gin Vinmonopolet bestillingsutvalg

Våre gin-favoritter i Vinmonopolet sitt bestillingsutvalg

De aller mest spennende gin du får kjøpt hos Vinmonopolet ligger i deres bestillingsutvalg. Her har vi plukket ut våre favoritter.

(Oppdatert: Lagt inn 4 nye gin etter innspill fra lesere.)

Vinmonopolet har faktisk et veldig bra utvalg av gin. Du må bare gidde å bestille de først. Her har vi satt sammen en liste over våre gin-favoritter i Vinmonopolet sitt bestillingsutvalg. Rekkefølgen er tilfeldig.

London Dry Gin

Det var liksom naturlig å starte med London Dry Gin. Dette er det vi forbinder med klassisk gin.

Hva er London Dry gin?

Hva er London Dry gin?

Hva er London Dry gin? Det er den vanligste typen gin. Den smaker gjerne einer og sitrus. Fun fact: På tross av navnet må den ikke være laget i London ... Les mer

Vidda Tørr Gin

vidda tørr gin

Vidda Tørr Gin er en spennende gin laget av det du tråkker rundt i på en tur i skogen. Her finner du blant annet lyng, einer, blåbær og granskudd. Her kan du lage en veldig god Gin og Tonic med skogsbær.

Les mer her.
Bestill her.

Boodles Gin London Dry

Hva passer til Boodles Gin

Boodles sin London Dry Gin er alt du forventer av en britisk London Dry Gin. Den passer like bra i en Gin og Tonic som i en Dry Martini. En kuriositet er at den ikke inneholder sitrus, dermed kan den serveres til noen med sitrusallergi.

Les mer her.
Bestill her.

Tanqueray No. Ten

Hva passer til Tanqueray No. Ten

Innholdet er like nydelig som flasken. Den kan nytes bar, i en Gin og Tonic, eller i en Dry Martini.

Les mer her.
Bestill her.

Moderne Dry Gin

Moderne Dry Gin er et samlebegrep for tørr gin som ikke oppfyller kravene til London Dry Gin. Det vil si at smaken kan være justert etter destillasjon.

Kimerud Wilde Grade Gin

Kimerud Wilde Grade Gin

Denne godsaken inneholder hele 22 håndplukkede urter, mange av de er høstet nord for polarsirkelen. Dette er en gin du kan leke med. Den passer godt i en Dry Martini, men den tåler også smaksrike tonic.

Les mer her.
Bestill her.

Williams Elegant 48 Gin

Williams elegant 48 Gin

Williams Elegant 48 Gin er en gin som virkelig fortjener sitt navn. Både flasken og smaken er elegant. Både alkoholprosenten, antallet eplesorter og antallet botaniske ingredienser er 48!

Les mer her.
Bestill her.

Skagerrak Nordic Dry Gin

Hva passer til Skagerrak Nordic Dry Gin

Dette er en deilig og annerledes gin. Denne er utviklet av Arcus i samarbeid med noen av Nordens beste bartendere. De ville gjenskape følelsen av å gå langs kysten en kjølig sommerdag. Du kjenner duft av sjø, blomster og bær som vokser langs kysten, inkludert tang.

Les mer her.
Bestill her.

Moderne gin

Moderne gin er et samlebegrep på gin som sprenger grensene for smakene du normalt forbinder med gin.

moderne gin

Moderne gin – Et forsøk på en forklaring

Moderne gin er et samlebegrep på gin som sprenger grensene for smakene du normalt forbinder med gin. Mange av de er vanvittig gode. Jeg er vanligvis en fyr som ikke ... Les mer

Pink Pepper Gin

Hva passer til Pink Pepper Gin

Liker du rosépepper, kommer du til å elske denne. Det spesielle med denne ginen er at den vil endre karakter under lagring. Krydderpreget blir gradvis erstattet av søtlige smaker.

Les mer her.
Bestill her.

Tanqueray flor de Sevilla Distilled Gin

Tanqueray Flor de Sevilla Gin

Tanqueray flor de Sevilla Distilled Gin er en fruktig gin med nydelig smak av søte appelsiner. Du får ikke tak i en bedre appelsin-gin enn denne. Einer og koriander kommer først i ettersmaken.

Les mer her.
Bestill her.

Bareksten Mørket Gin

Hva passer til Bareksten Mørket Darkness Gin

Bareksten Mørket Gin ble destillert på årets korteste natt, den 21/6 2019, og er ifølge Stig Bareksten essensen av norsk natur i full blomst. Denne er bare laget i en batch. Når den er utsolgt er den borte for godt.

Les mer her.
Bestill her.

