Gin-Basil Smash med Hedonya Zesty Berry London Dry Gin er kanskje den mest vellykkede Gin-Basil Smash cocktailen vi noen gang har laget. Denne ginen er helt perfekt til dette, og gir en smaksopplevelse som nesten ikke kan beskrives med ord. Dette må oppleves!
Dette trenger du kanskje
*Hvis du handler noe ved bruk av disse linkene er du med på å dekke kostnadene ved å drive denne nettsiden. Dette kan du gjøre uten at det koster noe ekstra.
Passersil med dobbelnett. Diameter 20 cm. Rustfritt stål. Tåler oppvaskmaskin.
Gin-Basil Smash med Hedonya Zesty Berry London Dry Gin
Beskrivelse
Ingredienser
- 5 cl Hedonya Zesty Berry London Dry Gin
- 1 neve Basilikum
- 2,5 cl Sukkerlake Smak til og balanser med sitronen
- 2 cl Sitronsaft Bruk en halv sitron og muddle den med basilikum
Dette trenger du
- Hedonya Zesty Berry London Dry Gin
- Basilikum
- Sukkerlake
- Sitron
- Cocktailglass
- Målebeger
- Mudler
- Cocktailsil
- Cocktailshaker
- Isbiter
Slik går du frem
- Finn frem glasset du skal bruke og sett det klart med is og litt vann så det blir kaldt.
- Ha basilikum i shakeren sammen med en halv sitron. (Du trenger mer enn du tror, kanskje 1/4 plante blader). Det er lettere om du kutter sitronen i litt mindre biter. Muddle dette godt. Det er dette som lager fargen på cocktailen, så det er viktig for resultatet. Du stamper omtrent som en potetmos, men hardt.
- Ha i sukkerlaken og gin
- Shake med is til det har blitt skikkelig kaldt i ca 20 sekunder. Det sies det er lettere å få denne grønn om du bruker en shaker med to halvdeler i metall. (Altså en Boston, men uten glassdelen)
- Tøm ut vannet og isen av glasset du skal sile over i – og ha i ny is. Dobbeltsil over i glasset så du får ut alle basilikum biter og evt små isbiter som vanner ut drinken. Dette betyr at du bruker en liten sil i tillegg til den som evt er på shakeren din.
- Rør rundt så isen fordeler seg godt. Fyll evt opp med mer is om nødvendig.
Likte du denne oppskriften på Gin-Basil Smash med Hedonya Zesty Berry London Dry Gin? Du finner flere oppskrifter med de samme ingrediensene ved å klikke på de blå linkene i oppskriften.
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.
Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.