nyheter gin desember 2020

Nyheter om gin & sånn – Desember 2020

I desember 2020 utgaven av Nyheter om gin & sånn ble det faktisk bare nyheter fra Norge. Det er jo hyggelig at det skjer mye her hjemme, men samtidig er det også litt trist at det som skjer utenlands ikke lenger er like interessant siden de fleste av oss må holde oss innenfor Norges grenser.

Kimerud Gin har tredoblet salget

Kimerud Distillery
Ståle Johnsen foran tønnene med aquavit og fatlagret gin. (Bilde: Kimerud Distillery)

2020 har så langt vært er svært godt år for Kimerud Distillery. Salget av gin er tredoblet. Slaget har økt både i utenfor Norge. Bestselgeren er Kimerud Collectors Pink Gin. Se cover bilde.

Tilbakemeldingene vi får er at den smaker veldig naturlig bringebær, vi høster bringebær fra gården vår og bruker i ginen, og samtidig kjenner man en tydelig gin-smak, sier Ståle Johnsen, daglig leder og grunnlegger av Kimerud Distillery.

Det er jo en kjent sak at mange destillerier kjøper syntetisk bringebærsmak og det smaker også mange ganger veldig syntetisk, men ikke alle har mulighet å dyrke bringebær og det veldig dyrt å kjøpe og mye mer jobb og lage et ekstrakt som vi gjør. Men jeg bruker heller litt mer tid å jobb når jeg kan få en mest mulig naturlig smak – fortsetter ham.

Kimerud Collectors Pink Gin selger best i Frankrike, USA og Danmark.

Harahorn Gin i alle størrelser

Hva-passer-til-Harahorn-Gin
Harahorn Gin. (Bilde: Produsenten)

Harahorn Gin er en annen norsk gin-suksess. Den har så langt vært mest vanlig å se på 500ml flasker. Sist jeg handlet en på tax-free kunne jeg velge mellom 50 eller 500ml. Den 6. november ble Harahorn Gin lasert på 700ml flaske i Vinmonopolets bestillingsutvalg. Nå har en 1000ml flaske blitt lansert på tax-free. I tillegg selges den på 750ml flasker i USA. Nå selges altså en av Norges mest solgte gin på 5cl, 50cl, 70cl, 75cl og 1l. flasker. Er det bare jeg som savner et familiebilde?

Ny Harahorn Pink Gin nye

Harahorn Pink Gin i ny utgave

Harahorn Pink Gin har kommet i ny utgave. Her avslører vi hva som er nytt. Vi har dessuten testet den nye Harahorn Pink Gin mot den gamle. Konklusjonen finner du ... Les mer

Vedums avgiftsløfter – Naivt og misforstått

nyheter gin desember 2020
Espen Tollefsen, daglig leder i Oslo Håndverkdestilleri. (Bilde: Sverre Saabye/ TV 2)

I følge en artikkel hos TV 2 har Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum sin uttalelse om at han skal få nordmenn til å handle norske varer uten å redusere avgiftene ikke falt i god jord hos folk i brennevinsbransjen.

Espen Tollefsen, daglig leder i Oslo Håndverkdestilleri, mener at Vedum «har misforstått alvorlig».

– Hvis du tror at ved å sette ned prisen på saft og brus, så slutter folk å reise over grensen til Sverige, da har du misforstått noe alvorlig, sier Tollefsen til TV 2.

Gin blir ikke billigere

nyheter gin desember 2020
Bilde: Pixabay.

Mange gin-entusiaster trodde det var gode nyheter når forliket om 10% reduksjon i alkoholavgiften ble lansert i desember, sånn helt på tampen av 2020. Litt graving avslører at nyheten ikke var så god som mange trodde. Avgiftsreduksjonen gjaldt nemlig kun øl og vin, ikke produkter med mer enn 22% alkoholinnhold.

En liter 40% sprit hadde i 2019 en avgift på kr 307,60. I 2020 økte dette til 313,60. I 2021 vil den øke til 324,40. For hver prosent ekstra kan du legge på 8,11. En trøst kan jo være at vermut blir billigere. For sterk-vin med 20% alkoholinnhold reduseres avgiften pr liter fra 102,20 i 2020 til 95,20 i 2021.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.