Bobby's Gin

Hva passer til Bobby’s Gin

Del med andre ginteresserte:

Bobby’s Gin er en Nederlandsk gin laget med inspirasjon fra gründeren indonesiske bestefar. Den er full av Nederlandske og Indonesiske krydder.

Bobby’s Gin inneholder åtte botaniske ingredienser som er destillert hver for seg før de blandes sammen. Det er ingenting diskret ved smaken. Mange av ingrediensene er veldig tydelige og kraftige på smak. Enkelte mener det kan være en fordel å like nellik, særlig om du skal bruke den i en gin og tonic. Det anbefales å teste den i litt krydrede cocktails, som Negroni eller Corpse revivor. Liker du denne ginen vil du elske den i en Dry Martini.

Inspirasjonen til Bobby’s gin

Sebastiaan van Bokkel fant i 2012 en flaske i sin mors hus og begynte å grave i historien rundt denne. Bestefaren hans het Jacobus Alfons, men han ble bare kalt Bobby. Han var en immigrant og født i Indonesia. Bobby kom til Nederland i 1950, falt helt for jenever og begynte å mikse med indonesiske krydder og jenever akkurat slik Nederlendere gjorde for mange år siden. Det er dette utgangspunktet det ble bygget videre på. Sebastiaan han spurte ut moren sin, og gikk i gang med å finne ut ingrediensene i flasken han fant. I samarbeid med Herman Jansen Distillery, som har en historie helt tilbake til 1777, tok det hele to år å gjenskape oppskriften.

For ytterligere å fremheve det Nederlandske og Indonesiske inntrykket speiler Bobby’s Gin sin flaske de samme kulturene. Flasken har form som den gamle klassisk jenever flasken Sebastian fant i huset etter bestefaren. Flasken har et mønster etter et tradisjonelt IKAT design fra Indonesia.

Smaks og duftnotater

Duften er lett, ganske floral. Rose eller nyperose, sitrus, sitrongress, og krydder. Nellik er også tilstede, men er ikke overveldende.
Smaken er krydret, sitrongress, nellik, nyperose, mentolaktig anis fennikkelaktig. Nellik og krydder i fleng. Dette er virkelig ikke likt noe annet jeg har smakt.
Det er ingenting mildt over denne. Det er kraftige noter som tar over fra hverandre. Og krydderne henger i lenge. Kjennes som pepret mentol og einer der helt til slutt.

Bobby’s Gin kom på Vinmonopolet i januar 2021.

Bobby´s Gin

Nøkkelord: Gin
Land: Nederland
Alkoholstyrke: 42%
Farge: Klar
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes
Bobby’s Gin er en Nederlandsk gin laget med inspirasjon fra gründeren indonesiske bestefar. Den er full av Nederlandske og Indonesiske krydder.

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med Bobby’s Gin

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.