Nye gin på Vinmonopolet 1 november 2023

Nye gin på Vinmonopolet 1 november 2023

1 november 2023 kom det 11 nye gin på Vinmonopolet. Denne gangen var det flere norske gin, både fra Jæren, Larkollen og Sykkylven, og to norske julegin.

Du finner Hedonistisk gin for livsnytere, gin med appelsin og pasjonsfrukt, og Monkey 47 Distillers Cut. Her finner du bilde og kortfattet informasjon om alle. Eventuelle endringer oppdateres så fort det er praktisk mulig når vi får vite om det.

Berentsens Juletre Gin 2023

Berentsens Juletre Gin 2023.
Berentsens Juletre Gin 2023. (Bilde: Produsenten)

Berentsen gjør det igjen. Berentsens Juletre Gin dukker igjen opp akkurat i tide til jul. Dette er en ny utgave av den som ble lansert i 2022. Du kan lese vår omtale av 2022 versjonen her. Et veldig artig påfunn å gjenbruke juletrærne til noe gøy – og godt. Vi synes faktisk 2023 versjonen er bedre enn 2022 versjonen.

Her kan du lese vår omtale av Berentsens Juletre gin 2023

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 40%. Pris ved lansering er 489,-.

Brennevinsgrova Devold Gin

Brennevinsgrova Devold Gin
Brennevinsgrova Devold Gin (Bilde: Produsenten)

Dette er en ny gin med historie fra Brennevinsgrova. Den er utviklet på oppdrag fra Stiftelsen Romsdalstur som står bak prosjektet «Kongeriket Romsdal», som har som hovedformål å vedlikeholde og utbedre stinettet i Romsdal. En del av det du betaler for denne ginen går til dette. Jeg vil nok si at om du er medlem av DNT, eller er fra dette området – er dette en riktig god sak å støtte. Her kan du lese vår omtale av Brennevinsgrova Devold Gin.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 43,4%. Pris ved lansering er 439,50.

Drumshanbo Gunpowder Irish Gin California Orange

Drumshanbo Gunpowder Irish Gin California Orange
Drumshanbo Gunpowder Irish Gin California Orange (Bilde: Produsenten)

En ny gin fra Drumshandbo, et irsk destilleri vi ser ut til å like det meste fra. Denne har frisk sitrus med appelsin, krydder og te. Som med alle Drumshanbo ginene, så er også denne inspirert av PJ’s reiser. Her gikk reisen til California, og rett nord for San Fransisco skal denne smakskombinasjonen være oppdaget. Her går det i frisk sitrus, appelsin, krydder og te. Dette er en god gin uten for mye sødme.

Her kan du lese vår omtale av Drumshanbo Gunpowder Irish Gin California Orange

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 43%. Pris ved lansering er 649,90.

Freyja Vin GINgle Bells Christmas Gin

Freyja Vin GINgle Bells Christmas Gin
Freyja Vin GINgle Bells Christmas Gin Bilde: Bjørn Christian

En ny gin fra Freya Vin i Lærdal. Så langt vet vi at den inneholder einer, koriander, skogsbær og kanel – så julen bør være ivaretatt. Det som jo er åpenbart, er at flasken her også absolutt egner seg til jul! Formet som et juletre og med grønt glitter og en liten bjelle er dette en helt spesiell flaske. Et morsomt påfunn til jul med glitter og ganske klassisk gin-smak. Jeg har allerede en plan om å gjenbruke flasken til granskuddsirup når den er tom. Du kan lese vår omtale av denne her.

Denne kommer i tilleggsutvalget. Flasken er av glass og rommer 35cl. Alkoholinnholdet er 40%. Pris ved lansering er 434,60.

