Nye gin på Vinmonopolet – November 2020

Nye gin på Vinmonopolet – November 2020

Del med andre ginteresserte:

6. november 2020 kommer en rekke nye gin på Vinmonopolet. Her finner du beskrivelser og bilder av nyhetene. I bestillingsutvalget ser det ut til å komme hele 24 nye gin. I tillegg er det 4 i tilleggsutvalget.

November 2020 slippet på Vinmonopolet inneholder ikke bare nye gin. Det er noen gin som bytter utvalg, og enkelte kommer i nye størrelser. Under finner du en alfabetisk liste over det vi har klart å finne ut om nyhetene. Etter hvert kommer mer info om de vi finner mest interessante. Dersom ikke noe annet er nevnt er ginen i bestillingsutvalget.

Bareksten Lyset

Bareksten Lyset Gin er en lenge ventet nyskapning fra Stig Bareksten. Den er bygget på samme konsept som Bareksten Mørket Gin men, som navnet tilsier er ingrediensene høstet på årets korteste natt. Det står skrevet på Vinmonopolets sider at den inneholder einerbær, koriander, blåbær, hylleblomst og andre urter. Duften skal være floral og tydelig preget av einer og skogbunn.

Vår omtale av Bareksten Lyset finner du her. Du finner også mange andre omtaler av nye gin på Vinmonopolet nå i november 2020.

Brennevinsgrova Navy Strength Gin

Brennevinsgrova Navy Strenght Gin - en av mange nye gin på Vinmonopolet - November 2020
Brennevinsgrova Navy Strength Gin (Bilde: Produsenten)

Brennevinsgrova sin Navy skal ha en frisk og tydelig einersmak med koriander urter, frisk sitrus og hint av butarealge. Personlig synes jeg denne høres veldig spennende ut, men jeg har jo allerede en forkjærlighet for Brennevinsgrova sine gin. Denne inneholder, som Brennevinsgrova sine andre gin, også butare. Ser frem til å prøve denne.
Den er ikke kjølefiltrert eller tilsatt smak eller sukker etter destillering.
Basen er potetsprit. Den har 57,4% alkohol, og er tappet på glass med naturkork. Flasken inneholder 50cl og kommer i tilleggsutvalget. Les mer om hva dette betyr her.

Brennevinsgrova Navy Strength kommer nå opp i søket på vinmonpolet.no etter ikke å ha vært tilgjengelig på lanseringsdagen. For å bestille produkter i tilleggsutvalget må du i alle fall kontakte en butikk, så forsøk ditt lokale polutsalg for å høre. Det er pr nå kun Sykkylven polutsalg som har den inne, men de sender kanskje?

Du kan nå lese vår omtale om vidunderlige Brennevinsgrova Navy Strength gin.

Cape Town Gin & Spirits Co fra Sør-Afrika kommer med tre nye gin på vinmonopolet

Cape Town South-African Gin Nye gin på Vinmonopolet november 2020
Cape Town Gin (Bilde: Produsenten)

Cape Town Classic Dry Gin

Dette er en gin med kraftige noter av einer og sitrus, samt et snev av urter og blomster. Den inneholder appelsinskall, koriander, stjerneanis, orrisrot, kardemomme, kassibark og tørket renosterbos.

Cape Town Rooibos Red Gin

Her finner du einer selvsagt, men også appelsinskall og kanelsmak, med rooisbos som sies å være litt søt nøttete og jordaktig. Den har 43% alkohol, og er tappet på glass med naturkork. Flasken inneholder 70cl.

Cape Town The Pink Lady Gin

Denne er lett og frisk, og dufter av rosenblader. Inneholdet er rosengeranium, renosterbos, og tørkede hibiskusblomster. Ettersmaken er søt. Den har 43% alkohol, og er tappet på glass med naturkork. Flasken inneholder 70cl.

Alle disse tre kommer i tilleggsutvalget. Skulle ønske det var ginfestivaler for tiden så det var mulig å få smakt og testet disse. Du kan lese mer om Vinmonopolets utvalg og hva det betyr for tilgjengeligheten her.

