Nye gin på Vinmonopolet 3 november-2021

Nye gin på Vinmonopolet 3 november 2021

3 november 2021 kommer rundt 20 nye gin på vinmonopolet. Det er minst én ny norsk gin. Ellers er det gin fra Nederland, Spania, England, og mye mer. Det er også miniatyrer med gin i perfekt tid til julekalenderen.

Det finnes også ready-to-drink GT på boks, og en ny sloe gin fra Rammstein. Det er i det hele tatt noe for enhver smak nå før jul. For ordens skyld, listen under er alfabetisk.

Vi har laget en artikkel med oppskrifter for mange av disse ginene som du kan lese her.

1689 Dry Gin

1689 Dry Gin
1689 Dry Gin (Bilde: Produsenten)

Dette er en Nederlandsk gin vi har smakt på Ginfestivalen i Fredrikstad. Den virket svært lovende og blir morsom å teste mer med. Den har preg av einer og muskat, og flere frukter og urter.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 42%. Pris ved lansering er 645,30.

Adamus Dry Gin

passer til Adamus Dry Gin
Adamus Dry Gin (Bilde: Produsenten)

Her er et bidrag fra Portugal. Adamus flasken i seg selv er veldig spesiell, og korken i – ja kork, er et symbol på både landet den kommer fra og naturligheten i ingrediensene. Det er heller ikke mange firkantede flasker å finne der ute. Den inneholder 18 forskjellige botaniske ingredienser hvorav en skal være unik for denne ginen. Det er en vindrue som kun vokser i Bairrada, en liten region i Portugal. Den inneholder mange vanlig gin ingredienser, men de som skal gi mest av opplevelsen av ginen er ifølge produsenten lavendel, urter, grapefrukt og kaprifol. Den inneholder også i alle fall salvie, hibiscus, appelsin, sitron, kanel, ingefær og kardemomme. Den oppgis å inneholde økologiske ingredienser og bruke en biologisk produksjon.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 44,4%. Pris ved lansering er 797,30.

Bivrost Pink Gin

Vi har ikke fått tak i bilde av denne, så det blir satt inn straks det finnes dersom den faktisk kommer på Vinmonopolet i denne omgang.

En mild smak av flere typer bær skal prege denne. Bårene er einer, blåbær, krøkebær og multer. Det er også sitrus og krydder. En mild og lett krydret finish skal avslutte det hele. Fargen er lett rosa.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 44%. Pris ved lansering er 419,90.

Bloom London Dry Gin

Hva-passer-til-Bloom-London-Dry-Gin
Bloom London Dry Gin (Bilde: Produsenten)

Ser du etter en gin uten sterke einernoter er Bloom London Dry Gin noe for deg. Det ble nok først tatt frem for å tekkes de som ikke i utgangspunktet ser på seg selv som gin-drikkere, men dette er en gin mange kan like. Hovedingrediensene er kamille, kaprifol og pomelo. Pomelo ligner på grapefrukt, men er mindre bitter, og dette er tydelig i smaken. Flasken er rålekker.

Du kan lese vår omtale av Bloom Gin her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 40,0%. Pris ved lansering er 519,90.

Bombay Sapphire Murcian Lemon

Bombay Sapphire Premier Cru Murcian Lemon Nye gin på Vinmonopolet 3 november 2021
Bombay Sapphire Premier Cru (Bilde: Produsenten)

Dette er en ny London Dry gin fra Bombay. Den er laget med skall av håndskrellede Murcian sitroner fra en enkel plukking i Murcia i Spania. Plukkingen skjer sent i sesongen (februar) slik at frukten er perfekt moden og har vokst lenge og sakte og smakene derfor har utviklet seg godt. Miksen inneholder også Mandariner og Navel-appelsiner. Det er en botanisk blanding som er bittersøt og likevel balansert.

