsin. Sitron i avslutningen. Dette er gin en som lager en aldeles strålende frisk sommer-GT!
Du kan lese vår omtale av denne her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 37,5%. Pris ved lansering er 384,90.

Blackwood’s Vintage 2017

Blackwood's Vintage 2017
Blackwood’s Vintage 2017 (Bilde: Produsenten)

Denne ginen er fra Shetland og skal ha duft av sitrus, fioler, koriander og einer, men smak av sitrus og urter. Urtene håndplukkes på Shetland og det sies at hver utgave er litt forskjellig. Denne utgaven har fått sølv i IWSC i 2019.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 40%. Pris ved lansering er 559,90.

Bivrost Arctic Gin

Bivrost Arctic Gin
Bivrost Arctic Gin (Bilde: Produsenten)

Denne kommer nå i ny flaskestørrelse. Du vil nok fremdeles finne deres 50cl tilgjengelig. Du kan lese vår omtale av denne ginen her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 44%. Pris ved lansering er 529,90.

Cornflower Dry Gin Mandala Organic

Cornflower Dry Gin Mandala Organic Nye gin på Vinmonopolet 4 mai 2022
Cornflower Dry Gin Mandala Organic (Bilde: Produsenten)

Dette er en dansk gin. Einer, krydder, kornblomst, avrundet med frisk sitrus er stikkord for denne. Basis er hvetesprit. Den inneholder også sitrongress, rosa pepper, kvann, appelsin og muskat. Denne er både vegansk og økologisk. Smak sies å være rund og avbalansert. Produsenten her er Mandala Organic, som egentlig selger krydder. De har produsert sammen med destillatør Anders Bilgram fra Nordisk Brænderi.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 40,4%. Pris ved lansering er 548,00.

Drumshanbo Gunpowder Irish Gin Sardinian Citrus

Drumshanbo Gunpowder Irish Gin Sardinian Citrus
Drumshanbo Gunpowder Irish Gin Sardinian Citrus (Bilde: Produsenten)

Drumshandbo har fått en søster! Jeg har alltid vært fasinert av Drumshandbo. Muligens fordi jeg fant Gunpowder-te på et museum og omsider forstod hvor smaken kom fra. Nå kommer en ny gin i samme serie. Det er forventninger til mye glede her. Vi har smakt denne og gleder oss veldig til å leke mer med den. Den har søt og lett bitter karakter av sitron, et hint av appelsin, grapefrukt og gunpowder.

Sitrusen her kommer fra en sitrusfrukt som bare finnes på et lite område øst på Sardinia; citrus monstruosa. Lokalt kalles den pompia. Den er faktisk etter min smak enda bedre enn sin forgjenger. Den har også en nydelig flaske, kommer til å passe strålende ved siden av den andre i skapet.
Du kan lese vår omtale av Drumshandbo Gunpowder Irish Gin Sardinian Citrus her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 43%. Pris ved lansering er 624,60.

Engine Gin

Engine Gin Nye gin på Vinmonopolet 4 mai 2022
Engine Gin (Bilde: Produsenten)

Dette er en italiensk gin. Initiativtageren laget denne ginen fordi han har dilla på gin og motorsykler, og ville kombinere sine to hobbyer. Jeg tipper at enhver som noen gang har hatt litt dilla på bil, motorsykkel og/eller mekking, eller har sansen for kult og kreativt design, vil måtte ha denne – om så bare på grunn av emballasjen.

Den skal ha smak av sitron og lakrisrot med lang avslutning av salvie. Jeg fikk en smak av denne tidligere denne uken, men siden jeg også smakte mye annet må jeg ta litt forbehold. Positivt overrasket, tydelig sitrus, varm einer. God og rund med en kraftig og varm avslutning. Fristet til å smake litt mer på den her.

Denne kommer i bestillingsutvalget.
Beholderen er av metall og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 42%. Pris ved lansering er 449,90

Geirr Angr Botanical Gin

Geirr Angr Botanical Gin Nye gin på Vinmonopolet mai 2022
Geirr Angr Botanical Gin (Bilde: Produsenten)

Dette er en ny Norsk gin. Et nytt produkt fra det nye Geiranger Brenneri. Her skal Det Norske Brenneri hjelpe et nytt brenneri å komme i gang. Et godt konsept, et hvert lite sted bør jo ha et Brenneri! Det Norske Brenneri har jo ikke akkurat lite suksess med Harahorn-ginene, så utgangspunktet bør være greit. Vinmonopolet lister einer, koriander, urter og blomster i denne. Jeg har ikke noe info å gå på her, men synes også den må ha inneholdt en hel del kvann. Jeg smakte dog denne i samme runde som mye annen gin, så ville likt å ha noe mer tid på å teste den. Den har en relativt mild duft, og noe jeg opplevde som et ganske enkelt smaksbilde. Men en bedre suvenir om man besøker Geiranger må man lete lenge etter.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 41%. Pris ved lansering er 418,00.

