Brennevinsgrova Rosenlund Hamn Gin

Hva passer til Brennevinsgrova Rosenlund Hamn Gin

Del med andre ginteresserte:

Brennevinsgrova Rosenlund Hamn Gin fikk gull i World Gin Awards 2023. Her får du en gin med lang ettersmak, og noter av einer, blomster og urter – og en interessant historie.

Selve bakgrunnen for denne ginen er spesiell og ganske så interessant. Rosenlund Hamn gin ble til da Anja Halsebakk, som driver Rosenlund Hamn, ønsket å lage en helt spesiell gin hun ville overrekke kongeparet på deres besøk på Sunnmøre.

Her er det svært lokale ingredienser og en hel del eksperimentering som ligger bak. Det er brukt tare fra Nerlandøy, og røsslyng fra Sandøya som fremtredende ingredienser. Rosenlund Hamn ligger på Sandsøy og Nerlandsøy er nærmeste naboøy. Rosenlund Hamn Hotell er en del av en stor reiselivssatsing hvor man ønsker å skape et opplevelsessenter i nettopp Rosenlund Hamn. Hele utbygningen skal gi en opplevelse av at det ikke er spart på noe, hverken i materialvalg eller design. På bildet under kan man se en pakke under armen til Anja, som hun ga kongeparet. Pakken inneholdt selvsagt Rosenlund Hamn Gin. Rett og slett en utrolig kreativ og morsom ide!

Anja Halsebakk overrekker Brennevinsgrova Rosenlund Hamn Gin til Kongeparet
Anja Halsebakk overrekker Brennevinsgrova Rosenlund Hamn Gin til Kongeparet (Bilde: Rosenlund Hamn / Brennevinsgrova.)

Gull i World Gin Awards 2023

Brennevinsgrova sendte ginen inn til vurdering i World Gin Awards 2023 fordi de synes resultatet ble så bra. Dommerne var åpenbart enige. Den fikk gull i kategorien

“The nose has fresh aromas of juniper and soft, sweet citrus, as well as a hint of creamy milk chocolate. There’s peppery juniper on the palate, making for a bright and resinous flavour profile.”

World Gin Awards 2023

Duft- og smaksnotater

Duften er frisk og tydelig einer. Sitrus og hint av pepper.
Smaken er tydelig einer, med pepret barnål. Det er varme krydder, hint av salt og en jordlig lang ettersmak med kryddernoter.

Brennevinsgrova Rosenlund Hamn Gin

Nøkkelord: Gin
Land: Norge
Produsent: Brennevinsgrova AS
Alkoholstyrke: 42,7
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes
Brennevinsgrova Rosenlund Hamn Gin fikk gull i World Gin Awards. Her får du en gin med lang ettersmak, og noter av einer, blomster og urter.

Oppskrifter med Brennevinsgrova Rosenlund Hamn Gin

Gin fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.