Nye gin på vinmonopolet - Januar 2020

Nye gin på Vinmonopolet – Januar 2020

Del med andre ginteresserte:

10 januar kom det en rekke nyheter på Vinmonopolet. I bestillingsutvalget kom det hele 19 nye gin. Her finner du noe for enhver smak.

Whitley Neill kommer med fire nye gin. Disse er rosa grapefrukt, aloevera og agurk, blodappelsin, og sitrongress og ingefær.

Whitley Neill Lemongrass & Ginger høres ekstremt spennende ut. Vi har smakt disse, men ikke hatt anleding til å teste de. Vil tippe denne er nydelig i fruktig cocktail med ingefær og sitrongress som garnityr. Og i Gin og Tonic med nøytral tonic.
Whitley Neill Blood Orange har fikk en sølvmedalje i San Fransisco Spirit Awards i 2018. Den fungerer helt sikkert i blomstrete fruktige cocktails.
Whitley Neill Aloe & Cucumber kan muligens være en sunnhetsunnskydning? Aloe vera får jo umulig vært ille. Den sies å være god bare med is, og den skal fungere utmerket i Gin og Tonic.
Whitley Neill Pink Grapefruit er inspirert av sitrusmarker i Spania og vil nok på linje med de over være basen i fruktige drinker og Gin og Tonics med sin fokusingrediens som garnityr.

PJ-Gin, Elderflower, Dry, Apple, Raspberry

Det kom også fire nye gin fra Belgian Spirits, selskapet bak Havn-ginnene. Navnet er PJ Gin. Her er det en dry gin, en pink gin og to nye, spennende smakssatte gin, nemlig eple og hylleblomst.

Pj Gin Elderflower har jeg personlig veldig lyst til å prøve, elderflower og sitron høres ut som det vil gi en aldeles strålende Gin og Tonic.
Pj Gin Dry sies å være en bløt og rund gin med hint av unge einerbær.
Pj Gin Apple skal være en myk, frisk og fruktig gin med krispy grønt eple. Tipper det funker helt strålende i Gin og Tonic under tuntreet på sommeren. Kanskje med en kanelstang? Denne sies for øvrig også å være super med ingefærøl.
Pj Gin Raspberry vil jeg anta er dette merkets pink gin alibi, umulig å si noe om uten å smake den. Må si jeg har variert erfaring med rosa eksperimenter.

Himbrimi Gin og Old Tom Gin
Himbrimi London Dry Gin og Old Tom gin fra Island

Islandske Himbrimi er representert med to nye gin, henholdsvis en London Dry og en Old Tom.
Himbrimi gir 5% av sitt overskudd til konservering av Islandsk natur.

Himbrimi Winter Edition The London Dry Gin er en med hint av timian og kvann. Den fikk bronsemedalje i International Spirits Challenge 2019 og anbefales brukt i GT og drinker.

Himbrimi The Old Tom Gin høres spennende ut. Den er basert på oppskrifter fra tidlig 1800-tall og inspirert av duften av botaniske ingredienser som vokser langs bredden av elver og innskjøer på Island. Det er visstnok en søt, blomstret og kompleks gin, ulikt alt man har smakt tidligere. Fant ellers på nett at den skal ha mye bark og orris, muskat, hasselnøtt og kumin, lite einer og kanskje litt timian og dempet appelsin.
Man oppmuntres til å nyte den rett fra flaske mens man fluefisker, eller mikse drinker på hytta etter man kommer inn etter en lang dag utendørs. Høres ut som noe som funker bra også for norsk folkesjel.

Skog Pure Gin og Skog Oak Aged Gin
Skog Pure Gin og Skog Oak Aged Gin

To er også tallet på gin fra Skog. Nemlig Skog Ultra Pure Gin og Skog Oaked Aged Gin. Dette er to Belgiske gin inspirert av en morgentur i de Flemske skoger. Begge disse høres interessante ut og flaskene er lekre og får tankene til å gå mot apotek og gammelt design.