Ginato Gin

Ginato Gin
Ginato Gin (Bilde: Produsenten)

Italienske Ginato kommer med hele fire gin til Norge, basert på gin tilsatt forskjellige druedestillat og med hver sin type sitrus. Morsomt konsept med et artig design på flaskene. Etter å ha smakt disse kan vi si at to av de vil gi annen smaksatt gin konkurranse.

Ginato Pinot Grigio Classico Gin

Her finner du et balansert sitruspreg med preg av furuskog. Den inneholder destillat av pinot grigio druer, einer fra Toscana og sitrus. Dette er kanskje den enkleste av disse, grei med tonic, og nok det nærmeste du kommer en klassisk GT i denne gjengen.

Ginato Glementino Gin

Denne har et balansert preg av druer, einer og klementiner. Destillat av Nebbiolodruer, einebær og klementiner. Smaken av klementin er tydelig her. God med tonic. Jeg ser klart for meg at kanel gjør det til en juledrink, tonic eller soda til en sommerlig drink.

Ginato Pompelmo Gin

Denne har en god fruktighet fra grapefrukt, et snev av preg av druer og einer. Den er basert på et destillat av sangiovesedruer, einer og rosa grapefrukt. Funker bra med tonic, vil tippe grapefruktbåt eller skall funker strålende.

Ginato Melograno Gin

Dette skal være en fruktig og balansert gin med dempet einerpreg. Det er destillat av barberadruer, med einer og granateple. Ginato Melograno er veldig søt. Den smaker nesten Gøy saft bar – men blir aldeles som en sommerdag med tonic. Jeg tror nok likevel at den med denne fargen og smaken blir en fulltreffer i sommer. Den kan fint brukes som en erstatning for Aperol.

Alle disse fire kommer i bestillingsutvalget. Flaskene er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 43%. Pris ved lansering for alle fire er 549,90 pr stk.

Granddad Jack’s Craft Distillery

Grandad Jack's Distillery gin
Grandad Jack’s Distillery gin (Bilde: Produsenten)

Her snakker vi om virkelig god gin. Grandad Jack’s holder til i Australia, og de har tre nye gin på Vinmonopolets lansering denne gangen. Alle deres tre gin er premiert i internasjonale konkurranser. Funfact: Deres Barbershop kaffelikør har fått dobbelt gull i SFISC og sies å lage en helt strålende Espresso Martini. Vi har smakt alle tre ginene, men ikke hatt anledning til å teste de skikkelig. Duft- og smaksnotater er dermed hovedsakelig fra det vi har plukket opp rundt på nett og fra produsenten. Vi har dog fått veldig positive forventninger, særlig til Navy strength ginen.

Granddad Jack’s 65 Miles Gin

Granddad Jack's 65 Miles Gin
Granddad Jack’s 65 Miles Gin (Bilde: Produsenten)

Dette er deres Navy Strength gin. Produsenten sier denne er einer på speed, og en kraftig smaksopplevelse. Krydret. God balanse med einer. Granddad jack’s 65 Miles Gin inneholder også kardemomme, stjerneanis, kanel, nellik og appelsinskall. Den skal være best servert med grapefrukt tonic og is. Den har fått gullmedalje i 2020 IWSC, Sølv i 2020 LSC og Best in class i 2021 Sip Awards. Alt dette bør tilsi at den fortjener en plass i skapet. Vi smakte denne på Vinmonopolets smaking, og om du ikke skal ha mange gin i dette slippet bør denne komme langt opp. Her er det full gass fra start, og helt vidunderlig i en GT.
Du kan lese vår omtale av denne her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 57%. Pris ved lansering er 704,60.

