Brennevinsgrova Devold Gin er det tiende i rekken av gin fra denne produsenten. Denne gangen er det skogsplanten gjøkesyre som står i fokus. Inntektene fra ginen går til stiftelsen Romsdalstur.
Dette er en gin som vi opplever som behagelig, og som har en god munnfølelse. Vi tror den er perfekt i cocktails hvor du vil ha litt syrlighet, som for eksempel Gin Sour eller Gimlet.
Gjøkesyre
Gjøkesyre, også kjent som gauksure, skogsyre eller vaffelhjerte, vokser helst på skyggefulle steder med frisk, fuktig og næringsrik jord, både i barskog og løvskog. Den er flerårig, og kan bli 5-10cm høy.
Duft- og smaksnotater
I duften kjenner du tydelig einer, sitrus og en del jordlighet jeg mener må være kvann og irisrot. Det er også noe friskt og litt syrlig som jeg tror må være fra gjøksyren. Smaken er rund preget av einer og røtter, og hint av lakris fra kvann. Avslutningen er middels lang og litt pepret.
Brennevinsgrova Devold Gin
Beskrivelse
Duft
- Einer
- Sitrus
- Røtter
- Syrlig
Smak
- Einer
- Lakris
- Røtter
Ettersmak
- Lakris
- Pepper
Anbefalt tonic
- Artisan Pink Citrus Tonic
- Double Dutch Indian Tonic Water
- Double Dutch Skinny Tonic Water
- Fentimans Connoisseurs Tonic Water
- Fever-Tree Mediterranean Tonic Water
- Fever-Tree Premium Indian Tonic Water
- Schweppes Indian Tonic Water
- Schweppes Indian Tonic Water Zero
- Schweppes Premium Mixers Tonic & Pink Pepper
- Schweppes Premium Mixers Tonic Original
- The Headless Horseman original indian tonic water
- Thomas Henry Botanical Tonic *
- Thomas Henry Dry Tonic *
- Thomas Henry Tonic Water
Anbefalt Garnityr
- Appelsinskall
- Dehydrert appelsin
- Rosmarin
Mer informasjon
Oppskrifter med Brennevinsgrova Devold Gin
Gin fra samme produsent
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.
Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.