Chase Hedgerow Elderflower Gin

Chase Hedgerow Elderflower Gin
Chase Hedgerow Elderflower Gin. (Bilde: Produsenten)

Chase er balansert og frisk, og er kanskje den ideelle sommergin. Dette er hylleblomster i en base av potetsprit. Smaken er av einer, milde kryddernoter og en blomstrete sødme. Vinmonopolet sier hint av hylleblomst, vi vil nok gå et hakk lenger. Hylleblomstene er plukket i Herefordshire. Den anbefales mikset med soda og en skive sitron. Her tenker vi det finnes mye annet også man kan leke med.
Den har 40% alkohol, og er tappet på glass med naturkork. Flasken inneholder 70cl.

Vår omtale Chase Hedgerow Elderflower Gin finner du her.

Copenhagen Distillery med to nye gin på Vinmonopolet

Cophenhagen Destillery sine to nye gin på Vinmonopolet - November 2020
Copenhagen Distillery sine 2 gin. Dry Gin og Oak Gin. (Bilde: Produsenten)


Copenhagen Dry Gin

Dette er en London Dry Gin. Inneholder karve og dill, spisskummen, turmeric, kvann, sitron, lime og mint. Den er preget av sitrus og mynte, og selvsagt også einerbær. Dette balanseres med hint av rosa pepperkorn i avslutningen. Denne sies å være perfekt i Dry Martini.
Den har 43% alkohol, og er tappet på glassflaske. Flasken inneholder 50cl.

Copenhagen Oak Gin

Denne ginen har vært lagret på små sherryfat av eik for å la kombinasjonen av einer, appelsinskall og pepper stabilisere seg. Inneholdet ser ut til å være veldig likt Copenhagen Dry Gin. Den preges av sitrus og lær, og har en gylden farge.
Den har 42% alkohol, og er tappet på glassflaske. Flasken inneholder 50cl.

Cotswolds Dry Gin

Cotswolds Dry Gin
Cotswolds Dry Gin. (Bilde: Produsenten)

Denne består av en blanding av 9 nøye gjennomtenkte botaniske ingredienser, inkludert lokal lavendel fra Snowshill og ny-skrellet grapefrukt og lime. Produsenten bruker en høy andel botaniske ingredienser i ginen og de sier dette gir en vakker perlende sky når ginen blandes med is og tonic.
Basisen er hvetesprit, her er det brukt koriander, kvann, lavendel, laurbær. I tillegg er det limeskall og grapefruktskall, kardemommefrø og sorte pepperkorn. Smaken sies å være preget av grapefrukt, hint av kvann og eukalyptys noter, med preg av lime og lavendel. Som garnityr til Gin og Tonic anbefales et laurbærblad og skive av rosa grapefrukt.
Den har 46% alkohol, og er tappet på glassflaske. Flasken inneholder 70cl.

Four Pillars Rare Dry Gin

Four Pillars Rare Dry Gin
Four Pillars Rare Dry Gin – en fryktelig spennende nyhet for Norge. (Bilde: Produsenten)

Dette er Four Pillars sin opprinnelige gin. Dessverre er det for lenge siden jeg smakte denne til å huske den. Omtalen fra produsenten sier at de her har balansert det mellom de beste verdenshjørner. En klassisk rund gin hvor botaniske ingredienser fra Asia balanserer perfekt mot sitrus fra middelhavsområdene. Med sitrus fra hele, friske appelsiner og sitron myrtle er dette en moderne Australsk gin.

Dette er en gin som har fått mange utmerkelser helt siden den kom i salg i februar 2020. Double Gold i SFWSC i 2014 og 2016, og det samme i NYWWSC i 2017. Den har også 6 gull fordelt på årene 2014-16-18-19 og 20.
Four Pillars Rare Dry Gin anbefales i G&T med appelsinbåt.
Den har 41,8% alkohol, og er tappet på glassflaske. Flasken inneholder 70cl.