Her har Bombay tatt frem en ekstra høy kvalitet på alle de andre ingrediensene også, så her er det ingen tvil om at man får kvalitet for pengene. De kaller den ikke Premier Cru uten grunn. Jeg smakte denne på Vinmonopolets smaking sist uke, og der hadde også lavet en bitteliten “test-GT” med Fever-Tree Mediterranean Tonic og sitronskall. Helt nydelig rett og slett, og absolutt en av de beste Bombay’ene så langt.

Du kan lese vår omtale av Bombay Sapphire Murcian Lemon her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 47%. Pris ved lansering er 524,80.

Brennevinsgrova Premium Gin

Brennevinsgrova Premium Gin Nye gin på Vinmonopolet 3 november 2021
Brennevinsgrova Premium Gin (Bilde: Produsenten)

Dette er en ren og myk gin med god fylde. Den har et preg av sitrus og krydder med lang ettersmak. Vi kan nevne lavendel, kardemomme, kvann, pink pepper og muskat, ingefær og kanel for å få litt inntrykk av smaken. Det er mulig denne også kan være en flott jule-gin. Brennevinsgrova har mange gode produkter fra før. Etter å ha smakt Premium ginen på Vinmonopolets lansering har vi allerede lagt planer for bruk av denne i kommende aktiviteter. Vår favoritt så langt er nok deres Navy gin. Det er mulig vi må sette to på favoritt listen fra Brennevinsgrova heretter, dette er absolutt en av de mer spennende nye gin på Vinmonopolet 3 november 2021. Det må drikkes mer rett og slett for å teste mer nøyaktig om den hopper rett opp på favorittlisten!

Du kan nå lese vår omtale av Brennevinsgrova Premium Gin her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 46,2%. Pris ved lansering er 458,60.

Edinburgh Christmas Gin

Edinburgh Christmas Gin
Edinburgh Christmas Gin (Bilde: Produsenten)

Sesong-gin er noe vi ikke er vant med her i landet. Det kan det ser ut til at vi slipper å vansmekte særlig lenger – for her kommer nemlig en jule-gin. Etter å ha smakt den på Vinmonopolets smaking kan vi si at den har smak av julekrydder, einer og kanel. Denne er destillert med røkelse og myrra fra Somalia og Oman og vil nok absolutt være et morsomt bekjentskap. En jule-Negroni med denne kan neppe bli feil.

Andre produkter fra samme produsent, for eksempel Edinburgh Classic Gin, er veldig gode, og det bør gi et hint om kvaliteten. Dette vil vi nok si at er en av de mer spennende nye gin på Vinmonopolet 3 november 2021. Vi kommer tilbake med omtale av denne.

Du kan lese vår omtale av Edinburgh Christmas Gin her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 43%. Pris ved lansering er 554,90.

Greenall’s Blood Orange Gin

Greenall’s Blood Orange Gin
Greenall’s Blood Orange Gin (Bilde: Produsenten)

Utgangspunktet her er Greenall’s London Dry Gin som er infusert med blodappelsin og fiken. Den er ikke tilsatt noe sukker eller søtningsstoff og har kun naturlige ingredienser. Anbefales servert med tonic eller limonade og skiver av blodappelsin som garnityr. Denne høres faktisk ganske spennende ut. De fleste smaksatte gin på markedet er veldig søte, så en uten tilsatt sukker er en god variasjon.

Du kan lese vår omtale av Greenall’s Blood Orange Gin her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 37,5%. Pris ved lansering er 389,90.

Four Pillars fra Spesialutvalget

Nye gin i spesialutvalget - Vinmonopolet 20. september 2021
Nye gin i spesialutvalget – Vinmonopolet 20. september 2021

I Vinmonopolets nyhetsliste 3 november dukker også de to siste lanseringene i spesialutvalget opp.
De kan du lese mer om i vår artikkel om de to Four Pillars ginene her.

