Dry Martini med Ungava Gin gir en spesiell Martini. Siden Ungava inneholder både krekling og multer har den et anstrøk av skandinavisk smak til tross for sin Kanadiske herkomst.
Ungava Candian Premium Gin er i seg selv veldig gul. Innen du har hatt i en liten smule vermut og rørt den med is mister den noe av intensiteten i farge, men smaken mister den ingenting av. Den blir heller fremhevet i en Martini.
Har du en Ungava Gin i skapet er det bare å plukke den frem og nyte. Om ikke er det noe du bør vurdere. Oss bekjent har ingen Norske produsenter forsøkt seg på noe lignende, pussig nok.
Varianten på bildet er en Dry Martini med Ungava Gin som passer perfekt til påske! Derfor har vi også valgt Kvikklunsj som garnityr, sammen med appelsinskall.
Vi har brukt forholdet 6 deler gin til 1 del Martini Extra Dry Vermut.
Dry Martini med Ungava Gin
Beskrivelse
Ingredienser
- 4 cl Ungava Canadian Premium Gin
- 0,7 cl Martini Extra Dry
Dette trenger du
Pynt med
Slik går du frem
- Sett martiniglasset til kjøling ved å legge en isbit i glasset og fylle det med kaldt vann.
- Mål opp gin og vermut. Hell dette i røreglasset.
- Rør i 20 sekunder.
- Tøm martiniglasset. Rist ut vannet.
- Sil væsken over i martiniglasset.
- Skjær av 5 cm av skallet du skal pynte med
- Om sesongen passer slik eller du har lyst til det, bruk en stripe Kvikklunsj som garnityr sammen med appelsinskallet
- Vri skallet over glasset for å få ut oljene.