Gabriel Boudier Rare London Dry Gin

Gabriel Boudier Rare London Dry Gin ennå en Ny gin på Vinmonopolet - November 2020
Klassisk flaske med en klassisk etikett som henter inspirasjon fra Victoriatiden. (Bilde: Produsenten.)

Her må vi ta et lite forbehold: Denne er på lanseringslistene, men ikke på Vinmonopolets nyhets-liste nå før lansering.

Det franske firmaet Gabriel Boudier holder til i Dijon og har eksistert siden 1874. De er nok mest kjent for barmiksere og likører, men har også en godt premiert Safran gin, som vi absolutt kan anbefale – men det er en helt annen historie, den er nemlig ikke tilgjengelig i Norge. Kjente ingredienser i Gabriel Boudier Rare London Dry Gin er einer, kvann, koriander, skall av søt appelsin, irisrot og fenikkelfrø. Produsenten sier at den er perfekt til en bramble cocktail.
Emballasjen her henspeiler på den Victorianske perioden. Den har 37,5% alkohol og er tappet på en 70cl glassflaske. Bildet på Vinmonopolets sider ser faktisk ut til å være feil.

Greenfield Gin

Greenfield Gin
Greenfield Gin. (Bilde: Produsenten)

Franske Greenfield Gin ser ut til å ha tatt steget fra bestillingsutvalget og over i basisutvalget, og vil dermed bli å finne i de aller fleste polutsalg. Vi har tidligere omtalt denne i forbindelse med at den ble lansert på Vinmonopolet i januar 2020.

Harahorn Gin

Hva-passer-til-Harahorn-Gin
Harahorn Gin. (Bilde: Produsenten)

Harahorn Gin kommer i ny størrelse, 70 cl. Og det er jammen bra, for den lille flasken går jo så fryktelig fort tom! Les mer om Harahorn Gin her.

Harahorn Pink Gin

Hva passer til nye Harahorn Pink Gin
Nye Harahorn Pink Gin. (Bilde: Produsenten)

Harahorn Pink Gin kommer i helt ny utgave. Her er det lite informasjon tilgjengelig ennå, men det vi vet er at det er gjort noen små justeringer av innholdet og at den har gått opp fra 38% til 40% alkohol. Jeg er veldig spent på å kjenne forskjellen mot den tidligere varianten.

Herbarium New Forest Gin

Herbarium New Forest Gin
Herbarium New Forest Gin. (Bilde: Produsenten)

Herbarium New Forest Gin lages av Berentsen Destilleri. Dette er eid av samme familien som produserer The Headless Horseman tonic. Dette er deres første gin, og den er basert på lokale ingredienser. Her finner du ferske granskudd fra kystskogen i Egersund, nyutsprungne bjørkeblader og utvalgte vårblomster. I tillegg kommer norske einerbær og sitrus. Berentsen Brygghus har valgt å fokusere på forankring i det de elsker, nemlig flott norsk natur. I tillegg har de brukt brukt appelsinblomster, noe som kan være grunnen til den påstått silkemyke sitrussmaken. Kanskje kjenner du et hint av bjørk i en forfriskende og lang ettersmak. Berentsen Brygghus har også en appelsinblomst tonic, og den er veldig god. Jeg vil tippe dette kan være en strålende match for denne i en Gin og Tonic. Herbarium New Forest Gin har 43,5% alkohol, og er tappet på glassflaske. Flasken inneholder 50cl.

Her kan du lese vår omtale av Herbarium New Forest Gin.

Hiernagla Værbitt Skogsbær Gin

Hiernagla Værbitt skogsbær gin
Hiernagla Værbitt Skogsbær Gin – nå i bestillingsutvalget. (Bilde: Produsenten)

Denne bytter plass fra tilleggsutvalget til bestillingsutvalget, hvilket vil gjøre den mye lettere å få tak i. Vi kjenner ikke denne, men her får du ekte håndverk. Bærene brukt i produksjonen plukkes for hånd. Ginen er ufiltrert så her kan du oppleve at den blir litt blålig når du tilsetter tonic eller is. Smaken skal være preget av eier, sitrus og bær. Bærene vil du nok merke mest i avslutningen.
Den har 46% alkohol, og er tappet på glassflaske. Flasken inneholder 50cl.

