Nye gin på Vinmonopolet 12 januar 2022

Nye gin på Vinmonopolet 12 januar 2022

Del med andre ginteresserte:

Her er den fullstendige oversikten over nye gin på Vinmonopolet 12 januar 2022. På den 12 dagen i det nye året får vi hele 9 nye gin på Polet. Du vil også finne omtale av nye vermut og miksere.

Produktene vises i alfabetisk rekkefølge. Det er ofte en del endringer i lanseringene, vi oppdaterer fortløpende dersom det viser seg å være tilfelle.

Produkter som er i tilleggsutvalget synes ikke på Vinmonopolets websider før et utsalg tar de inn. Du kan likevel bestille de dersom du kontakter butikken direkte.*
Nye gin omtaler linkes inn fortløpende når de er klare.

Attåt Pink Gin

Hva passer til Attåt Pink Gin
Hva passer til Attåt Pink Gin

Attåt Pink Gin har vært på Vinmonopolet i lang tid, men nå kommet over i testutvalget. Vi har tidligere omtalt denne og du kan lese mer om den her.

Denne er nå i testutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 43%. Pris ved lansering er 389,00.

Beefeater London Dry 50cl

Beefeater London Dry 50cl
Beefeater London Dry 50cl (Bilde: Produsenten)

Det er ikke noe annet nytt med denne enn at den nå kommer i 50cl og i basisutvalget, så det vil si at du vil se den over alt. Beefeater London Dry Gin er en god klassisk London Dry gin, som du kan lese mer om her om du vil. En lettvint måte å få noe virkelig godt og sommerlig ut av den er med Schweppes tonic og grapefruktskall. Eventuelt kan du gjøre det litt kreativt og servere G&T’en din i en uthulet grapefrukt.

Denne kommer i basisutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 40%. Pris ved lansering er 290,00.

Bimber Kumquat Gin

Denne bytter utvalg, vi har tidligere skrevet om denne. Du kan lese mer her.

Collective Arts Distilling

Det Canadiske selskapet Collective Arts Distilling har faktisk et ganske artig konsept. Designet på flaskene er laget av en kunstner, og bildet skiftes kanskje ut midt i produksjonen. Så selv om innholdet i flasken er det samme kan du risikerer at utseendet er et helt annet enn det som er avbildet her. Det er jo nesten så man kan fristes til å kjøpe en av hvert design! Se øye på etiketten om du finner den i et utsalg, for det er det som sier deg hva som faktisk er på flasken. Flaskene er så fine at jeg valgte å ta med bilde av både foran og bak. De har to nye gin på Vinmonopolet 12 januar 2022.

Collective Arts Artisanal Rhubarb & Hibiscus Gin

Collective Arts Distilling Artesanal Rhubarb & Hibiscus Gin
Collective Arts Distilling Artesanal Rhubarb & Hibiscus Gin (Bilde: Produsenten)

Denne er laget med rabarbra, hibiskus og et utvalg andre botaniske ingredienser. Den skal ha duft og smak av saftige blomsternoter, samtidig sitrus og ingefærnoter med en snerpet og frisk avslutning. Produsenten anbefaler den servert bar eller i din favoritt gin-cocktail. Vi kommer tilbake med mer presise anbefalinger.

Du kan lese vår omtale av denne her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 43,5%. Pris ved lansering er 578,90.

Collective Arts Artisanal Dry Gin

Collective Arts Distilling Artisanal Dry Gin
Collective Arts Distilling Artisanal Dry Gin (Bilde: Produsenten)

Denne har ren aroma av krydder med preg av einer og sitrus.

Den inneholder 13 botaniske ingredienser. Dette er et tørt, krydret og veldig godt produkt. Aroma og smak av sitron, lime, appelsinskall mens krydder gir dybde og kompleksitet. Anbefales servert bar eller over is. Vi tipper den vil være strålende med en del tonic også.

Du kan lese vår omtale av denne her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 43,5%. Pris ved lansering er 579,90.

Gin Mare Mediterranean Gin, 5cl.

Gin Mare kommer med en liten smaksflaske. Det kan jo være en fin mulighet til å teste denne om du ikke har gjort det ennå. Vi har tidligere omtalt Gin Mare, så du kan lese mer om den her. Jeg må medgi at Gin Mare kommer høyt opp på listen over mine favoritter.

Den lille prøveflasken kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 5cl. Alkoholinnholdet er 42,7%. Pris ved lansering er 64,90.

Ginraw

Ginraw Gastronomic Gin Nye Gin på Vinmonopolet 12 januar 2022
Ginraw Gastronomic Gin (Bilde: Produsenten)

Gastronomisk gin kaller produsenten det. Den skal ha duften og smaken av Barcelona. Den er utviklet av en parfymør. Den skal ha friske noter av Middelhavet, sitron, og laurbærblader. Kaffirlime, sort kardemomme, og koriander skal du kunne kjenne her. Ingrediensene er destillert separat over lav temperatur. Definitivt spennende, jeg kan godt se for meg at den her kan være god. Flasken har definitivt potensiale til å være ultra-kul!