Granddad Jack’s Greenhouse Gin

Granddad Jack's Greenhouse Gin
Granddad Jack’s Greenhouse Gin (Bilde: Produsenten)

Dette er en gin med preg av hage, sitrus, agurk og nyperose. Green House Gin skal være lett å like også for de som ikke er så begeistret for gin. Den har lite einerpreg, er myk og har mye sitrus. Andre ingredienser er nyperose, agurk, sitron verbena og grapefrukt. Den fikk bronse i SFWSC 2020 og LSC 2019. Dette er en god gin, men mild, og helt klart en som egner seg for de som ikke er så glad i einerpreget gin. Anbefales servert med for eksempel lime. Omtale kommer.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 40%. Pris ved lansering er 594,70.

Granddad Jack’s Two Pencils Gin

Granddad Jack's Two Pencils Gin Nye gin Vinmonopolet mai 2022
Granddad Jack’s Two Pencils Gin (Bilde: Produsenten)

Dette er en London Dry Gin tvers igjennom. Med andre ord nesten det motsatte av Greenhouse ginen over. Tørr einer med snev av sitrus og sødme. Two Pencils Gin anbefales servert med en klassisk Indian tonic i en G&T med agurk. Fikk gull i World Gin Awards 2021. Two Pencils Gin har også fått en rekke australske premier. Navnet kommer av at Granddad Jack som er bestefaren til gründeren pleide å reise på hesteveddeløp som barn, kjøpe en blyant og dele den i to – og selge halvdelene for samme pris. Slik tjente han sine første penger. Jeg liker det personlige bak historien til dette destilleriet og tenker å sette meg inn i disse ginene.
Du kan lese vår omtale av denne her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 40%. Pris ved lansering er 579,70.

Hendrick´s Neptunia

Hendricks Neptunia Gin  Nye gin på Vinmonopolet mai 2022
Hendricks Neptunia Gin (Bilde: Produsenten)

En ny og veldig spennende gin fra Hendrick’s. En gin som sies å ha dype jordnære noter og frisk karakter med litt salte kystnære noter. En ren og tydelig sitrusavslutning. Vi smakte denne på ginfestivalen i Bergen i våres, og ble ikke skuffet. Heldigvis var den å få tak i USA i mars, så vi har rukket å leke litt med denne. Neptunia har noe av dette litt salte som har blitt så populær i gin i det siste, og det passer faktisk utrolig godt til den mer kjente Hendrick’s basen som ligger i grunnen for denne ginen. Denne er forresten helt nydelig med Fever-Tree Mediterranean tonic. Du kan lese vår omtale av denne her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 43,4%. Pris ved lansering er 659,90.

Indian Summer Cask Strength Gin Ex Sherry Highland Cask

Dette er en av to fatlagrede gin i cask serien fra Duncan Taylor. Denne ser ut til å ha sitrus med litt nøtteaktig karakter. Grønn eik og søte urter. Skal ha blek gyllen farge. Du bør nok like whisky, den er lagret en stund i fat som tidligere inneholde whisky fra Speyside.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 48,1%. Pris ved lansering er 798,00.

Indian Summer Ex Sherry Speyside Cask Gin

Dette er en ny fatlagret gin i cask serien fra Duncan Taylor. De har tidligere hatt noen lanseringer av tilsvarende typer fatlagrede gin. Dette ser ut til å være en med mer preg av appelsinmarmelade og brunt sukker, floral og med mild einer. Du bør nok også her like whisky da den er lagret en stund i fat som tidligere inneholde whisky fra Speyside.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 48,1%. Pris ved lansering er 798,00.

Isle Of Harris Gin

Isle of Harris Gin
Isle of Harris Gin (Bilde: Produsenten)

En Brittisk gin fra Hebridene med frisk einer og sitrus. Denne har vi håpet å få tak i en stund, og vi gleder oss til å finne ut mer. Sukkertare er faktisk hovedingrediensen i denne ginen, og gir den et mildt saltpreg. Preg av vanilje og med sort pepper i avslutningen. Dette med salt er blitt litt av en trend for tiden ser det ut til, men siden Isle of Harris Gin har vært i salg siden oktober 2015 var de kanskje først ute? Den kom først til Norge nå i mai 2022. Dette er rett og slett en utrolig god gin som du bør forsøke om du ikke har gjort det før. Hinsides lekker flaske som det ligger mye symbolikk bak.
Du kan lese vår omtale av Isle Of Harris gin her. Jeg har nå fått lyst til å besøke Hebridene!

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 45%. Pris ved lansering er 779,50.