House of Elrick Gin

House of Elrick Gin sin nye gin på Vinmonopolet - November 2020
House of Elrick Gin er ny på Vinmonopolet i novermber 2020. (Bilde: Produsenten)

Dette er en skotsk gin fra House of Elrick hvor vann fra Loch Ness brukes i prosessen. Spriten er basert på korn. Koriander, røsslyng, appelsin, sitronskall, roseblader og rosepepper i tillegg til einerbær er nevnt som ingredienser.
Smaken er friskt, med avrundet smak av einer, sitrus, og pepper. I tillegg har den florale noter fra rosenbladene og røsslyngen. Det hele visstnok balansert av koriander og pepper. Anbefalt garnityr i Gin og Tonic er appelsinskall.
Den har 42% alkohol, og er tappet på glassflaske. Flasken inneholder 70cl.

Komasa med to nye gin

Komasa Gin - Nye gin på Vinmonopolet 6.november 2020
Komasa Gin – spennende nyheter fra Japan. (Bilde: Produsenten)

Begge disse ginene er helt ukjente for oss, så her blir det omtale og produsentens beskrivelser som snakker.

Komasa Komikan Gin

En botanisk gin fra Kagoshima i Japan, et område som huser både Komasa gindistilleri og en lokal liten appelsinfrukt som låner sin smak til denne ginen. Sakurjima er navnet på en lokal aktiv vulkan og det er i skråningen fra denne de små appelsinene vokser. Jorden er full av vulkansk aske og hver appelsin bare blir ca. 4 cm stor. Hver frukt er full av mild duft og den tykke søte smaken av sitrus. I tillegg til den spennende appelsinen inneholder Kimikan Gin selvsagt også i alle fall einerbær og koriander. Ginen er lett og mild, og skinner av friske sitrusnoter.
Anbefalt mikset 1 del gin til 2 deler tonic, eller eventuellt å bruke soda i stedet.
Den har 45% alkohol, og er tappet på glassflaske. Flasken inneholder 50cl.

Komasa Hojicha Gin

Komasa Hojicha Gin skal dufte av nyristede grønne teblader. Dette er en gin med en smak som tar gin til et nytt nivå sies det. En ristet grønn aroma fyller munnen ved første smak. En lett sødme, treaktig duft kjennes når du puster ut.
Kagoshima er en av Japans mest kjente te-regioner og bare ved å oppstå her kunne en gin med disse kombinasjonene bli naturlig.
Ingrediensene her er Hojicha som lages ved å riste grønn te på høy temperatur inntil den får en dyp brun farge og blir svært aromatisk. Mye av bitterheten fra koffeinet blir brent ut i prosessen og etterlater teen mindre bitter enn normal grønn te. Hojincha er sjelden brukt i gin til tross for at smaken passer veldig bra til einer. Andre ingredienser er einerbær og blant annet japansk sypress.

Denne anbefales også mikset med soda og servert til mat i stedet for øl. Den tenkes også som et alternativ til de tradisjonelle “winter warmers” eller nighcap som er kjent fra England. Rett og slett servert med varmt vann. Den har 45% alkohol, og er tappet på 50cl glassflaske.

Porter’s Orchard Gin

Porters Orchard Gin
Porters Orchard Gin. (Bilde: produsenten)

Produsenten har tatt frem denne ginen på bakgrunn av deres forkjærlighet for smaksprofilen til fransk vin og champagne. Ginen er inspirert av champagnens chardonnay-druer med sin intense fruktighet. Smaken har derfor, kanskje ikke helt overraskende, et fruktig innslag av pære og eple.

Eple er destillert sammen med deres klassiske einerbase. Soyabønner har jeg aldri hørt om i gin, men dette brukes her for å gi noter av smør og kjeks. I ingredienslisten er det også nevnt kvann, appelsin, sitron, orrisrot, kassia, kanel, lakris og mandler. Anbefales brukt i en Gin og Tonic med en skive eple som garnityr, eller i en French 75. Den har 41,5% alkohol, og er tappet på glassflaske. Flasken inneholder 70cl.