Gintastic

Gintastic
Gintastic (Bilde: Produsenten)

Hunsfos Bryggeri lanserer en ny gin med litt feminint tilsnitt til jul. Dette er en gin med bærpreg. Etiketten er laget av kunstneren Bjørg Thorallsdottir. Kunstneren var ivrig etter at de skulle leke litt med bær i ginen og den inneholder faktisk også rips fra stølen hennes. Den skal passe med frosne skogsbær som garnityr. For folk fra Vennesla bør dette være en god måte å støtte en lokal bedrift på. Dette skal være en sval og myk gin med preg av skogsbær og einer. Det er verdt å merke seg at deres forrige produkt Nordic River Citrus Flavoured Gin fikk dobbelt gull i Bartender Spirit Awards i 2022.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 40%. Pris ved lansering er 429,-.

Gordon’s Tropical Passionfruit Gin

Gordon's Tropical Passionfruit
Gordon’s Tropical Passionfruit Gin (Bilde: Produsenten)

Her har Gordons laget en ny versjon fruktgin basert på sin originale oppskrift. Dette er en mer sødmefull gin, og vil sammen med tonic gi en fruktig og lett søt Gin og Tonic. Denne inneholder kun naturlige smakstilsetninger. De sier også at det kan passe bra med en skvett prosecco i for å gjøre det mer spennende. Åpenbart passende garnityr er en skive pasjonsfrukt. Dette er likevel en tydelig gin, selv om den er ganske søt. Her får du einebær, pasjonsfrukt, sitrus og svale urter.

Du kan lese vår omtale av Gordon’s Troppical Passionfruit Gin her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 37,5%. Pris ved lansering er 379,90.

Hedonya London Dry Gin

Hedonya London Dry Gin
Hedonya London Dry Gin (Bilde: Produsenten)

Dette er en Latvisk gin med fruktig start og lang og frisk og tørr avslutning. De starter med en kornbasert sprit, og har fokus på ingredienser fra Latvia. Den inneholder tindved, som sammen med bengalsk pepper gir den en karakteristisk behagelig duft. Smaken domineres av einer, eple og peppernoter. Denne vil nok passe nydelig i G&T og Negroni for å nevne noe.

Du kan lese vår omtala av Hedonya London Dry Gin her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 43%. Pris ved lansering er 769,-.

Hedonya Zesty Berry London Dry Gin

Hedonya Zesty Berry London Dry Gin
Hedonya Zesty Berry London Dry Gin (Bilde: Produsenten)

Dette er en gin som likner litt på den over. Her er det innslag av frukt, og milde noter av sitrus og pepper. Her brukes det over 20 urter og frukter som skal gi en god representasjon av Latviske smaker. Denne fikk nylig gull i SFWSC 2023. Her vil det nok falle naturlig å bruke skogsbær eller lignende som garnityr i Gin og Tonic. Den har en ganske fruktig smak, vil anta at cocktails også kan passe bra.

Du kan lese vår omtale av Hedonya Zesty Berry London Dry Gin her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 43%. Pris ved lansering er 769,-.

Larkollen Gin

Larkollen Gin
Larkollen Gin (Bilde: Produsenten)

En gin fra Larkollen åpenbart, like ved Moss. Dette er de tre herrene Ole Sæther, Kjell Aldar og Peer-Christian Nordby som har eksperimentert med gin i noen år før denne lanseres på Vinmonopolet. Ginen ble lansert på serveringsstedet Losen i Larkollen sommeren 2023. Ginen skal være nyansert med preg av einer. Innslag av sitrus, kvann, koriander og anis. Høres ut som noen har hatt en morsom hobby som nå blir mer konkret. Var jeg lokal ville jeg nok hoppet på å støtte dette prosjektet, det er gøy med lokale produkter.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 46%. Pris ved lansering er 476,40.

Magalaus – Gin fra Jæren

Magalaus Gin fra Jæren
Magalaus Gin fra Jæren (Bilde: Produsenten)

En gin fra Det Norske Brenneri i Grimstad i samarbeid med Jærakevitt AS. Den skal ha et distinkt preg av einer, sitrus og krydder, med et hint av røyk. Det skal være en ekte, tørr håndverksgin med einerbær fra Høg-Jæren, lyng fra jærsk torvmyr og strandkrekling fra Orrestranden. Alt dette skal være røkt i havgapet på Vik, slik at ginen har et mildt røykpreg. Slik har de fått navnet på ginen også – de mener den rett og slett er MAGALAUS. Dette er nok en gin som du bare er nødt til å ha om du er fra Jæren. Produsenten tilsier også at det bør være et godt produkt – også om du ikke er fra Jæren.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 41%. Pris ved lansering er 429,90.