Skog Ultra Pure Gin er basert på mineralsmakene fra skogen og har en fløyelsmyk ettersmak sies det.
Skog Oaked Aged er lagret i eiketønner sammen med krydder fra skogen.

Hva-passer-til-Bathtub-Gin

Abelforth’s Bathtub Gin har vært innom Vinmonopolet tidligere. Bathtub Gin er spesiell gin, lett farvet av ingrediensene og med en smak som både er kraftig og parfymert. Dette er en nydelig gin du svært gjerne må sette på innkjøpslisten. Se vår omtale av Abelforth’s Bathtub Gin, nedenfor.

Hva-passer-til-Bathtub-Gin

Hva passer til Bathtub Gin

Bathtub Gin er spesiell gin, lett farvet av ingrediensene og med en smak som både er kraftig og parfymert. Bathtub gin er en gin lavet på Compound metoden, som rett ... Les mer

De fem siste nye er

Gordons Premium Pink Gin som det ikke er så mye å si om. Den er rosa – og det er Gordons. Sammen med Beefeater Pink er dette kanskje de to søteste pink gin på markedet.

Hva-passer-til-Gordons-Premium-Pink-Distilled-Gin

Hva passer til Gordon’s Premium Pink Distilled Gin

Gordon's Pink Gin er en gin smaksatt med jordbær, bringebær og rips. Den er tilsatt en del sukker; 70 gram pr liter. Ganske søtlig gin som jeg personlig synes må ... Les mer
Balthasar's Eleven London Dry Gin
Balthasar’s Eleven London Dry Gin

Balthasar’s Eleven London Dry Gin er en tysk gin basert på blandt annet rieslingblomster.
Som navnet tyder på inneholder den 11 botaniske ingredienser, listen er interessant og vi tipper at denne er verdt investeringen. Spent på om rieslingblomster setter mye smak, dette er en ganske spesielt, om ikke helt unikt, hva angår ingredienser i gin.

Personlig har jeg så langt ikke vært så glad i gin basert på druesprit, men dette blir noe helt annet. De som har smakt denne sier ting som «Ikke krydret i det hele tatt, men heller fruktig, blomstret som appelsin og hyllebær, sitron og rosmarin.» «Varm på tungen. Rund og mild, flammer opp litt og avslutter med appelsinskall, einer og oregano.»

Greenfield Gin
Greenfield Gin er 100% organisk.

Greenfield Organic Gin er laget på an 100% organisk hvetesprit. Alle botaniske ingredienser er også organiske. Dette sies å være en kompleks og elegant gin med delikat og krydret einer i starten, med hint av myk og frisk koriander som går over i en perfekt søtlig sitrusmiks. Vanskelig å si hvordan dette faktisk smaker, og denne har vi ikke noen gang testet.

Brennevinsgrova London Dry Gin
Brennevins Grova London Dry Gin med kortreist bringebær og helt klar farge

Brennevinsgrova London Dry Gin er en Norsk gin fra Sykkylven.
Slagordet her er: Brennevins Grova har slukka tørsten til folk og fe gjennom tidene.
Ginen sies å ha en unik smak av lokale råvarer fra Sunnmøre, og høres unektelig fristende ut: Den sies å ha en frisk og floral duft, med krydret aroma. Fyldig og balansert med smak av einer, bringebær og koriander. Avrundes med en krydret finish som sitter lenge. Vi håper å få testet denne snart.

Arctic Disitilled Gin er en Finsk gin er fra Koskenkorva. Denne har vært på vinmonopolet en stund på glassflaske som rommer 0,7 liter. Nyheten denne gangen er at den kommer på halvliters plastflaske, kjekt og praktisk hvis man skal på tur.

No.1 Pink Gin er den siste av de nye ginene i denne omgang. Så vidt jeg husker, kan den minne litt om Gordons og Beefeater Pink. Stikkordet er sødme.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Kommenter