Himkok Old Tom Birch Gin

Himkok Old Tom Birch Gin
Himkok Old Tom Birch Gin (Bilde: Anett Finbråten)

Denne blir muligens litt sen til lansering. Det kan være den blir utsatt. Himkok er jo kjent for gode cocktails, og det er nok også tanken her. Jeg må si jeg synes jeg kjenner smaken av nytappet bjørk, og syntes det var en veldig behagelig smak. Fyldig og fruktig med integrert einerbær. Frisk og lang med bittertoner.

Denne har vært i tilleggsutvalget og kommer nå i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 41%. Pris ved lansering er 870,00.

Myken Gin of the Sea*

Denne skal ha en frisk syrlighet, være tydelig og ha dempet smak av einer og grønne epler. Den inneholder blant annet sitron, stikkelsbær, rabarbra, granskudd og fingertare. Ifølge Myken gjør den friske syrligheten og tangen at den er strålende til sjømat og sushi.

Denne kommer i tilleggsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 42%. Pris ved lansering er 469,90.

Nine Sisters Ocean Gin

Nine Sisters Ocean Gin
Nine Sisters Ocean Gin. (Bilde: Produsenten)

Her kommer Feddie sin første gin i ny flaskestørrelse med nytt design. Produktet er ellers det samme. Vi hadde nylig en nyhetsartikkel om dette, så du får hele historien her.
Du kan lese vår omtale av selve ginen her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 46%. Pris ved lansering er 569,90.

Ukiyo Blossom Gin

Ukiyo Blossom Gin
Ukiyo Blossom Gin (Bilde: Produsenten)

Dette er en Japansk gin. Den har hovedvekt på fiol, koriander og krydder. Ettersom den er laget på byggsprit jeg trodde den ville ha litt whisky-preg. Der tok jeg feil. Vi smakte Ukiyo Blossom Gin på en smaking for litt siden. Den denne egner seg faktisk til og med i en Dry Martini. Den inneholder kirsebærblomst og sitrus, foruten einer og diverse andre botaniske ingredienser. Lekker farge, og flasken i seg selv gjør seg definitivt også på hyllen.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 40%. Pris ved lansering er 649,90.

Ukiyo Yuzu Gin

Ukiyo Yuzu Gin
Ukiyo Yuzu Gin (Bilde: Produsenten)

I samme serie kommer Ukiyo Yuzu Gin. Denne er også fra Japan, men har mer preg av furu, lavendel og med hint av matcha-te i avslutningen. Den har også bygg som basesprit, med yuzu og mandarin som andre ingredienser. Heller ikke her synes jeg bygg var tydelig, overraskende bra faktisk. En litt mer te-preget gin en Blossom-varianten over. Flasken er også her et smykke på hyllen.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 40%. Pris ved lansering er 649,90.

Valdomiño Ginabelle

Valdomiño Ginabelle
Valdomiño Ginabelle (Bilde: Produsenten)

En gin som må være noe annerledes, denne gang fra Spania. Den skal ha smak av hvite blomster og sitrus med hint av plommer. Den oppgis å være laget av destillat av bunnfall fra mirabelle plommer og albarino druer så basisen blir jo her plomme og druesprit antagelig. Det sies at mirabell-destillatet bidrar med varme, hint av pepper og en fruktig karakter. Albarino vinen gir friskhet og struktur. De botaniske ingrediensene er einer, sitronskall, lakris, koriander og gulltorn. Gulltornen gir noter av kakao og kaprifol. Anbefales i G&T med tynne skiver av hvite druer og plomme.

Flasken er definitivt annerledes og lekker. Dette er kanskje en av de produktene som skiller seg ut mest blant nye gin på Vinmonopolet i mai 2022. Håper vi får smakt denne i en eller annen sammenheng.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 42,3%. Pris ved lansering er 532,90.

Wet City Ombibulous Organic Gin

Wet City Ombibolous Gin Nye gin Vinmonopolet mai 2022
Wet City Ombibolous Gin (Bilde: Produsenten)

En svensk gin. Ville ikke gjettet det utefra navnet akkurat. Den skal ha en lang og kompleks smak med myk munnfølelse. Wet City Ombibulous inneholder slikt som tasmansk pepper, eukalyptus, appelsin og kvann, karve kardemomme, kanel og anis. Denne ginen kan være spennende, men vi har ikke smakt den.

Denne kommer i basissutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 45%. Pris ved lansering er 418,40.