Portobello Road London Dry Gin

Hva passer til Portobello Road Gin No. 171
Portobello Road London Dry Gin. (Bilde: Produsenten)

Dette er en gammel kjenning. Den har nå kommet tilbake i salg i Norge.
Du kan lese mer om Portobello Road London Dry Gin her.

Portofino Dry Gin

Portofino Dry Gin
Lekker blå flaske – Portofino Dry Gin med duft og smak av Italia. (Bilde: produsenten)

Portofino Dry Gin er Italiensk og laget av en sammensetning av botaniske ingredienser som gjenskaper duften av den italienske rivieraen. Ginen representere en reise langs Middelhavskysten. Nå for tiden må dette være den perfekte mimreginen for Italia-elskere! Portofino Dry Gin inneholder 21 nøye utvalgte ingredienser, hver utvalgt for sine aromatiske egenskaper.

Duften spenner fra frisk sitron og einer som går over i Middelhavssmaker som rosmarin og lavendel, søt merian og salvie. Den skal plukke opp smakene du kjenner fra italiensk mat – og vil nok få deg som savner Italia til å lengte enda mer. Selv er jeg allerede klar for å bestille flybillett – og jeg har ikke vært i Italia en gang!

Perfect serve sies å være Fever-Tree Mediterranean Tonic Water, masse is, og pynte med sitronskall.
Denne ginen inneholder 43% alkohol og kommer på en lekker blå halvliters flaske.
Den skal ha vært i tilleggsutvalget en stund, men blir nå tilgjengelig i bestillingsutvalget.

Denne kommer etter noen dager endelig opp i søket på vinmonopolet.no. Siden denne har vært i Tilleggsutvalget lurer vi på om det rett og slett er en feil i overføringen til Bestillingsutvalget. For Tillegsutvalget fungeret det slik at dersom ingen polutsalg har varen på lager vil ikke produktet komme opp på nettsidene til vinmonopolet. For Tilleggsutvalget må varer bestilles i butikk, så å ta kontakt med din lokale gin-pusher er antagelig løsningen her.

Se vår omtale av Portofino Dry Gin her.

Sakurao Gin Limited

Sakurao Gin Limited nyheter på Vinmonopolet 6. november 2020
Sakurao Gin Limited er veldig eksotisk med lokale ingredienser fra Hiroshima – og skal til og med passe til østers.
(Bilde: produsenten)

Dette er garantert den mest spesielle gin blant alle nye gin på Vinmonopolet i november 2020. Denne har vi smakt. Skal smaken beskrives med ett ord, så er dette kompleks.

Wasabi og einerbær er det som er mest utpreget. Den er laget med 17 vekster som alle utelukkende er hentet i Hiroshima prefekturet. Ao Shiso, en grønn perilla, fremhever einersmaken. Kuromojim er en japansk krydderbusk som gir en søt og krydret smak. Kinome er en japansk pepperløv plante. Denne gir et krydret kick, litt som av pepper vil jeg anta. Eksotisk nok det også inkludert kronblad fra en lokal type kirsebærtre. I tillegg inngår selvfølgelig håndplukkede japanske einerbær, men i tillegg til bærene er både blader og kvister av einebærbusken også med. Denne rosa varianten av Sakurao inneholder også østers fra områdene rundt destilleriet og dette gir en viss salthet til ginen. Den har 47% alkohol, og er tappet på glassflaske. Flasken inneholder 70cl.

Spirit of Hven Stella Nova Oak Aged Gin

Spirit of Hven Stella Nova Oak Aged Gin
Spirit of Hven Stella Nova Oak Aged Gin. (Bilde: Produsenten)

Dette er en gin produsert i Sverige. Den er lagret på eikefat hvorav noen tidligere er brukt til produsentens favoritt single malt whisky.
Duftopplevelsen sies å være preget av lette, friske sitrusnoter fra friske sitroner og kaffirlime. Så kommer tydelig vanilje og einer, med furu og hylleblomst som følger etter. Avslutningen er av bål, røyk og antydning til mandel. Den har 41,8% alkohol, og er tappet på glassflaske. Flasken inneholder 50cl.

