Martini Extra Dry

Martini Extra Dry

Del med andre ginteresserte:

Martini Extra Dry så dagens lys nyttårsdagen 1900, og er dermed en drikk med tradisjoner. En ekstra tørr hvit vermut må du nesten ha til en Dry Martini.

Martini sin Extra Dry var nok kanskje den første av disse, og Martini brukte 10 år på å komme frem til sin oppskrift. Hjertet i smaken skal være florentinske irisrøtter som har vokst i tre år før de blir soltørket og brukt i drikken. Den inneholder også bark, tre, urter, sitrus, og bringebærekstrakt.

Tørr vermut brukes oftest som en drinkingrediens og man smaker den jo dermed sjelden alene. Imidlertid er det lurt å smake på vermuten din for å finne ut hva det er du liker, og hvilken du kan ha lyst til å eksperimentere med en annen gang. Vermut passer godt til mat, og det er også tradisjonen i Spania og Italia. Man har gjerne en drink med vermut til tapas eller antipasti.

Duft og smaksnotater.

Vanskelig å sette fingeren på duften. Mye urter og trenoter, eple, ferskenaktig melon, sitrus.
Smaken er balansert syrlig. Kan minne om eple, iris, lett tre-preg på slutten. Kjennes lett og fruktig – og tørr i avslutningen.

Martini Extra Dry

Nøkkelord: Vermut, hvit, tørr
Land: Italia
Produsent: Martini & Rossi
Alkoholstyrke: 15%
Sødme: 1/5
Bitterhet: 1/5
Farge: Lys grønngul
Fylde: 2/5
Kalorier pr 4cl: 88kcal

Beskrivelse

Kjente ingredienser

  • Druer
  • Krydder
  • Urter
  • Bark
  • Tre
  • Iris
  • Sitronskall
  • Bringebærekstrak

Duft

  • Tre
  • Urter
  • Fruktig

Smak

  • Fruktig
  • Iris
  • Tre

Ettersmak

  • Tørr
  • Lett
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes

Oppskrifter med Martini Extra Dry

Flere produkter fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.