Dry Martini med Bareksten Lyset Gin

Dry Martini med Bareksten Lyset Gin

Dry Martini med Bareksten Lyset Gin er en nytelse. Her er det bare et hint av vermut, og det er viktig at du bruker Noilly Prat Original Dry Vermouth om du skal ha denne ordentlig tørr.

Oppskriften under er Stig sin favorittversjon av en Dry Martini med Bareksten Lyset Gin. Bareksten Lyset Gin destilleres natt til 22. desember 2022.

Dersom du ønsker en litt mindre tørr martini kan du bruke f.eks Dolin Vermouth de Chambéry Dry i stedet. Jeg vil imidlertid anbefale og prøve denne om du liker en god tørr martini. Eller enda bedre; prøv begge. Er dere to kan dere lage en av hver.

Dette trenger du kanskje

*Hvis du handler noe ved bruk av disse linkene er du med på å dekke kostnadene ved å drive denne nettsiden, uten at det koster deg noe ekstra.

Dry Martini med Bareksten Lyset Gin

Nøkkelord: Dry Martini

Slik går du frem

  • Sett martiniglasset til kjøling ved å legge en isbit i glasset og fylle det med kaldt vann.
  • Tøm 1/2 til1 cl vermut i røreglasset, rør godt rundt og sil av vermuten i vasken. Det holder med vermuten som sitter igjen på isbitene så rist godt ut så du får ut evt smeltet vann også.
  • Mål opp gin. Hell dette i røreglasset.
  • Rør i til du kjenner innholdet i shakeren er skikkelig kaldt.
  • Tøm martiniglasset. Rist ut vannet.
  • Sil væsken over i martiniglasset.
  • Skjær av 2-3 cm sitronskall. Gjør gjerne dette over glasset slik at oljene spruter over cocktailen. Dersom du ønsker mer sitronsmak kan du legg sitronskallet i glasset.
Skriv ut
Forberedelser: 5 minutes
Tilberedning: 5 minutes
Total tid: 10 minutes
Dry Martini med Bareksten Lyset Gin er en nytelse. Her er det bare et hint av vermut, og det er viktig at du bruker Noilly Prat om du skal ha denne ordentlig tørr.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.