Isle of Harris Gin

Hva passer til Isle of Harris Gin

Del med andre ginteresserte:

Isle of Harris Gin kommer fra Hebridene og har frisk einer, sitrus og et mildt saltpreg fra sukkertare. Det er en god gin som glitrer i en Martini og er nydelig i Gin og Tonic.

Isle of Harris Gin sin hovedingrediens er sukkertare og denne gir en rund, litt søtlig og samtidig saltaktig undertone. Selve prosessen innebærer at alle ingrediensene trekker i spriten, men at tangen tas ut før destillasjon. De bruker ni ingredienser, hvor sukkertare anses å være den som definerer ginen. Denne er det en lokal dykker og ekspert på tang som sanker på en måte som er skånsom for planten.

Øvrige ingredienser er makedonsk einer, kassia, korianderfrø, kvann, skall av bitter appelsin, kubebapepper, lakrisrot og orrisrot. I destillasjonsprosessen tar de ut hode og hale, men i motsetning til hva som er vanlig legges dette ikke tilbake i neste batch, men kastes. Dette gjør prosessen mye mer kostbar. Slik blir all Harris gin som kommer ut i markedet ekstra ren og inneholder bare det reneste hjertet fra spriten.

Bakgrunnen for Isle of Harris Gin

Filosofien og utgangspunktet til Destilleriet var to «somehow bottle the essence of Harris and send it out to the world» og akkurat det har de nok delvis klart.

Isle of Harris ligger nord for Skottland, ut i havet mot nordvest. Øyen Harris har under 2.000 innbyggere og Isle of Harris Gin ble faktisk laget som del av et ønske om å minske avfolking av øya. Initiativtageren Anderson «Burr» Bakewell dro sammen en gjeng som sammen skapte Isle of Harris Distillery «For, With and From the Isle of Harris». De startet med 10 ansatte, nå har de hele 40 heltidsansatte. Det gjør dem til en viktig arbeidsgiver på et sted med knapt 2.000 innbyggere.

De er svært opptatt av å ivareta lokalmiljøet, og å bruke gjenvinnbare materialer. De har derfor et bevisst forhold til sanking av tang og andre ingredienser. De har også inngått et samarbeide med lokale glasskunstnere som skaper glassene deres. Flasken til Isle of Harris gin er unik, og skal lede tankene til området den er skapt i. Noe av de siste de har kommet på nå er å lage en mulighet for å kjøpe en refill-flaske med gin. Glassflasken deres er så vakker at det er synd å kaste den. Denne refil-flasken leveres som en 50cl aluminiumsflaske og er ment å toppe opp flasken du allerede har før den er tom. Grunnen til at de har valgt aluminium er at det er det beste materialet å gjenvinne, og å gjenbruke. På grunn av dette er faktisk 75% av all aluminium noen gang laget fremdeles i bruk. Aluminiumflasken finnes ikke i Norge ennå, men det høres så fint ut på Hebridene – og på Isle of Harris Destillery at det kan kanskje være verdt å hente et par der?

The Social Distillery

Isle of Harris kaller seg » The Social Distillery» og er en viktig del av lokalmiljøet, noe du også kan se i denne videoen de har laget om Isle of Harris og destilleriet.

Isle of Harris Distillery – The Social Distillery

Duft- og smaksnotater

Duften fristende, du kjenner tydelig einer. Det er en frisk og mild sitrus. Søtlig og en nesten sitrende mild salthet. Nesten så du kjenner sjøsprøyt. Du aner hint av krydder.
Smaken er forunderlig bløt, du kjenner først sitrus før eineren blir veldig tydelig. Det er en underliggende mild salthet, og samtidig en mild sødme som blir med hele veien. Det må være sukkertangen som gir denne duften og smaken som er med en hele tiden fra start til finish. Du kjenner en annen krydderaktig sødme også, lakris, kanel og en pepret finish.

Denne ble først tilgjengelig i Norge i mai 2022.

Isle of Harris Gin

Nøkkelord: Gin
Land: Skottland
Produsent: Isle of Harris Distillery
Alkoholstyrke: 45%
Farge: Klar
Kalorier pr 4cl: 88kcal

Beskrivelse

Kjente ingredienser

Duft

 • Einer
 • Sitrus
 • Sødme
 • Salt
 • Krydder

Smak

 • Sitrus
 • Einer
 • Salt
 • Sødme
 • Krydder
 • Lakris

Ettersmak

Anbefalt garnityr

Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes
Isle of Harris Gin kommer fra Hebridene og har frisk einer, sitrus og et mildt saltpreg fra sukkertare. Det er en god gin som glitrer i en martini og er nydelig i GT.

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med Isle of Harris Gin

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, og Youtube.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.