Palma Spiced Gin

Hva passer til Palma Spiced Gin

Del med andre ginteresserte:

Palma Spiced Gin er en Spansk gin fra Mallorca. Det er en krydret moderne gin med lett fatpreg og sitrusnoter. Dette er en kompleks gin som det tar tid å bli kjent med. Her har du en gin du kan leke med.

Palma Spiced Gin er basert på Palma Gin fra samme destilleri. I den krydrede varianten er det tilsatt tre nye ingredienser; kanel, nellik og vanilje. Deretter har ginen fått et kort opphold i tønner tidligere brukt til lokal organisk rødvin laget av manto negro druer i Binissalem. Produsenten her er svært fokusert på organiske og lokale ingredienser, og ønsker at deres gin skal være en hyllest til Mallorca. Derfor er veldig mange av ingrediensene her lokalt plukket, eller sertifisert organiske. Selv spriten er laget av organisk hvete.

Produsentens anbefalte servering er med varm eplejuice, appelsinskive og kanelstang. Jeg har ingen problemer med å se for meg en slik varm drink rundt en bålpanne, i påsken i solveggen eller i en annen koselig setting. Det som er helt sikkert er at den også er veldig god med eplesider, og med ingefærøl. Du finner andre strålende kombinasjoner i tabellen under.

Palma Spiced gin ble tilgjengelig på Vinmonopolet 3.11.2021.

Funfact: Destilleriet har også omvisning og smakinger, samt mulighet til å lage sin egen gin. Det kan se ut som en evt. tur til Mallorca bør innebefatte et besøk her.

Duft og smaksnotater

Duften er krydret med kanel og appelsin som tydelige dufter, men du kjenner også vanilje, kardemomme og så vidt et snev av nellik.
Smaken er kraftig krydret og kompleks. Det er ikke lett å plukke ut det enkelte krydderet, men det er ingen tvil om at det er mange krydder vi her forbinder med jul. Kanel, nellik, vanilje. Likevel er det en lett sitrusnote gjennom det hele. Avslutningen har et lett fatpreg med eik, og en sødmefull krydderavslutning.

Palma Spiced Gin

Nøkkelord: Gin
Land: Spania
Produsent: Mallorca Distillery
Alkoholstyrke: 40,4%
Farge: Gyllenbrun
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes
Palma Spiced Gin er en gin fra Mallorca. Det er en krydret moderne gin med lett fatpreg. Dette er en kompleks gin du kan leke lenge med.

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med Palma Spiced Gin

Andre gin fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.