Nine Sisters Ocean Gin

Feddie Ocean Nine Sisters Gin får nytt navn og ny flaske

Del med andre ginteresserte:

Feddie Ocean Nine Sisters Gin skal nå hete Nine Sisters Ocean Gin. Den relanseres i polslippet i mai i en helt ny flaske. Den har allerede vunnet sine første priser under det nye navnet.

Den velkjente og prisvinnende Feddie Ocean Nine Sisters Gin har vi skrevet om tidligere. Den ble faktisk Vinmonopolet sin 7. mest solgte norske gin i 2021, året etter at den ble lansert.

Ny flaske og nytt navn

I forbindelse med polslippet den 4. mai kommer det prisvinnende innholdet i en ny flaske. Volumet øker fra dagens 50cl til 70cl. Flasken på bildet er sjøgrønn med små luftbobler, noe som tydelig peker i retning av ginens nye navn. Nine Sisters Ocean Gin blir den første ginen i Norge som lanseres på en flaske som er produsert av 100% resirkulert glass. Prosessen gjør at hver flaske blir unik. De små luftboblene i flasken, samt fargen på flasken vil aldri være lik fra flaske til flaske.

Det nye navnet blir altså Nine Sisters Ocean Gin. Det er kortere, lettere å uttale, og også mer eksportvennlig enn dagens navn. I oktober 2021 sprakk nyheten om av Feddie Ocean Distillery utvider staben. En av de nye var svenske Martin Hallberg som kom fra stillingen som operativ sjef og medeier i Det Norske Brenneri. Det vi ser nå kan være de første forberedelser til en oppskalering av destilleriet på Fedje.

Feddie Ocean Distillery utvider staben
Bilde: Feddie Ocean Distillery.

Dobbelt gull med nytt navn

18. april 2021 var en stor dag på Fedje. Da vant nemlig Feddie Ocean Nine Sisters Gin gullmedalje i London Spirits Competition 2021. I den samme konkurransen i år var den samme ginen meldt på under sitt nye navn, noe som er fornuftig med tanke på å kunne bruke en eventuell medalje i markedsføring utenfor Norge. Resultatet her ble en bronsemedalje.

Samtidig var Nine Sisters Ocean Gin meldt opp til konkurransen International Spirits Challenge 2022. Resultatet her ble historisk. Ingen annen norsk gin har noen gang fått dobbelt gull i International Spirits Challenge.

Vi vet at vi har en fantastisk god gin, og vi får tilbakemeldinger fra kundene for kvaliteten hver dag. Dette er både en bekreftelse og en ære å få anerkjennelse for i en av de mest og prestisjefylte konkurransene i verden, og mot 350 konkurrenter internasjonalt og fra Norge. Med veksten i hand crafted-produkter i vår bransje har det gått inflasjon i konkurranser. Så når vi får dobbelt gull i en av de ganske få høyt respekterte brennevinskonkurransene, så er dette gullet av ekstra høy verdi, sier Martin Hallberg, administrerende direktør i Feddie Ocean Distillery.

«Double gold» betyr høyeste karakter fra alle dommere

Vi kunne ikke gjort det bedre. Og dommerne i denne konkurransen bedømmer blindt på kvalitet. Ingen annen norsk aktør har tidligere vunnet dobbelt gull i International Spirits Challenge. Vi er veldig stolte i dag, avslutter Hallberg.

Om Nine Sisters Ocean Gin 2022 har juryen i ISC uttalt:
“Clean classic aroma, juniper forward, good balance, smooth mouth feel and finish”

Vi kan avsløre at vi vet at det er flere spennende gin-nyheter på gang på Fedje. Følg med!

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.