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 42,3%. Pris ved lansering er 619,50.

Harahorn Pink Gin

Harahorn Pink Gin
Harahorn Pink Gin (Bilde: Produsenten)

Harhorn Pink Gin har vært på Vinmonopolet fra før, men har nå byttet utvalg til testutvalget. Du kan lese mer om denne her.

Denne er nå i testutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 40%. Pris ved lansering er 394,00.

Hermit Dutch Coastal Gin

Hermit Dutch Coastal Gin
Hermit Dutch Coastal Gin (Bilde: Produsenten)

Denne er nederlandsk. Den inneholder, foruten einer, kardemomme, koriander, kanel, kvann, appelsinskall, muskat, orris, og lakrisrot. Produsenten skriver med eufori om servering med østers og som tilbehør til østers, og dette har altså gjort meg enormt interessert, og veldig nysgjerrig. Vannet som er brukt er naturlig salt vann fra en kilde, og skal gi en overraskende saltholdig finish. Jeg har en følelse av at det er dette som gjør østersene til en slik morsom kombinasjon.

Denne ginen har vunnet gull fra The Gin Masters, og The Spirit Business i 2016. Samme år vant den også bronse i IWSC.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 43,0%. Pris ved lansering er 629,60.

L’Ecu Sin Gin

L'Ecu Sin Gin
L’Ecu Sin Gin (Bilde: Produsenten)

Denne skal ha rund og rik smak med preg av einer, urter, appelsinblomst og sitrusskall.

Den er dobbeltdestillert i 100 år gammel Coyac still over åpen flamme. Den er lagret på amfora-krukker. Dette er en svært liten produksjon, kun 400 flasker. Kan ikke tenke meg det er så mange av de som kommer til Norge. Produktet er vegansk og sertifisert organisk og har ingen kunstige tilsetningsstoffer. Ideell serveringstemperatur er 8 grader sier produsenten.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 47,0%. Pris ved lansering er 1666,00.

Malfy Gin Rosa

Malfy Gin Rosa
Malfy Gin Rosa. (Bilde: Produsenten)

Malfy Gin Rosa har vært på Vinmonopolet i lengre tid, men har nå kommet over i testutvalget. Vi har tidligere omtalt denne, så du kan lese mer om denne her.

Denne er nå i testutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 41%. Pris ved lansering er 474,90.

NC’Nean Botanical Spirit

Ny gin i tilleggsutvalget på Vinmonopolet 2. desember 2021 Nc'nean Botanical Spirit
Nc’nean Botanical Spirit (Bilde: Produsenten)

Denne kom i tilleggsutvalget 1 desember 2021, og kommer nå inn i bestillingsutvalget. Det blir dermed lettere å få tak i den. Produsenten kaller denne Beyond Gin. Jeg er fremdeles veldig nysgjerrig på den. Du finner vår lanseringsartikkel om denne her. Vi håper å komme tilbake med mer info om nye gin på Vinmonopolet i januar 2022.

Denne kommer nå i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 40%. Pris ved lansering er 520,20.

O.P. Anderson Organic Dry Gin

O.P. Anderson Organic Dry Gin
O.P. Anderson Organic Dry Gin (Bilde: Produsenten)

O.P. Anderson er et merke som nordmenn flest kjenner som akevitt. Med O.P. Anderson Organic Blood Orange Gin har de bevist at de behersker gin også. O.P. Anderson Organic Dry Gin har en krydret smak av einerbær, sitron, koriander, anis og urter. Anis er spesielt fremtredende, noe som gjør at det er mulig å leke seg med for eksempel appelsin og kanel eller stjerneanis som garnityr.

Du kan lese vår omtale av denne her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 40%. Pris ved lansering er 389,90

Volcano Etna Dry Gin*

Volcano Etna Dry Gin
Volcano Etna Dry Gin (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Gin fra Italia – eller mer nøyaktig Sicilia. Historien bak er tre unge venner var på vandring i området rundt vulkanen Etna og får ideen om at de ønsker å fange de utrolige duftene og aromaene i området på flaske. Slik ble ideen bak Volcano Etna Gin til.

Duften skal være kraftfull, toner av ginestra-blomst, einer, villfennikel, anis, med hint av sitrus og pepper. Flasken er svært elegant og inspirert av den tiden rundt den amerikanske forbudstiden. Korken er designet av en lokal kunstner av lavasten fra Etna, slik at en liten bit av Etna alltid vil være med flasken til sitt nye hjem. Flasken ser veldig kul ut, men bildene jeg har funnet tror jeg ikke viser hvor stilig den kan være. Det sies at smaken skal være rund, men samtidig kraftfull.

Du kan lese vår omtale av denne her.

