Drumshanbo Gunpowder Irish Gin Sardinian Citrus

Hva passer til Drumshanbo Gunpowder Irish Gin Sardinian Citrus

Del med andre ginteresserte:

Drumshanbo Gunpowder Irish Gin Sardinian Citrus er en gin med tydelig sitrus og krydder. En god og krydret gin med tyngde nok til å bli en favoritt.

Dette er virkelig en smaksbombe som vil glede deg som er glad i gin med sitrus. Her får du en sitrus gin som smaker gin, men også vil lage en aldeles strålende sommer G&T og være et smykke i hyllen. Citrus Monsrtuosa, eller pompia som den kalles i Italia, gir hovedtyngden av smaken. Den har vokst i området i over 200 år.

Man er ennå ikke helt enig i om denne er en hybrid mellom citron og sitron, eller citron og grapefrukt. Den vokser hovedsakelig kun i et lite område øst på Sardinia. Som del av et sosialt prosjekt på 1990-tallet ble det plantet over 200 trær og dette er grunnen til at det i det hele tatt finnes en stor nok produksjon til å eksportere. Pompia citronen er faktisk en av de sjeldneste sitrusfrukter i verden.

Slik lages Drumshanbo Gunpowder Irish Gin Sardinian Citrus

Drumshandbo Gunpowder Irish Gin Sardinian Sitrus
Ingrediensene i Drumshandbo Gunpowder Irish Gin Sardinian Sitrus. (Bilde: Produsenten)

Åtte av ingrediensene blir destillert i en svært gammel kobber pot-still. Deretter blir de siste fire ingrediensene damp-infusert. De behandler sitrus litt annerledes enn andre jeg har hørt om. For å sørge for å få bare gode smaker og ingen bitterhet ut av sitrusen skreller de all sitrus så bare skallet er med, deretter tar de av alt det hvite under skallet, fordi det er bittert. Fruktkjøttet deles så og er med i damp-infuseringen. De fire som infuseres er citrus monsrtuosa, grapefrukt, kaffirlime og gunpowder te. Du ser listen over alle ingrediensene under i tabellen og på bildet til høyre.

Om du ser etter signature-serve for denne ginen anbefaler produsenten tonic og en sjenerøs båt grapefrukt. Ginen er ganske kraftig på smak og tåler litt. Du finner listen med tonic vi anbefaler under i tabellen. Den oppdateres fortløpende.

Duft og smaksnotater

Duften er nydelig og markant sitron med god dybde i krydderne og et hint av gunpowder te. Trekker du ordentlig inn etter du har smakt første gangen blir krydderne enda tydeligere.
Smaken er først frisk, så krydret og urtete. Det er masse sitrus og krydder. Kraftig og samtidig godt integrert smak. Du kjenner einer, urter og krydder, og du har hint av grapefrukt og appelsin. Til slutt følger en nesten pepret avslutning med sitrus.
Til tross for at det er bare en ingrediens som er byttet ut i denne ginen i forhold til Drumshandbo’s første er smaken utrolig annerledes.

Drumshanbo Gunpowder Irish Gin Sardinian Citrus ble tilgjengelig på Vinmonpolet i mai 2022.

Drumshanbo Gunpowder Irish Gin Sardinian Citrus

Nøkkelord: Gin
Land: Irland
Produsent: The Shed Distillery
Alkoholstyrke: 43%
Farge: Klar
Kalorier pr 4cl: 88kcal

Beskrivelse

Kjente ingredienser

Duft

  • Sitrus
  • Krydder
  • Urter
  • Gunpowder

Smak

Ettersmak

  • Einer
  • Pepper
  • Gunpowder te
  • Sitrus

Anbefalt garnityr

Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med Drumshanbo Gunpowder Irish Gin Sardinian Citrus

Gin fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, og Youtube.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.