VFMJK Gin heter den. Den er spesiallaget for Veteranforeningen for Marinejegerkommandoen. Det faktum at dette er en smaksbombe tyder på at produsenten har tatt oppdraget på alvor.
Av og til så får vi anledning til å smake noen høyst eksklusive produkter. Da snakker jeg om produkter som er eksklusive i den forstand at de er produsert i små opplag, uten at de nødvendigvis er veldig kostbare.
Denne ginen er produsert av Brennevinsgrova for Veteranforeningen for Marinejegerkommandoen, forkortet til VFMJK. Resultatet er en gin som er full av smak, og lett å leke med – helt til du skal blande den med vermut. Denne ginen inneholder kassiabark, noe som de fleste vermuter også inneholder. Resultatet blir derfor best om man velger en vermut av det litt søtere slaget. I en Gin og Tonic er det enklere. Denne ginen går bra med mange forskjellige tonic.
Det å få laget sin egen gin er slett ikke så komplisert. Først må du finne en produsent som har tid og kapasitet. Deretter ser jeg for meg at dette kan bli en hyggelig prosess med smaking og eksperimentering innen produktet er ferdig. Det kan jo være en fordel å velge en produsent av en gin du liker, da er det kortere vei frem til ferdig produkt. De ferdige flaskene må hentes ut på ditt lokale Vinmonopol.
Marinejegerkommadoen
Marinejegerkommandoen (MJK) er den maritime delen av Forsvarets spesialstyrker. Avdelingen løser oppdrag både til sjøs, i luften og på land. Marinejegerkommandoen løser særlig sensitive og risikofylte oppdrag som stiller høye krav til forberedelser, hurtig reaksjon, høy presisjon og dristighet.
Marinejegerkommandoen har sin hovedbase i Bergen. I tillegg har de en base på Ramsund orlogsstasjon utenfor Harstad.
Du kan lese mer om Marinejegerkommandoen her.
Veteranforeningen for Marinejegerkommandoen
Veteranforeningen for Marinejegerkommandoen er for aktive og tidligere marinejegere, spesialbåtoperatører og fast ansatte i MJK.
Du kan lese mer om Veteranforeningen for Marinejegerkommandoen her.
Duft- og smaksnotater
Her er det mye! I nesen kjenner du einer, kvann, kardemomme og stjerneanis. Summen av disse er kanskje årsaken til at jeg også kjenner noe jeg bare vil kalle søt lakris. Dette er en smaksbombe. Her kommer det koriander, muskatnøtt og stjerneanis med en gang. Disse glir over i bittertoner fra kassia og noe forsiktig rot-aktig. Dette må være lakrisroten. Ettersmaken er lang og middels kompleks. Noter av søt lakris henger i lenge.
VFMJK Gin
Beskrivelse
Kjente ingredienser
- Einer
- Koriander
- Kvann
- Kassia
- Rosepepper
- Ingefær
- Muskatnøtt
- Kardemomme
- Stjerneanis
- Kamille
- Lakrisrot
- Potetsprit
Duft
- Einer
- Kvann
- Stjerneanis
- Kardemomme
Smak
- Koriander
- Muskat
- Stjerneanis
Anbefalt tonic
- Bareksten Premium Indian Tonic Water
- Double Dutch Indian Tonic Water
- Double Dutch Skinny Tonic Water
- Fentimans Connoisseurs Tonic Water
- Fever-Tree Aromatic Tonic Water
- Fever-Tree Elderflower Tonic Water
- Fever-Tree Mediterranean Tonic Water
- Fever-Tree Premium Indian Tonic Water
- Schweppes Indian Tonic Water
- Schweppes Premium Mixers Tonic Original
- The Headless Horseman original indian tonic water
- Thomas Henry Tonic Water
- Tundra Tonic Water Original
Anbefalt Garnityr
- Appelsinskall
- Stjerneanis
Mer informasjon
Oppskrifter med VFMJK Gin
Gin fra samme produsent
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.
Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.