Denne kommer i tilleggsutvalget og synes dermed ikke på Vinmonopolet sider føret utsalg har tatt den in. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 41,0%. Pris ved lansering er 591,20.

Volcano Etna Rose Gin*

Volcano Etna Rose Gin
Volcano Etna Rose Gin (Bilde: Produsenten)

Også fra Sicilia. Dette er visstnok den første ginen som er laget på muscadet-metoden Sur-lie. Det betyr at vinen får ligge i ro sammen med bunnfallet over vinteren. Slik får vinen en fyldigere munnfølelse og en mer kompleks duft og smak. Vi vil anta at dette lar seg overføre til ginen, og er mildest talt spente på denne. Det er ingen ulempe at flasken ser veldig lekker ut også. Ingredienser her skal være einer, rødvin, ginestra-blomst, villfennikel, bitter appelsin, og hasselnøtter. Den skal være rund og frisk med vinøse hint.

Korken på Rose Gin er også av lava. For at den skal bli hvit må den visstnok varmes opp til 3000 grader(!)

Denne kommer i tilleggsutvalget og synes derfor ikke på Vinmonopolets sider før et utsalg har tatt den inn. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 41,0%. Pris ved lansering er 600,40.

Wettre Original London Dry Gin

Wettre Original London Dry Gin
Wettre Original London Dry Gin

Denne ginen er laget av nettopp Wettre Bryggeri. Her har du et ølbryggeri som produserer en London Dry Gin. De har laget øl siden 2012 og har nå over 20 øl i porteføljen. Erfaringen sin fra ølbrygging og fra hva folk liker, drikker og kjøper har de brukt i utvelgelsen av ingrediensene de har valgt. De har valgt å ha en mild smak av einer og sitrus. I tillegg inneholder den koriander, kanel, kardemomme og appelsin og rålakris. Spennende at de har brukt rålakris og ikke lakrisrot.

Du kan lese vår omtale av denne her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 42,0%. Pris ved lansering er 392,20.

Andre spennende gin-relaterte produkter januar 2021

Tonic og mixere

Vi har valgt å ta med litt om tonic og miksere også i artikkelen om nye gin-relaterte produkter på Vinmonopolet 12 januar 2022. Det er jo tross alt noe av det du kan trenge for å ha glede av ginen din.

Tundra Indian Tonic Water Original

Tundra Indian Tonic Water (Bilde: Produsenten)

Dette er en ny størrelse Tundra Indian Tonic Water Original i halvliter flaske. Den kommer nå i basisutvalget og skal derfor være tilgjengelig over alt. Du kan lese om smak og hva den passer til her.

Flasken er av glass og rommer 50cl. Pris ved lansering er 32,60.

Fever-Tree Premium Indian tonic water

Fever Tree Indinan tonic water, 50cl
Fever Tree Indian tonic water, 50cl (Bilde: Produsenten)

En god litt tørrere tonic som passer til det meste, men ikke alt. Du kan lese om smak og hva den passer til her.

Denne kommer i basisutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Pris ved lansering er 34,60.

Red Stinger Ginger Beer

Red Stinger Ginger Beer
Red Stinger Ginger Beer (Bilde: Produsenten)

Dette er et ingefærøl fra Flo Breweri i Hole i Viken. Basert på naturlig ingefæraroma fremstilt ved ekstraksjon.

Denne kommer i basisutvalget. Flasken er av glass og rommer 330ml. Pris ved lansering er 29,90.

Thomas Henry Ginger Beer

Thomas Henry Ginger Beer 75cl
Thomas Henry Ginger Beer 75cl (Bilde: Produsenten)

Ingefærøl med tydelig preg av ingefær og noe sitrus. Fra før fører Vinmonopolet Thomas Henry Ginger Beer i 20 cl størrelse. De vil nå i tillegg ta inn denne større størrelsen. Du kan lese om smak og hva den passer til her.

Denne kommer i partiutvalget. Flasken er av glass og rommer 75cl. Pris ved lansering er 51,90.

Vermut

Luis XIV Vermut Rojo

Luis XIV Vermut Rojo
Luis XIV Vermut Rojo (Bilde: Produsenten)

Spansk, skal ha søtlig anslag og dufte krydret med preg av drue. Krydret og delikat med god lengde. Lett fylde, ganske frisk.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 75cl. Alkoholinnholdet er 15%. Pris ved lansering er 215,00.

Martini Fiero

Martini Fiero
Martini Fiero (Bilde: Produsenten)

Dette er en konkurrent til Aperol. Martini Fiero er kanskje litt mindre bitter. Dette er en vermut med appelsin. Det kan se ut til at denne flyttes fra bestillingsutvalget til testutvalget.

Flasken er av glass og rommer 75cl. Alkoholinnholdet er 14,9%. Pris ved lansering er 160,10.

Vi håper du har glede av informasjonen om nye gin på Vinmonopolet 12 januar 2022. Vi ser frem til å prøve mange av disse produktene.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.