Martinez cocktail

Martinez

Martinez er en klassisk cocktail som faktisk er ansett som forløperen til Martini – som jo etterhvert ble til Dry Martini. Den består av like deler gin og søt vermut. I tillegg kommer Maraschinolikør og cocktailbitters.

Martinez er en variasjon av en annen cocktail, nemlig Manhattan. Historien gir den ikke helt ukjente bartendere Jerry Thomas æren for denne drinken. Thomas sees på som opprinnelsen til Amerikansk mixology. Oppskriften ble første gang nevnt i boken The Bar-Tender’s Guide av Jerry Tomas i 1887.

Det er nyttig å være klar over at det finnes utallige variasjoner av denne oppskriften. Som med så mange andre oppskrifter så har den utviklet seg over tid. Det alle er enige om er følgende ingredienser:

  • Gin
  • Rød vermut
  • Angostura Aromatic Bitters

Det er etter dette at det begynner å bli komplisert. De alle fleste er enige om at det bør være en London Dry gin. Det neste stridstemaet er andelen gin i forhold til vermut. Jeg mener at en Martinez skal ha like deler gin og vermut. Flertallet(?) er også enige om at det bør være en bitteliten del Maraschino-likør i en Martinez. Da har vi kommet frem til det som vi har landet på.

Kjøp Jerry Thomas’ Bartenders Guide her

Jerry Thomas Bartenders Guide
169,00

Dette er en reproduksjon av boken som første gang ble utgitt i 1862. Her får du 144 sider med oppskrifter og teknikker. Denne er et must for enhver bar-entusiast.

Kjøp nå*
*Hvis du handler noe ved bruk av denne linken er du med på å dekke kostnadene ved å drive denne nettsiden, uten at det koster deg noe ekstra.

Slik lager du en Martinez cocktail

Den generiske oppskriften er slik:

Martinez

Nøkkelord: Generisk, Martinez

Slik går du frem

  • Sett glasset til kjøling ved å legge en isbit i glasset og fylle det med kaldt vann.
  • Mål opp gin og de andre ingrediensene. Hell dette i røreglasset.
  • Rør i 20 sekunder.
  • Tøm glasset. Rist ut vannet.
  • Sil væsken over i glasset.
  • Skjær av 5 cm av skallet du skal pynte med.
  • Vri skallet over glasset for å få ut oljene og heng det over kanten på glasset.
Skriv ut
Forberedelser: 5 minutes
Tilbredning: 5 minutes
Total tid: 10 minutes

Enhver som har eksperimentert litt med gin og vermut vet at forholdet mellom disse er veldig avhengig av hvilken gin og hvilken vermut du bruker. Med andre ord, så er det et spillerom her.

Våre Martinez-oppskrifter

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.