Nc'nean Botanical Spirit Ny gin i Vinmonopolets tilleggsutvalg 2 desember 2021

Ny gin i Vinmonopolets tilleggsutvalg 1 desember 2021

Den ene nye ginen som kommer til denne lanseringen i tilleggsutvalget i desember 2021 ser ut til å være noe helt for seg selv. Den er Skotsk og produsenten kaller den “Beyond Gin”.

Nederst i artikkelen finner du en komplett liste over gin i tilleggsutvalget. Her er det mye godt det er lett å gå glipp av.

Produkter i tilleggsutvalget kommer ikke til syne på Vinmonopolets sider før en butikk tar de inn, men du kan kontakte ditt lokale utsalg og overtale de til å ta den inn. Du kan lese mer om dette her.

Nc’nean Botanical Spirit

Vinmonopolet oppgir at Nc’nean er kremete med krydder og pepper. Med grapefrukt og litt bærpreg.

Nc’nean er egentlig et whiskey distillery, faktisk det først Skotske som bruker 100% organiske ingredienser og 100% fornybar energi. Spriten er laget av organisk bygg, så her får man en mer maltet bakgrunn.
Spriten er destillert i pot still og er egentlig deres ulagrede whisky base. Den er så re-destillert med skotske urter hos et nabodestilleri, Beinn an Turic. Det sies at den kan helle litt mot genever i smaken. Jeg tenker meg at dette kan være noe for mange av dere som liker brunt brennevin og ofte nyter whiskey. Denne er ikke fatlagret. Nc’nean er dog et veldig eksperimentielt destilleri. De går egentlig inn for å finne nye måter å gjøre ting på, så jeg tror heller ikke whisky’en deres er fryktelig tradisjonell.

Innhold og anbefalt servering

Nc’nean Botanical Spirit inneholder en hel del ganske klassiske giningredienser. Uten einer ingen gin, så den er med. I tillegg til einer; kommer koriander, kvann, lakris, grapefrukt, kamille og timian. Til slutt kommer de som ikke er fullt så vanlige; myrmyrt; oftest kalt pors, og engsyre. Jeg må medgi jeg har blitt rimelig nysgjerrig på hvordan denne faktisk smaker!

Den har fått et utvalg utmerkelser hvorav den viktigste nok er sølv i International Spirits Challenge 2019. Den har vegansk klassifisering.

Anbefalt servering er med tonic og en skive eller båt grapefrukt. Jeg så Fever-Tree Mediterranean Tonic brukt av produsenten. Det anbefales også en dash angustura bitter i GT’n.

Denne kommer i tilleggsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 40%. Pris ved lansering er 520,10. (Vi har har hørt denne kanskje er litt sent ute til lanseringen.)

Det var alt om lansering av nye gin i Vinmonopolets tilleggsutvalg i desember 2021. Men, i tilleggsutvalget finnes også andre produkter som det absolutt er verdt å ta en titt på – se under.

Komplett liste over gin i tilleggsutvalget

Her er er en listen over alle gin produkter som fra desember 2021 er tilgjengelig i tilleggsutvalget:
(Der vi har omtalt produktet er det linket til omtalen).

Abelforth’s Bathtub Sloe Gin
Bimber Da Hong Pao – nyhetsartikkel – ikke omtale.
Bimber Kumquat Gin – nyhetsartikkel – ikke omtale.
Brennevinsgrova Botanisk Gin
Brennevinsgrova London Dry Gin
Brennevinsgrova Navy Strength Gin
Brennevinsgrova Premium Gin
Brennevinsgrova Strawberry Pink
By Brenneri Citrus Gin
By Brenneri Dry Gin
By Brenneri Jordbærgin
Clarendons Gin
Granskauen Gin
Nc’nean Botanical Spirit (se over)
That Boutique-y Gin Co. Yuzu Gin
Gin tilgjengelig i Vinmonopolets tilleggsutvalg.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.