Tabår Gin

Tabår Gin nyheter på Vinmonopolet 6. november 2020
Tabår Gin. (Bilde: Produsenten)

Tabår Gin fra Italia inneholder totalt 9 botaniske ingredienser. Navnet kommer av den typiske kappefrakken man ofte bruker på den italienske landsbygden, Tabaroen. Den er vanligvis laget av tungt stoff, den ene siden er hevet over skulderen for å trekke kappen godt rundt kroppen. Tabaroen er symbolet på et land dekket i tykk tåke som plutselig trekker seg tilbake. Slikt sett kan kanskje Tabår Gin sees på som tåkefyrstens gin.

Tabår Gin har duft av einer, appelsin, kardemomme, anis og kamille. Ingredienslisten består av kvann, koriander, søt appelsin, anisfrø, kamille, rosmarin, bitter appelsin og kardemomme.

Produsenten, Casoni, er en gammel produsent med historie tilbake til 1814 – et år som ringer godt for oss nordmenn. Det er med andre ord ikke nytt for de å lage sprit. Svak som jeg er for tradisjoner og historie så har jeg himla lyst til å smake denne.

Den har 45% alkohol, og er tappet på glassflaske. Flasken inneholder 70cl.

Tarquin’s med 3 nye gin på Vinmonopolet

Tarquin's 3 nye gin på vinmonopolet november 2020
Tarquin’s 3 nye gin på Vinmonopolet november 2020. (Bilde: Produsenten)

Pink Grapefruit & Elderflower Gin

Dette er en Britisk gin med lett smak av sitrus med mildt hint av hylleblomst.
Den har 42% alkohol, og er tappet på glassflaske. Flasken inneholder 70cl.

Tarquin’s Mediterranean Gin

Denne sies å ha tydelig sitruspreg. Inneholder også en mengde andre ting som får den til å høres god ut. I tillegg til einer, korianderfrø, lakrisrot, kvann, orrisrot, grønn kardemomme, kanel, mandler, sitrusskall, fioler, sitrontimian og salvie.
Den har 42% alkohol, og er tappet på glassflaske. Flasken inneholder 70cl.

Tarquin’s Blood Orange Gin

Dette er en gin som preges av blodappelsin og sommerlige frukter. Fargen er rød. Den inneholder blodappelsin, frukt og gentianrot. Dette er en gin som er ment servert som en spritz.
Den har 38% alkohol, og er tappet på glassflaske. Flasken inneholder 70cl.

Tobermory Gin

Tobermory Gin nye gin på Vinmonopolet november 2020
Tobermory Gin (Bilde: produsenten)

Denne ble kåret til “Best Classic Scottish Gin” 2020. Dette er en skotsk gin med kornbase, jeg mistenker noe maltet bygg da den sies å ha maltsødme. Den har preg av einer, søt appelsin, sitron, koriander og maltsødme. Vinmonopolets beskrivelse sier råstoffet er kornbrennevin, krydder og urter, så her kan man jo gjette litt. Det med maltsødmen gjør at jeg tenker denne muligens passer deg som liker whisky ganske godt.
Anbefalt garnityr i Gin og Tonic er Timian og en skive av frisk rød appelsin eller tørkede hibiskusblomster.

Den har 43,3% alkohol, og er tappet på glassflaske. Flasken inneholder 70cl.

Dette er den mest komplette listen over nye gin på Vinmonopolet i november 2020 som vi har klart å sette sammen. Dersom du lurer på nyheter som har kommet på andre tidspunkt finner du alle våre artikler om dette her.

Denne artikkelen oppdateres etter hvert som vi finner mer info om de forskjellige ginene, evt legges det ut egne artikler om de enkelte, som du vil finne lenke til her også.
Dersom du lurer på hva de forskjellige utvalgene til vinmonopolet betyr kan du lese mer om det her.

Oppskrifter
Vi har laget noen nye favorittoppskrifter med en del av disse ginene som du kan finne her.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.