passer til Wolfrest Gin Italiano

Hva passer til Wolfrest Gin

Del med andre ginteresserte:

Wolfrest Gin er laget av syv italienske ingredienser i en liten by i Nord-Italia. Den er full av spennende dufter og smaker vi forbinder med Italia.

Urtene som skaper ginen er laurbær, timian, og villrosmarin fra Montelupo Albese. Dessuten benyttes einer fra Umbria, med myke taniner. Sødme og friskhet kommer fra den eneste søte sitrusfrukten som dyrkes i Liguria; Pernambucco appelsinen (søtappelsin). Det hele bindes sammen av hylleblomst. Hasselnøtt skaper en del av ettersmaken, og det at nøttene er lett brent skal gi en varm note som gjør ginen myk og rund.

Wolftrest Gin er et familieprosjekt, der Valentina og Givanni har ønsket å lage noe helt unikt og noe som representerer hjembyen deres som er nettopp Montelupo Albese. Du kan lese mer om de på websiden deres i linken under.

Bakgrunn og inspirasjon for Wolfrest Gin

Bakgrunnen for akkurat denne ginen er basert på at ulv som tidligere var vanlige i åsene i Langhe forsvant for rundt 40 år siden, men nå har dukket opp igjen. Tanken er at ingrediensene i ginen er planter ulven har truffet på sin vei tilbake. Wolf rest – ulvens hvilested – er laget i den bittelille byen Montelupo Albese som betyr Ulve fjellet. Tidligere ofte omgitt av flokker med ulv, nå omgitt av vakker natur – og en og annen hjemvendt ulv.

Duft og smaksnotater

Duften er søt og krydret. Jeg aner laurbær og duften av Italia og en god sitrusuduft.
Smaken er myk, og har en kryddereksplosjon med en kraftig sitrus, og en nesten pepret avslutning. Jeg personlig kan ikke tydelig kjenne nøtter i smaken. Men det er en rundhet som vanskelig kan forklares på annen måte enn oljene fra nøtter.

Produsenten har sitt eget forslag til en perfekt Gin og Tonic: De anbefaler å bruke ganske nøytral og litt tørr tonic, med rosmarin, einebær, og skiver av tørket appelsin som garnityr. Og akkurat det er vi helt enige i at fungerer veldig bra. Se oppskrift under.

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med Wolfrest Gin

Andre gin fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.