Hendrick’s Gin 1,75 liter

Hendricks Gin 1,75 liter
Hendricks Gin 1,75 liter (Bilde: Produsenten)

Det er vel den største skikkelige gin-flasken man får i Norge, tror nesten jeg bare har sett denne størrelsen i USA ellers. Endelig kommer Hendrick’s i party pack. Dette er jo en nydelig gin du virkelig kan kose deg med, og her da muligens ganske lenge!

Du kan lese vår omtale av Hendricks Gin her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 175cl. Alkoholinnholdet er 41,4%. Pris ved lansering er 1449,90.

Kapriol Dry Gin

Kapriol Dry Gin Nye gin på Vinmonopolet 3 november 2021
Kapriol Dry Gin (Bilde: Produsenten)

Dette er faktisk en gin helt uten sitrus! Kapriol ginene er fra Italia. Kapriol Dry Gin skal være en tørr gin helt uten sitrus. Den inneholder 15 botaniske ingredienser deriblant humle, oregano og Laurbærblad. Dette bør tilsi at den er litt original i smaken, og kanskje en spennende og litt annerledes nyhet til din ginsamling. Den sies å gå bra med lime og grapefrukt i en Gin og Tonic.

Duften skal være av sitrus med balansert einerbær, urter og krydder.
Smaken sies å være av einerbær, fruktig sitrus. Balansert.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 41,7%. Pris ved lansering er 470,00.

Kapriol Blood Orange & Peach Gin

Kapriol Blood Orange & Peach Gin
Kapriol Blood Orange & Peach Gin (Bilde: Produsenten)

Dette er Kapriol Dry Gin tilsatt blodappelsin og fersken fra Sicilia og Emilia Romagna. Både duft og smak har stort preg av de to ingrediensene som gir flasken navn.

Duften skal være kompleks av røde bær, blodappelsin, fersken, einerbær og sitron.
Smaken sies å være frisk og lang med preg av knuste røde bær, sitrus og blodappelsin.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 40,7%. Pris ved lansering er 470,00.

Kapriol Grapefruit & Hibiscus Gin

Kapriol Grapefruit & Hibiscus Gin
Kapriol Grapefruit & Hibiscus Gin (Bilde: Produsenten)

Her er også Kapriol Dry Gin base for produktet. Det er tilsatt grapefrukt og hibiscus fra sør i Italia.

Duften skal være av einebær, grapefrukt, appelsin, hibiscus blomst og sitron.
Smak av blodappelsin, grapefrukt, anis og kardemomme.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 40,7%. Pris ved lansering er 470,00.

Kimerud Small Batch Distilled Gin Giftbox (4x5cl)

Kimerud Gaveboks 4x50ml.
Kimerud Gaveboks 4x50ml. (Bilde: Produsenten)

Gavepakken inneholder fire forskjellige flasker. Gaveboksen inneholder Kimerud Botanisk Gin, Kimerud Wild Grade Gin , Kimerud Collectors Gin som er Kimerud sin Pink Gin, og Navy Strength Gin. Her har du virkelig muligheten til å smake mange av Kimeruds beste på en praktisk måte. På tide å lage seg sin egen gin-kalender kanskje?

Denne gavepakken med fire forskjellige gin kommer i bestillingsutvalget. Hver enkelt av de 4 variantene av Kimerud rommer 5cl. Alkoholinnholdet er 46%. Pris ved lansering er 293,60.

Makar Gin (3x5cl)

Makar Gin Minatyrer
Makar Gin Minatyrer (Bilde: Produsenten)

En pakkeløsning til med 3 småflasker gin. Det er snart tid for julekalendere. Da er jo slike småflasker perfekte. Makar Gin er spennende, jeg hadde veldig godt inntrykk av de på en ginfestival i København for flere år siden. Nå har jeg jo ikke smakt de siden, så må ta noe forbehold der. Jeg mener å huske jeg likte Original og Old Tom godt. Som en kuriositet kan jo nevnes at Makar har en premiert kirsebær-gin som kommer i spesialslippet 15. november. Disse kan jo være en fin forberedelse.