Hendrick’s Midsummer Solstice Gin

Hva passer til Hendricks Midummer Solstice Gin

Dette er også en gin som kommer i et begrenset opplag. Her har Hendrick’s gjort litt av det samme som Bareksten, dog i litt større skala. Med denne kan du lage en sommerlig Gin & Tonic eller i cocktails som Tom Collins, Gimlet eller Gin Bramble.

Les mer her.
Bestill her.

Malfy Gin Con Limone

Hva-passer-til-Malfy-Gin-Con-Limone

Malfy Gin Con Limone smaker rett og slett sitron med en lang avslutning av koriander, anis og einer. Det er, etter min mening, den beste sitron-ginen som er tilgjengelig på polet. Dette er så godt at du kan nyte den alene eller med en nøytral tonic.

Les mer her.
Bestill her.

Gin Mare Mediterranean Gin

Hva passer til Gin Mare

Ingredienslisten kan høres ut som en god begynnelse på en italiensk matrett: Oliven, timian, rosmarin, koriander, basilikum og einebær. Dette er en gin som gjør deg godt samme med oliven og andre urter.

Les mer her.
Bestill her.

Old Tom Gin

Old Tom Gin er gin slik den var når gin ble laget første gangen. Den er litt søtere og rundere enn London Dry Gin.

Hva er Old Tom gin

Hva er Old Tom gin?

Kort fortalt er Old Tom gin en gin type som var populær på 1800-tallet, men som har gjort et lite comeback de senere årene. Old Tom gin er litt søtere ... Les mer

Hernö Old Tom Gin

En flaske Hernö Old Tom Gin

Dette er en aldeles nydelig Old Tom Gin som ble kåret til verdens beste Old Tom gin på San Fransisco Spirit Awards 2018.

Les mer her.
Bestill her.

Rosa Gin

Rosa gin eller pink gin, som det heter på nynorsk, er som regel en London Dry Gin tilsatt enten jordbær, bringebær eller kirsebær.

Kimerud Pink Gin med Rose Lemonade er pink gin

Hva er Pink Gin?

Betegnelsen Pink Gin kan være to ting: 1. En cocktail laget med Plymouth Gin og Angostura bitters. 2. En type søt gin tilsatt røde bær eller rabarbra. Det er sistnevnte ... Les mer

Attåt Pink Gin

Hva passer til Attåt Pink Gin

Attåt Pink Gin er en rosa gin med et klart preg av einer. Samtidig er den rund på en måte som få andre rosa gin er. Nytes bar, med en isbit eller i en Gin og Tonic med Schweppes Indian Tonic.

Les mer her.
Bestill her.

Kimerud Collector’s Pink Gin

Hva-passer-til-Kimerud-Pink-Gin

Kimerud Collector’s Pink Gin har et genuint bringebærpreg og ikke hint av e-stoffer og fargerikt smågodt slik mange søte pink gin kan ha. Fargen holder seg også bra. Denne er kjempegod i en sommerlig GT med bringebær.

Les mer her.
Bestill her.

Fatlagret gin

De fleste gin som har tilbragt litt tid på et fat kan gjerne drikkes slik du vil drikke en whisky eller en Cognac. Til dette bruket serveres den gjerne i et tulipanglass. Mange fatlagrede gin er også gode i en Negroni eller i en Gin og Tonic med den rette tonicen og garnityret.

fatlagret gin

Fatlagret gin – Hva er det og hvordan drikker du det?

Fatlagret gin er en forholdsvis ny gin-type. Mange er litt usikre i møte med en gin som har en lukt og smak som ofte kan minne om en whisky eller ... Les mer

Harahorn Fatlagret Gin

Harahorn fatlagret Gin

Dette er den beste fatlagrede ginen jeg har smakt. I denne ginen har kryddermengden blitt justert for å gi rom til smakene som kommer fra Oloroso sherryfatet. Resultatet er godt balansert og nydelig. Resultatet er en fatlagret gin som er deilig og bløt. Den nytes best alene eller i en Negroni.

Les mer her.
Bestill her.

Sloe Gin

Sloe Gin er en rød likør med gin og slåpebær. Sloe gin er utmerket som et alternativ til en søt likør.

sloe gin

Hva er sloe gin – og hvordan drikker du det?

Sloe gin er en rød likør med gin og slåpebær. Den har et alkoholinnhold på mellom 15 og 30 prosent. I EU har man bestemt at det minimum må være ... Les mer

Monkey 47 Swarzewald Sloe Gin

Hva-passer-til-Monkey-47-Sloe-Gin

Monkey 47 Swarzewald Sloe Gin er laget med utgangspunkt i deres opprinnelige Dry Gin. Denne ginen behøver du ikke blande med noe. Du bør imidlertid kanskje sette av ettermiddagen for å få med deg alle nyansene som virker som om de viser seg fra nye sider for hvert lille nipp til drikken.

Les mer her.
Bestill her.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.