Savoy Hotel Special Cocktail no. 2 er en klassisk cocktail fra en av verdens mest kjente cocktailbøker. En Martini med litt tilsatt sødme og en nydelig lett rosa farge.
Den lille halve cl med Dubonnet gjør enorm forskjell. Det går fra å være en lite tørr martini til en spennende drink med en liten vri. Det er alltid gøy å prøve en klassiker. Har du ikke hørt om Dubonnet kan du lese litt mer om Dronningens favoritt her.
Dette trenger du kanskje
*Hvis du handler noe ved bruk av disse linkene er du med på å dekke kostnadene ved å drive denne nettsiden. Dette kan du gjøre uten at det koster noe ekstra.
Klassikeren fra 1930 oppdatert med nye oppskrifter. Innbundet. Engelsk. Utgitt i 2014. 304 sider.
Savoy Hotel Special Cocktail no. 2 med Plymouth Gin
Beskrivelse
Ingredienser
- 4 cl Plymouth Gin
- Dolin Vermouth de Chambéry Dry
- 0,5 cl Dubonnet
- Appelsinskall
Dette trenger du
- Målebeger
- Coupe glass eller martiniglass
- Røreglass
- Barskje
- Cocktailsil
- Potetskreller
- Isbiter
- Appelsin
- Plymouth Gin
- Dolin Vermouth de Chambéry Dry
- Dubonnet
Pynt med
Slik går du frem
- Sett glasset til kjøling ved å legge en isbit i glasset og fylle det med kaldt vann.
- Mål opp gin og vermut. Hell dette i røreglasset.
- Rør i 20 sekunder, eller til du kjenner røreglasset er helt kaldt og dugger.
- Tøm martiniglasset. Rist ut vannet.
- Sil væsken over i martiniglasset.
- Skjær av 5 cm av skallet du skal pynte med
- Vri skallet over glasset for å få ut oljene, og pynt med det på kanten.
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.
Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.