Monkey 47 Distillers Cut 2023

Monkey 47 Distillers Cut 2023
Monkey 47 Distillers Cut 2023 (Bilde: Produsenten)

Endelig er den her! Monkey 47 Distillers Cut 2023 inneholder faktisk noe så unikt, i gin-sammenheng, som lønnesirup. Dette skal gi en lett sødme som nok fremhever de andre smakene i ginen ennå mer. Lønnesirupen de har brukt er økologisk og produsert i Canada. Jeg er utrolig fasinert over hvor stor påvirkning på produktet én ekstra ingrediens kan ha, og blir aldri lei av Monkey 47 Distillers Cut. Vi håper å få kloa i denne, jeg kan ikke vente på å forsøke deres signature serve som skal være med litt blåbærsaft, blåbærsyltetøy med lønnesirup og sitron. Prisen kan virke stiv, men for de utenfor Norge – som ikke er så heldige å ha tilgang på Vinmonopolet, er det loddtrekning for å få kjøpe denne.

Her kan du lese vår omtale av Monkey 47 Distillers Cut 2023.

Her kan du lese mer om hva som er så spesielt med Monkey 47 Distillers Cut.

Kun 180 flasker er tilgjengelige. Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 47%. Pris ved lansering er 1.399,-.

The Boutique-y Gin Co. Advent Calendar (24x3cl)

The Boutique y Gin Co. Advent Calendar (24x3cl)
The Boutique y Gin Co. Advent Calendar (24x3cl) (Bilde: Produsenten)

Gin-julekalender! Dette er en helt ny utgave her i landet.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Innholdet består av 24 små flasker med til sammen 72cl. Alkoholinnholdet er 44,8%. Pris ved lansering er 1076,20.

Andre gin-relatert produkter

Vermut og aperitiff

Kögl Vermut

Smak av sitron og urter. Den skal egne seg som aperitiff, til lyst kjøtt og ost.

Denne kommer i tilleggsutvalget. Flasken er av glass og rommer 75cl. Alkoholinnholdet er 15,5%. Pris ved lansering er 379,50.

Campari Bitter, 3 liter

Campari Bitter 3 liter
Campari Bitter, 3 liter. (Bilde: Produsenten)

Campari som den pleier å være, bare i ultradiger beholder. Vi tenker nok at denne er tenkt mest for restaurant og bar. Jeg trodde først dette var en bib, men neida, dette er en diger, lekker glassflaske. Vår omtale av produktet Campari i vanlig flaske finner du her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 300cl. Alkoholinnholdet er 25%. Pris ved lansering er 2299,90

Campari Soda

Campari Soda 10 pakning
10-pakning med Campari Soda (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Campari Soda kommer nå med en 10-pakning med ferdig blandet Campari Soda. Flaskene er kjempelekre, jeg planlegger de allerede med sirup og annet. Du kan lese vår omtale av Campari Soda her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Det er 10 glassflasker i pakning, som til sammen rommer 98cl. Alkoholinnholdet er 10%. Pris ved lansering er 379,90.

Stockholms Bränneri Pink Paloma

Stockholms Bränneri Pink Paloma
Stockholms Bränneri Pink Paloma (Bilde: Produsenten)

Dette er en Ready To Drink basert på deres pink gin. Boksene er ment å kunne drikkes rett av, og har et stort lokk så de fungerer som et glass. Akkurat denne smakte vi før forrige polslipp og syntes den var veldig smakfull, frisk og godt balansert.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Boks som rommer 25cl. Alkoholinnholdet er 10%. Pris ved lansering er 61,90.

Vi håper du finner godt beslutningsgrunnlag og informasjon i artikkelen vår om nye gin på Vinmonopolet 1 november 2023. Bilder og litt bakgrunnshistorie er kjekke ting å ha for slikt.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.