De tre i denne pakken er: Makar Original Dry Gin, Makar Old Tom Gin og Makar Oak Aged Gin

Denne gavepakken med tre forskjellige gin kommer i bestillingsutvalget. Hver enkelt av de tre variantene av Makar rommer 5cl. Alkoholinnholdet er 43%. Pris ved lansering er 230,00.

Monkey 47 Dry Gin, 5 cl.

Monkey-47-Dry-Gin-5cl
Monkey 47 Dry Gin 5cl (Bilde: Produsenten)

Enda en flott kalendergave! Monkey 47 i 5cl gir utsikter til fin kalendergave, eller en til å ha smaking med hjemme. Dette rushet med småflasker er nok et resultat av viruset fra Kina. Bra det kommer noe godt ut av det i alle fall. Her kan du dermed med enkelhet ta med en kvalitetsgin i ryggsekken og lage Gin og Tonic på tur.

Du kan lese vår omtale av Monkey 47 her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 5cl. Alkoholinnholdet er 47,0%. Pris ved lansering er 59,90.

Palma Gin

Palma Gin Nye gin på Vinmonopolet 3 november 2021
Palma Gin (Bilde: Produsenten)

En spansk gin fra Mallorca. Den er full av klassiske ginkrydder, og med en del som bør gi litt tyngde og god smak. Blant annet lakrisrot, kanel, kardemomme, kvann, og rabarbrarot. Den skal også ha lime, søt sitrus, og honningpreg. Høres unektelig besnærende ut, og smaken var god da vi testet på siste ginfestival. Anbefales servert i Negroni. Flasken henspiller også på tradisjonell utsmykning, og skiller seg definitivt ut i hyllen.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 46,6%. Pris ved lansering er 649,90.

Palma Spiced Gin

Palma Spiced Gin
Palma Spiced Gin (Bilde: Produsenten)

En Mallorcansk gin til fra samme produsent som den over. Skal ha komplekst blandede krydder, med vanilje og lett sitrus. Deretter mer sødme, fruktpreg og eik. Den er lagret relativt kort tid på fat som er brukt til økologisk rødvin fra Mallorca. Beskrivelsen jeg fant tyder på et søtere inntrykk enn man skulle tro. Blir litt spent på den her gitt. Denne anbefales servert i varm ginpunch med eplejuice. Vil tippe den kan være himmelsk mot jul. Vi smakte begge disse Palma ginene så vidt på ginfestivalene i det siste, og ser veldig frem til å teste de mer.

Du kan lese vår omtale av Palma Spiced Gin her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 40,4%. Pris ved lansering er 659,90.

Rammstein Sloe Gin

Rammstein Sloe Gin Nye gin på Vinmonopolet 3 november 2021
Rammstein Sloe Gin (Bilde: Produsenten)

Her kommer en Sloe Gin fra Rammstein akkurat i tide til jul. Den originale Rammstein Gin er i seg selv en god gin, så her har vi litt forventninger. I Danmark er det jo faktisk tradisjon å drikke sloe gin ved siden av riskremen. Nå er det mulig at det er en greie blant oss som elsker gin, men det later i alle fall til å være mange om den tradisjonen. Du kan lese mer om sloe gin og hvordan dette lages og brukes her.

Les vår omtale av Rammstein Sloe Gin her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 27%. Pris ved lansering er 499,90.

Plymouth Navy Strength Gin

Plymouth Gin Navy Strength Nye gin på Vinmonopolet 3 november 2021
Plymouth Gin Navy Strength (Bilde: Produsenten)

Endelig har Plymouth Navy Strength kommet i bestillingsutvalget etter å ha kommet årlig i spesialutvalget med et miniantall hver gang. Så nå kan du endelig kjøpe denne hele året!


Du kan lese vår omtale av Plymouth Gin Navy Strength her.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 57%. Pris ved lansering er 769,60.

