Campari er en Italiensk bitter som brukes i cocktails eller blandes med soda eller juice. Historien til Campari går helt tilbake til 1860 årene og kommer, som veldig mange andre aperitiffer, fra området rundt Torino i Italia. Campari smaker bittert, søtt og komplekst.
Campari er den mest kjente av Søreuropeiske bittere, og i de alle fleste tilfeller den som blir brukt. Merket er så kjent at mange ikke vet at det finnes andre typer, og det er forsvinnende lite som selges av andre søreuropeiske bittere i forhold – iallfall i Norge.
Campari Bitter kan ikke sammenlignes med nordeuropeiske bittere som man tradisjonelt drikker bar ved siden av for eksempel øl. Du må ikke forveksle den med bitter-dråper som selges som smakstilsetning, og bare er beregnet å doseres med pipette. Campari Bitter brukes oftest som en cocktailingrediens. Den er både søt og bitter på en gang og passer godt å blande med soda. Mange liker den også med prosecco eller andre musserende produkter, på samme måte som det har blitt populært å bruke Aperol.
Opprinnelsen til Campari Bitter
Gaspare Campari ble født i 1828 og begynte å arbeide i Bass Bar i Torino allerede da han var 14 år. I 1840- årene solgte han en bitter han i begynnelsen kalte Bitter all’uso d’Hollandia for å kapitalisere på populariteten Hollandske likører hadde på den tiden. Drikken hadde åpenbart ingen forbindelse til Holland, men det forhindret ikke at populariteten tok av. Den endelige oppskriften hans på Campari stammer fra 1860 og inneholdt da mer enn 60 naturlige ingredienser inkludert urter, krydder, bark og fruktskall. Hva ingrediensene faktisk består i er det svært få som vet. Det eneste som er kjent er vann og alkohol. Campari har i Norge 25% alkohol. Alkoholprosenten varierer fra 20,5 til 28% avhengig av hvilket land du kjøper den i.
Campari var tidlig ute med annerledes reklame
Den første Campari reklamen ble trykket allerede i 1889 i den ledende avisen i Italia Corriere della Serra. Over tiden har de variert en hel del. De har faktisk hatt alt fra årlige kalendre, til korte videosnutter og 12 minutters kortfilmer.
Duft og smaksnotater for Campari Bitter
Duften er krydret bitter, med tydelig sødme mot slutten. Smaken er først søt med sitrus, så tydelig bitter. Deretter kjenner du krydderbomben, treet – sandeltre kanskje, bark og urter. Ettersmaken er bitter og pepret med en avrundet sødme på slutten.
Campari Bitter
Beskrivelse
Kjente ingredienser
- Urter
- Planter
- Sitrus
- Vann
- Alkohol
Duft
- Bitter
- Sitrus
- Krydder
- Sødme
- Tre
- Urter
Smak
- Sødme
- Bitter
- Krydder
- Tre
- Urter
Ettersmak
- Bitter
- Pepper
- Sødme
Mer informasjon
Oppskrifter med Campari Bitter
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.
Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.