Wettre Pink Fusion Raspberry Gin

Wettre Pink Fusion Rasberry Gin
Wettre Pink Fusion Raspberry Gin (Bilde: Produsenten)

Einebær, sitrus og bringebær er stikkord her. Jeg fikk smakt denne på en smaking nylig og fikk litt info der. Denne er basert på Wettres original London Dry Gin som vi tidligere har omtalt. Den har så ligget på bringebær i tre uker. Den er ikke tilsatt farge.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 42%. Pris ved lansering er 429,90.

Wettre Purple Haze Forest Berries Gin

Wettre Purple Haze Forest Berries
Wettre Purple Haze Forest Berries (Bilde: Produsenten)

Einebær, sitrus og skogsbær er denne ginens stikkord. Den er laget på lignende måte som ginen over. Wettres Original London dry er utgangspunktet. Her er også fargen mørkere, og faktisk svært lekker. Duften av bær er også tydeligere.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 42%. Pris ved lansering er 429,90.

Whitley Neill Raspberry Gin

Britisk nylansering av en gin med fruktig bringebær og einer. Veldig søt, men antagelig god med tonic.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 43%. Pris ved lansering er 494,60.

Whitley Neill Rhubarb & Ginger Gin, 20cl

Rabarbra med varmende avslutning av ingefær. Denne er temmelig søt og passer best å blande med ingefærøl eller tonic. Ville ikke drukket denne bar. Denne lanseres i en mindre pakning.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 20cl. Alkoholinnholdet er 43%. Pris ved lansering er 169,40.

Ægir Kvist Organic Gin

Ægir Brenneri Kvist Organic Gin
Ægir Brenneri Kvist Organic Gin (Bilde: Produsenten)

En ny gin-utgave fra Ægir. Inneholder rosa grapefrukt og ingefær, sort pepper og kvann. Denne overrasket meg, og definitivt positivt. Her har man et produkt det absolutt er verdt å sjekke ut. Den er organisk og er tilsatt selvplukkede einerkvister fra landskapet rundt destilleriet. Denne fikk nettopp dobbelt gull i SFWSC og det syntes jeg ikke er rart. Flaskebildet på Vinmonopolet ser annerledes ut, det er utformingen på bildet over som du kan forvente å få. Du kan lese vår omtale av Ægir Kvist Organic Gin her.

Denne kommer i basisutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 46%. Pris ved lansering er 399,90.

Vermut

Det kommer også noen flere vermuter i dette slippet.

Marolo D. Ulrich Vermouth Umberto Bianco Superiore di Torino

Vermouth Umberto
Vermouth Umberto (Bilde: Produsenten)

Strågul farge. Delikat fruktig med litt krydder. Noter av hyllebær, vanilje og rose. Balansert mellom søt og bitter er produsentens beskrivelse. Jeg synes denne var svært behagelig, mer søt enn bitter.

Denne kommer i partiutvalget. Flasken er av glass og rommer 75cl. Alkoholinnholdet er 18,0%. Pris ved lansering er 349,-

Peliti’s Vermouth di Torino Superiore

Pelitis Vermouth di Torino
Pelitis Vermouth di Torino (Bilde: Produsenten)

Peliti’s vermut var helt ny for meg da vi nylig smakte den. Den er virkelig en god opplevelse. Den har en munnfølelse og kompleksitet som virkelig gav mersmak. Her kunne jeg bare kost meg uten annet tilbehør. Men den kan åpenbart også nytes med ost, eller i en cocktail. Skulle jeg ha en ny vermut blant alle de nye gin på Vinmonopolet nå i mai 2022 ville det nok blitt denne.

Denne kommer i basisutvalget. Flasken er av glass og rommer 75 cl. Alkoholinnholdet er 17,0%. Pris ved lansering er 449,90

Perucchi Vermouth Rosso Il Giovane

Perucchi Vermouth Rosso Il Giovane
Perucchi Vermouth Rosso Il Giovane (Bilde: Produsenten)

Denne har hint av mørke frukter og sitrus, eik og nøtteaktig. Jeg har ikke smakt denne, men det høres jo litt annerledes ut.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 100 cl. Alkoholinnholdet er 15,0%. Pris ved lansering er 279,20

Nye gin på Vinmonopolet 4 mai 2022

Vi har kommet til enden av mai månedens gin og vermut lansering. Vi håper du har glede av artikkelen vår om nye gin på Vinmonopolet i mai 2022.

Du finner våre tidligere lanseringsartikler her.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter, og Youtube.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.