Martini Riserva Speciale Bitter

Martini Riserva Speciale Bitter

Del med andre ginteresserte:

Martini Riserva Speciale Bitter er inspirert av originaloppskriften fra 1872 og er tilsatt tre spennende botaniske ingredienser: Safran, angostura og calumba.

Calumba et er en plante som i store deler av verden ennå brukes mot mavetrøbbel. I Italia og USA har den lang tradisjon som ingrediens i botaniske bittere – som her. Sammen blir disse smakene av krydder, røtter, bitter appelsin, safran, og angostura en unik og kompleks blanding som selvsagt også passer perfekt til drinker med vermut.

Master-Herbalisten Ivano Tonutti står bak både denne, vermuten i samme serie og Bombay Sapphire gin. Det er derfor mulig å lage en helt nydelig Negroni med disse akkurat slik Martini anbefaler på sine egne sider. Du finner oppskriften med disse under her. Jeg har også funnet anbefalt den samme med Star of Bombay London Dry Gin i stedet, og det er kanskje det neste jeg vil teste ut her.

Denne bitteren må sies å være en smule mer krydret enn mange andre vermut når blandet i en cocktail, det er særlig sort pepper og kardemomme som skiller seg ut. Likevel er opplevelsen rund og kremet når man drikker denne bare med is. Den har veldig mye til felles med vermuten i samme serie, blant annet italiensk artemisia (malurt).

Duft og smaksnotater

Duften er masse krydder, sitrus, floral, kardemomme, sort pepper.
Smaken er tydelig bitter med en avrundet krydderopplevelse, lett sødme og mild lakris/anis. Jeg synes inntrykk av krydder og sandeltre faktisk i avslutningen. Sammen med et behagelig sitruspreg og avdempet sødme.

Funfact: Den karmosinrøde fargen kommer fremdeles fra Carmin, som kommer fra Cochineal som er en skjoldlus (Dactylopius coccus), slik som i den opprinnelige oppskriften fra 1872. Produktet er derfor ikke noe for strikte vegetarianere.

Martini Riserva Speciale Bitter

Nøkkelord: Bitter
Land: Italia
Produsent: Martini & Rossi
Alkoholstyrke: 28,5%
Sødme: 2/5
Bitterhet: 3/5
Farge: Karmosinrød
Fylde: 3/5
Kalorier pr 4cl: 88kcal

Beskrivelse

Kjente ingredienser

Duft

Smak

  • Krydder
  • Lett sødme
  • Anis

Ettersmak

  • Tre
  • Sitrus
  • Sødme
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes
Martini Riserva Speciale Bitter er inspirert av originalen fra 1872 og er tilsatt tre botaniske ingredienser: Safran, angostura og calumba.

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med Martini Riserva Speciale Bitter

Flere produkter fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.