Vidda Gin Negroni Cask

Vidda Gin Negroni Cask
Vidda Gin Negroni Cask. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Skal være en gin med god fylde og sammensatt preg av einer, blomster urter, frukt og bær. Siden jeg virkelig digger Vidda gin – og Negroni så er jeg bare LITT nysgjerrig på denne. Les vår omtale av denne her!

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 70cl. Alkoholinnholdet er 43%. Pris ved lansering er 649,00.

Wolfrest Gin

passer til Wolfrest Gin Italiano
Wolfrest Gin Italiano (Bilde: Produsenten)

Dette er en myk og rund gin med middelhavsurter og sitrus, med hasselnøtter i avslutningen. Av ingredienser i Wolfrest Gin kan nevnes laurbærblad, timian, rosmarin, hylleblomst og søt appelsin. Denne var tilgjengelig for smaking på Fredrikstad Ginvestival i slutten av august, og det kjennes lovende ut.

Her kan du lese vår omtale av Wolfrest Gin.

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 43%. Pris ved lansering er 549,90.

Wolfrest Alba White Truffle Dry Gin

passer til Wolfrest Alba White Truffle Dry Gin
Wolfrest Alba White Truffle Dry Gin (Bilde: Produsenten)

Denne ginen har faktisk en skinnsykt god duft og smak. Det er trøflene. Prisen er interessant på det lille partiet som blir tatt inn av denne som en test. Men om man elsker hvit trøffel tror jeg rett og slett man bare må være kjempekjapp på avtrekkeren. Jeg fikk en smak av denne på Fredrikstad Ginfestival og må innrømme at jeg ble hektet For en VIDUNDERLIG duft og smak. Testet den så vidt med litt tonic, er usikker på hva jeg bør drikke det til. Det er nesten helligbrøde å blande den ut – for denne er så god bar at man bare bør sette seg litt avsides for seg selv og nyte. Denne kan nok med fordel brukes til eller i mat. Tømme den over salaten kanskje? (Du kommer til å slikke skålen, altså mulig du bør spise alene.)

Duften er så godt som bare trøfler. Men, den smaker mer enn trøfler. Du kjenner tydelig einer og det er hasselnøtt også i denne som i Wolfrest ginen over. En utrolig spennende gin som jeg rett og slett tror må brukes til mat. Til Risotto med trøfler kanskje?

Denne kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 45%. Pris ved lansering er 1149,90.

Gin og Tonic på boks

Bobby's Gin på boks
Bobby’s Gin på boks

Det er ikke bare nye gin som kommer på Vinmonopolet 3 november 2021. Også i dette slippet kommer et par nye premixere med gin og tonic. Denne gang med Bobby’s gin. De har lagt seg på et litt annet alkoholinnhold slik at disse bare vil bli tilgjengelig via Vinmonopolet. Alkoholinnholdet ligger på 9%.

Bobby’s Schiedam Gin & Tonic er en krydret GT med frisk smak.
Bobby’s Schiedam Gin & Pink Lemonade er en litt mer sødmefull pink-variant som nok vil bli godt likt.

Vi har smakt disse ved et par anledninger, og kan avsløre at vi synes at G&T varianten er perfekt til indisk mat. Den rosa varianten kan fort bli en hit hos damene.

Du kan lese vår omtale av Bobby’s Schiedam Gin her.
Her har vi testet Bobby’s på boks.

Begge disse kommer i bestillingsutvalget. De kommer i metallboks som rommer 25cl. Alkoholinnholdet er 9%. Pris ved lansering er 69,00/stk.

Dette var alt om nye gin på Vinmonopolet 3 november 2021

Men, det kommer nok noen endringer de første dagene, med produkter som ikke rakk frem, eller som rakk frem likevel, og noe som ble utsatt. Det har vært mye spennende å sette seg inn i denne gangen også.

Vil du lese om våre andre nyheter finner du de her.
Forrige nyhetsslipp på Vinmonopolet finner du her.
De mest solgte gin våren 2021 finner du her.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.